oncontextmenu="return false"

middle of nowhere

Nu sitter jag och Tobbe och vräker i oss chips och dipp i sängen. Mysigt! Hans stuga ligger verkligen mitt ute i ingenstans, men vi har inte lämnat stugan heller. Den är så där gammal och mysig (men kall). Och man måste gå ut för att gå på toa, men hittills har jag inte sett några grodor så det går bra.

Det blir nog inte så mycket bloggande i helgen. Tobbes nät ska ligga på 16 mbit/s men det gör det verkligen inte.. Och jag sitter på hans windows-laptop, känner mig ovan och vill bara sitta på min mac - som inte vill ansluta till det mobila nätverket. Så det funkar inte så bra.  Men jag tänkte fotografera stugan lite så kommer det nog upp imorgon kväll. Är hemma vid 18, så efter det blir det mycket inlägg! Sen har jag en fartfylld vecka framför mig! Längtar!

Men jag tänkte att jag inte ska vara för tråkig (svarar dock på kommentar när jag kommer hem). Men nu tycker jag att om man undrar något om mig - ställ frågor i inlägget så svarar jag när jag kommer hem!

Nu sitter jag på tåget mot Skövde! Blir...

Nu sitter jag på tåget mot Skövde! Blir smsbloggande, vill faktiskt inte ta upp datorn med tanke på hur mycket tåget skakar. Det är i tid i alla fall, det är bra! sitter i alla fall och har tråkigt och är hungrig.. Känner inte för att lämna min plats heller eftersom tåget är fullbokat -någon kanske tar den.. En timma kvar tills jag är framme, ska bli skönt!


Snart färdigpackat!

Nu har jag nästan packat klart. Det som saknas är egentligen bara datorn, hårddisken, laddaren, ipoden.. och lite sådana småsaker som kommer göra resan mycket lättare. Tåget tar 3 h. Jag skräms inte, jag är så oerhört van vid att åka tåg.
När jag vaknade i morse var jag illamående, vilket fort gick över till att jag var arg och hungrig istället. Jag är fortfarande hungrig så innan jag åker ska jag äta. Men det blir inte mer än nudlar, så jag får leva på fika på tåget sedan istället. När jag reser kan jag nästan inte äta alls. Absolut inte på flyg, men lättast är i bil. På tåg brukar jag inte ha någon aptit och om jag verkligen behöver något tar jag en chipspåse och en cola. Kanske inte  så nyttigt, men det är bättre än ingenting..

Jag kanske bloggar från tåget. Om det blir via datorn eller mobilen får vi se. Annars är jag framme i Skövde vid 18, så det kanske blir något kvällsinlägg. Jag hoppas på att vi spenderar kvällen framför Dexter. Det skulle förgylla min dag. Vad gör ni idag?

Dexter i'm in love

Aaaaw Dexter my love!
Nu ska jag till banken! PUSS

Tips #001: att köpa en systemkamera

Jag tänkte att jag redan nu, så här på kvällssnåret, skriver ett inlägg om att köpa systemkamera. Många frågar fotobloggare vilken kamera de ska köpa som förstakamera osv. Här följer en lista över sådant man borde tänka på och frågor man borde ställa sig när man köper kameran:
- Hur intresserad är du av foto? Var realistisk: har du alltid haft ett intresse eller är du en riktig nykomling? Hur mycket kommer du använda den?
- Vad kommer du använda den till? Vad har du för mål med din fotografering? Behöver kameran ha några särskilda funktioner?
- Läs recensioner i tidningar som Tidningen Foto, Digitalbild m.fl för att få en någorlunda känsla av vad som skiljer kameror åt; modeller likväl som märken.
- När du ska köpa kameran gå till en riktig kameraaffär, inte till Siba eller Onoff eller liknande om du inte vet något om kameror. De som arbetar i de butikerna har oftast inte någon större koll och matas av företagens egna ord om deras produkter. Gå istället till en bra kameraaffär -där brukar personalen själv ha ett stort intresse och erfarenhet.
- Känn på kamerorna. Nikon och Canon, som två exempel, brukar ha olika grepp och knapparna sitter på olika ställen osv. Det är viktigt att man trivs med att hålla kameran i handen och känner sig bekväm så att den inte känns jobbig. Det ska vara bekvämt att fotografera och man ska längta efter att hålla kameran i handen!
- Vad har du råd med?
FunktionerEn bra nybörjakamera är inte en allt för avancerad - du får inte bättre bilder för att du har en dyrare kamera. Många som ska köpa kamera hänger allt för ofta upp sig på kamerans megapixlar. En kamera ger heller inte bättre bilder för att den har fler megapixlar. Däremot bestämmer mängden megapixlar hur stor förstoring man kan göra, om man är intresserad av det. Man köper inte en systemkamera för att få fler megapixlar utan man köper en systemkamera för att kunna få mer kontroll över sina bilder.Det är sant att objektivet gör mycket skillnad. Objektiven som följer med kameran är oftast inte särskilt bra, utan snarare "budgetobjektiv". Om ni kan välja att bara köpa kamerahuset - gör det och köp ett objektiv till. Sigma och Tamron har billiga objektiv för de flesta kameramärkena. Canon har också ett superbra fast 50-objektiv. Det är ljusstarkt och billigt. Jag köpte mitt på Kaffebrus för 1199 kronor, länk. Liknande finns för Nikon.

Kaffebrus är för övrigt en riktigt bra sida. Där finns allt! De har bra leverans och billiga priser.


Tänk på att kameran gör mycket, men den gör inte allt. Med en systemkamera kan man själv se till att inställningarna anpassas för ljuset, men ibland måste också ljuset anpassas efter kamera och utrustning!
För frågor, vänligen kommentera nedan!

+

... efter Stockholm Equestrian Games blir det även Winnerbäck. Den nionde augusti ser ni mig mellan scenen och kravallstaketen, ja självklart framför herr Winnerbäck med, i 15-20 minuter. Bilderna kommer synas på festivalphoto.net men även bloggen! :)
Jag tänkte att det får bli ett inlägg om konsertfotograferingen i samband med det. Lite småsaker bara. Konsertfoto kan variera väldigt... vilket ni kommer upptäcka!

på g

idag har jag varit en riktigt tråkig bloggerska och det har faktiskt inte hänt så mycket i mitt liv idag. Eller jo, liksom det händer saker men jag gör inget. Det jag har gjort idag är att ha köpt en pommestallrik och ätit den. Men sådana dagar får man också ha, särskilt när det regnar.

Ändå har jag lite saker på gång, faktiskt! Och jag tror att det kan bli riktigt roligt. Det här är på gång:
- Ett samarbete mellan mig och en tjej som driver en vintagebutik. (jag nämner inga namn nu).
Med detta kommer flera samarbeta, bland annat Jennifer Forsberg

- En intervju jag ska göra och planerar att sälja
- SM i hoppning (men det visste ni ju redan)
- En artikel jag tänker skriva. Börjar imorgon.Och på det kommer Rebecka hit 17-19 augusti, samt min systers svärföräldrar veckan därinnan!

Dexter my love

Igår upptäckte jag den här filmen via facebookgruppen Dexter (såklart) och det lindrade ju inte min nyfikenhet precis. Alla vi som har följt Dexter vet hur spännande andra säsongen var när han nästan blev påkommen och alla resterande avsnitt där han hade kunnat bli det med. Vi känner mycket väl till spänningen som följer hela serien igenom och som gör att man utvecklar ett beroende för Dexter. Man vill inte att de ska få tag på honom, han får inte avslöja sig själv! Ironiskt nog vill vi istället att han ska fortsätta med sitt jobb. I alla fall. När jag såg klippet insåg jag hur spännande nästa säsong kommer bli.
Följer ni Dexter?
Vilka andra serier följer ni?

det regnar

Idag hade jag tänkt vara duktig och gå "hela vägen" till Ica Maxi och andra matbutiker och lämna mitt cv. Men jag låter bli. När jag kollar ut ösregnar det nämligen och jag känner mig skyldig till att stanna hemma med hunden. Chilli hade som sagt panik i natt pga åskan, och jag känner inte för att gå iväg (det är ändå en bit att gå) i fall det börjar åska. Det kan ju hända vad som helst när man är borta och det känns inte okej att lämna henne. Så det enda jag ska göra idag är i princip att packa, och skriva lite och så. Jag åker ju som tidigare nämnt till Skövde imorgon. 15:25 går mitt tåg! Så vi får se hur mycket jag uppdaterar imorgon. Kanske köper internetuppkoppling på tåget, men det är inte säkert. Jag vet nämligen inte vad det kostar!
Förresten så kanske jag knappt har internet i helgen alls. Jag trodde att jag inte skulle ha något över huvudet taget men Tobbe säger att det kommer vara internetuppkoppling, men att det kommer vara allt annat än snabbt. Så vi får helt enkelt se hur det blir med bloggandet i helgen!
Någon som har tips på vad man kan göra en regnig, dyster dag?

Blixtar och dunder

Åh, jag tror jag börjar älska min blogg. Ibland önskar jag dock att den hette något annat, men skit samma. Varje dag när jag vaknar (då halva dagen har gått) så har jag haft minst tio läsare. När dagen är slut är det över 40 (TACK SÅ MYCKET! :) ). Jag tycker om när statistiken höjs för då känns det lönt att blogga. Fototips kommer det att bli, men hur och när vet jag inte än. Ska fundera över det under dagen.
Inatt har jag inte sovit mycket, vilket egentligen har gett mig en ursäkt för att sova längre idag. För det första kunde jag inte somna (jag lider av sömnproblem på sommaren) och sen när jag väl började somna, jo då började det åska. Min hund har av någon anledning utvecklat panikattacker vid åska. Hon är jätteorolig så jag fick spendera tid för att lugna ner henne. Till slut la jag henne i badrummet där hon inte skulle se åskan och dessutom inte kunna höra den lika mycket heller. Hon låg ner och lugnade sig i alla fall, och hon verkar ha somnat där. Men jag själv kom inte i säng förra 04:10 och kunde först inte heller sova, så jag vet inte när jag riktigt somnade. Lagom kul att jag fick sms och så på morgonen då.
Det regnar fortfarande och jag måste väl komma upp ur sängen. Men jag är fortfarande trött. Så jag tror jag ligger kvar en liten stund till, och sedan beger jag mig ut med cv:n...!

Vill ni ha fototips?

Fick den här kommentaren förra veckan, har inte hunnit fråga er ännu men frågar nu:
Hur många skulle vara intresserade av foto-tips av mig?
Och vad vill ni exakt ha tips om?
Vad vill ni veta?
Mina förslag:
- Att köpa kamera; hur väljer jag? Skillnader, allmänt om utrustning osv..
- Inställningar (ISO, bländare, slutare, fokus mm)
- ljus
- Ackrediteringar - vad är det och hur får man det?
- Konsertfoto
- Sportfoto
Jag vet att det kan vara drygt att kommentera, men jag behöver era kommentarer i det här inlägget.
Om jag ska ta mig tid att göra det här vill jag att folk ska vilja det och att det ska gynna folk, inte att det bara går läsaren förbi.

visitkort

Förutom att ha ätit pizza har jag skrivit ut visitkort också, de ser ut så här:
Så gör jag mina visitkort
Istället för att lägga pengar på att beställa visitkort, även om Vistaprint är billigt, gör jag egna.
Jag hittade papper på Bokia i Kungsbacka för några månader sedan som är till för just visitkort.
De har liksom redan gjort visitkortens format och det enda man behöver göra är att trycka på dem,
för sedan är det bara att "riva bort" kanterna runt om korten. Sådant papper kostar 100 kr (där och när jag köpte)
och man får 180 kort.
Sedan behöver man inte så mycket mer än en skrivare och bläckpatroner. Och sjävklart en programvara
för just visitkort. Jag gör mina i paiges (programvara för Mac) där man själv kan forgme
precis hur man vill. Superbra!

Sagan om jakten på en bläckpatron

Är äntligen hemkommen från stan nu! Börjar äntligen lära mig hitta inne i Stockholm, och tur är det, för även om jag börjar få ett lokalsinne här så har jag irrat runt i flera timmar. Mitt uppdrag var ju nämligen att köpa åtminstone EN bläckpatron (är inte i lika stort behov av färg) och jag tänkte vara smart och använda mina presentkort på Akademibokhandeln respektive Bokia, så slapp jag lägga ut pengar för det. Jag har idag varit på tre Akademibokhandlar, och inte kunnat köpa en enda bläckpatron hos dem. Tydligen har dem slängt ut det ur deras utbud och Bokia, som jämt har bläckpatroner, finns inte kvar inne i stan, utan har flyttat ut till kommunerna -och jag kände inte för att åka dit. Jag har alltså varit på en Akademibokhandel på Drottninggatan, en vid Mcdonalds (vet ej vad gatan heter haha) och den tredje låg bakom NK. Fyfan säger jag bara för att leta runt som jag har gjort. Det är enda gången och då menar jag verkligen ENDA gången som jag såg en fördel med att bo i småstad och inte i storstad (man slipper leta så förbaskat mycket)
Min räddning var en tant, en anställd, på den sista Akademibokhandeln som jag besökte. Hon sa att jag skulle gå till Svanströms och gav mig en vägbeskrivning. Tack och lov för det! Nu har jag äntligen min bläckpatron!
Så nu ska jag skriva ut lite visitkort ;) Uppdaterar senare!

awake

Nyvaken är vad jag är! Det enda jag har hunnit göra är att duscha, klä på mig och dricka ett glas o'boy. Jag älskar att få sova länge, och jag hade sovit ännu längre om mamma inte gick upp så tidigt så att man själv kände att det var dags att gå upp. Annars hade jag sovit till... 13-14..haha
Nu ska jag in till stan, leta bläckpatroner och lite annat. Så vi får höras senare!

Stockholm

Okej, på bara några minuter blev jag genast roligare. Jag läste att Anton skulle ut och fotografera solnedgången, så då kollade jag bakåt och kollade ut genom fönstret. Vilka färger det var på himmelen! Så jag satte genast på mig min jeansskjorta, skorna, tog nycklarna och satte kamerorna på varsin axel. Att man kan bli så inspirerade så snabbt, haha!
När jag har åkt till Stockholm, när jag har pratat om Stockholm eller liknande så snäser alltid alla icke-Stockholmare åt just Stockholm och Stockholmare. Förut var jag likadan. Men det är en sak att säga att Stockholmare är dryga, för de har en mycket speciell dialekt, men man kan inte förneka att Stockholm är vackert. Det är vackert. Jättevackert. Det är verkligen mysigt här. 
Fina färger på himmelen
Canon eos 400D + Canon 17-35/2.8
Vid havet
Canon eos 400D + Canon 17-35/2.8

Det är här jag brukar bada, och försöker lära min hund simma
Canon eos 400D + Canon 17-35/2.8

Fina Stockholm!
Canon 1D mark II N + Canon 70-200/2.8


jag är ganska tråkig,

Idag känns min blogg väldigt tom. Imorgon hoppas jag fylla den med lite bättre saker.
Kollar just nu på Modern i midsomer men vet inte om jag ska se klart hela, funderar på att jobba med annat.
Längtar till Stockholm Equstrian Games så att jag får något att göra, och massa roliga människor att träffa!
Hoppas bara vädret vänder..!
Längtar också till helgen eftersom jag åker till Skövde då. Har aldrig varit i den staden någonsin förut.
Men jag och älskling ska ha det mysigt, planerar in bio och lite sånt där!
Imorgon i alla fall. Ja då ska jag...
..in till stan och försöka hitta bläck till vår skrivare. Är i stort behov av det.
... fotografera lite på Pridefestivalen hade jag tänkt! Måste ju hända något på stan när man är ute! :)
.. dela ut cv:n.
.. banken? kanske.
Bilder från Göteborg Horse Show!
Daniel Zetterman med No fear
Markus Ehning med Fiona
1/800 f2.8 ISO 1600
Canon 1 Mark II N + Canon 70-200/2.8 IS USM

liten update igen.

Idag hade jag tänkt ta bra bilder på mig själv med ett av mina nya plagg (tröjan på bilden).
Var dock ivirig så hoppade upp på balkongen fastän ljuset var för starkt.
Nu är ljuset lagom, verkligen jättefint när solen är på väg ner.
Men jag orkar inte gå ut. Så ni får nöja er med en ganska dålig bild så länge..
Idag skrev jag ett cv som jag kan ge till butiker.
Dock håller mitt bläck på att ta slut :/
Nästa vecka ska jag göra visitkort, och mina tågbiljetter till Skövde är härmed bokade.

update.

Oj, det blir inte så bra uppdateringar idag. Har inte hunnit påbörja den där artikeln.
Jag ska göra mat till mig och mamma nu hade jag tänkt.. Lövbiff med klyftpotatis, vitlökssmör, vin... Men ska uppdatera fler gånger ikväll så det är bara att kika in senare!
det kommer någon bild här och var och ja, lite mer:)

Kamerautrustning

Idag har det varit lite dåligt uppdaterat, men ska snart bättra mig.. Ska ta lite självpoträtt på balkongen snart igen!
tänkte att ni måste roa er med något.. så varför inte min kamerautrustning?
Det här är min väska jag brukar ha med på jobb, brukar dock inte ha med allt
som är i den nu.
1. Canon eos 400D
Min första kamera.
2. Canon 17-35/2.8 USM
Vidvinkelobjektivet
3. Canon 1d Mark II N
Den kamera jag använder mest
4. Canon 50/1.8
Mitt ljusstarkaste objektiv, används till porträtt
5. 18-55/4.5 EF-S
(S)kitobejtkivet till 400D, används aldrig.
6. 70-200/2.8 IS
Mitt teleobjektiv, används väldigt ofta
7. Canon 580 EX II
min blixt, används inte lika mycket men är bra att ha
8. Canon 55-200/4.5 EF-S
Mitt forna teleobjektiv, har används vid en del konserter men
föredrar mitt andra. Används inte heller numera
Det jag har nämnt som "gammalt" används i princip aldrig, möjligtvis kameran.
jag har också minneskort såklart, en synksladd, filter, batterigrepp, batterier,
reflexskärm, paraplyer, stativ..... allt möjligt haha!
Aja, för frågor om utrustning fråga till vänster eller i inlägget.

om Gud

Har nyss vaknat, det är väldigt skönt att få sova ända tills 13. När jag inte kunde sova inatt tog jag mig en bit kladdkaka med glass och satte mig och läste Om Gud (Jonas Gardell). Jag har egentligen fyra böcker som jag håller på att läsa - Vems islam, Fångad av hakkorset, Che - och Om Gud. Ni kanske förstår vad jag är intressere av för tillfället.
Att jag är ateist hindrar mig inte från att läsa Om Gud. Snarare tvärtom. Jag tycker det är jättespännande att läsa om fenomenet Gud och dessutom hur Jonas Gardell tolkar bibeln och Gud. Visste ni att Gud var väldigt ond i början av bibeln? Han utplånade en hel stad för att -om det nu var Isak- inte frågade om han skulle skona staden om det så fanns fem goda människor där. Och Jakob vägrade ta Gud till sig, han ville inte kalla honom sin Gud och när Gud gav honom namnet Is-rael (ja ni förstår ju att det är Israel) så kallade han sig fortfarande Jakob.
Även om jag inte tror på Gud finner jag fenomenet Gud och religion intressant.
Idag ska jag skriva mig en artikel, för att kunna ha som underlag till frilansjobb, samt skriva cv:n och skriva ut. Och så får jag kanske hjälpa till här hemma också.. Hade egentligen tänkt åka in till Pride och fotografera men det får nog vänta tills imorgon...
Svarar på alla kommentarer senare idag

sömnlös

Jag kan inte sova. Jag tänker på pappa. Jag tänker på sveken. Jag tänker återigen på pappa. Hur saker och ting hade vorit om inte... Jag tänker återigen på sveken. Från alla. Från prästen, kyrkan, familjen, släkten, vännerna, kärleksborna. Jag tänker på dom som slutade hälsa, jag tänker på er som aldrig sa något. Inte ett ljud. Jag tänker på hjälpen vi inte fick. Jag tänker på ansvaret jag fick ta. Jag tänker på kraften jag har lagt, gett, slösat bort. Jag tänker på natten. Gatoljusen, sjukhuslukten. Jag tänker på sorgen. Jag tänker på begravningen. Jag tänker på övervaket.
Om ni bara visste. Om ni bara visste vad jag tänker när jag hör ert namn eller ser er någonstans. Jag önskar att ni skäms när ni ser mig. Jag hoppas det gör ont att se mig i ögonen och se pappa i mig. För jag hoppas att det påminner er. När jag var liten trodde jag bra saker om er, men redan som nioåring blev jag motbevisad.
Jag vill skrika framför er. Jag vill ha allt på film, visa er och tvinga er att verkligen se tillbaka och ångra alla era synder. Jag hade kunnat säga så mycket om er, saker ni har gjort och saker ni har sagt, och ni vore råförneka det framför mig. För ni skulle inte kunna stå för det. Det är sådana som ni, som har fått mig att hata just sådana som er.
Jag var bara ett barn. Vi var bara barn. Hur kunde ni inte se det?

potraits

Tog dem här bilderna på min pojkvän, Tobias, i studion på min skola i våras.
Med tanke på att jag inte har några andra bilder att visa idag visar jag dem här.
Vad tycker ni?

Inte tröstshoppar-typen.

Idag har jag varit en dålig bloggerska, känner jag mig som. Men jag har inte varit hemma. Jag och mamma stack till Solna Centrum för att köpa papper och bläck till skrivaren. Men det blev inte som jag hade tänkt mig. Jag hade tänkt köpa sådant på mina presentkort, med tanke på att jag är urfattig. Men nej, då hade inte akademibokhandeln bläckpatroner. Så jag får ta mitt Bokia-presentkort och åka in till stan någon dag i veckan och se om dem har. Var finns Bokia i Stockholm?
Jag och mamma fastnade på H&M och jag fick med mig en klänning och en tröja hem. Jag har inte använt klänningar på något år och jag brukar inte tycka om att vara "flicksöt".. eller ja, vad man ska säga. Men den här var fin. Orkar tyvärr inte ta en bild just nu och lägga upp, får bli senare.. Ska använda klänningen i helgen i alla fall! Åker till Skövde på fredag då Tobbe flyttar dit, och vi ska försöka ha en mysighelg i allt flyttkaos.
När vi shoppade insåg jag att jag inte är den typen som tröstshoppar. Jag är snarare den som sätter mig med en påse chips och en stor cola, lägger mig i sängen, glor på tv eller film, iklädd mjukisbyxor och en t-shirt, och rör inte på mig på ett tag. Ett sätt att tröstäta kanske. Jag blir dessutom mycket gladare av att ha en uppmuntrande pojkvän, som hör av sig, än att shoppa. Jag mår bara dåligt av att shoppa om jag är ledsen. Jag tycker inte att jag är fin i något och jag känner mig inte värd det, osv osv. Så känner jag mig aldrig annars, men jag blir i alla fall inte uppmuntrad. Sen ångrar jag inte köpen nu, men det krävdes lite övertalan.
När vi åkte hem från Solna c såg jag en man ta av pappren på buketten med blommor han bar med sig, nere i tunnelbanan. Som om han förberedde sig på att träffa någon och som om han verkligen ansträngde sig. Tycker sånt är så gulligt!
Vad jag har inplanerat för närvarande:
förhoppningsvis imorgon: skriva en artikel
29 juli - 1 aug: Skövde
5-8 aug: Stockholm Equestrian Games
17-19 aug: Finaste becca kommer på besök!

Simma med krokodiler!

Jag har alltid älskat djur, och att jag gör det kanske märks med tanke på att jag har en hund och ett stort genuint hästintresse. Jag har ju också haft kaniner - och funderar på att skaffa en till. Men jag älskar inte bara sällskapsdjur utan jag fascineras av de flesta djur. Ormar till exempel, de fascinerar mig. Deras form, deras mönster, deras färger, deras skinn (jag skulle dock aldrig bära något gjort av ormskinn) och de är helt enkelt intressanta. Om jag skulle skaffa en själv vet jag dock inte.. Men det finns två djur som jag har ett ännu större intresse av. Hajar och krokodiler,  två av världens farligaste djur. Jag intresserar mig mycket för deras psyken men med särskilt krokodiler har jag bara kommit till att tycka om dem. Sen såg jag också alltid på Steve "crocodile hunter" Irwin när jag var liten, och såg över huvudet taget mycket på Discovery och Animal Planet, så det har bara fastnat.
I alla fall. Läste nyss på Aftonbladet att man kan simma med krokodiler i norra Australien. Usch, hemskt och fy säger vissa. jag säger: AWESOME! Jag lovar, jag skulle vara skiträdd när jag var där och jag skulle vara så uppmärksam som det bara går i fall en krokodil skulle få en knäpp. Vilket jag tror de får om turister åker ner dagligen och varje stannar 15 minuter... det är ju tyvärr inte hälsosamt för dem. Men jag hade verkligen gjort det. Om det inte var för dyrt.
källa: crocosauruscove.com (via aftonbladet)

Vilket är ert favoritdjur? (som inte är ett sällskapsdjur)
Hade ni simmat med krokodiler eller hajar om ni kunde?
Artikeln hittar ni här

PS!

Ps! Mina bilder kommer synas på Petter Seanders hemsida.

todays what-to-do

Varje morgon, när jag är ledig, brukar jag vakna runt 12. Det gjorde jag även idag. Idag är jag inte jätteglad... ni vet känslan av att man har varit ledsen som sitter kvar dagen efter? Den har jag nu, men det löser sig. Idag ska jag sätta upp skrivaren och se om den funkar och har bläck så det räcker. Gör den det måste jag skriva cv:n och skriva ut, och åka in till stan och leta jobb.. Men jag måste nog ändå till stan och köpa papper till skrivaren... Fasar inför att åka in till stan eftersom jag alltid mår så jävla illa när jag kommer dit. Jag vet inte varför, men det börjar kännas jobbigt nu.
Vad jag ska göra mer idag vet jag inte. Men nu ska jag nog äta (varm) kladdkaka och glass och sedan göra mig i ordning!

Efter regn kommer... regn

Satt och kollade vädret inför SM om två veckor..
Ser mycket lockande ut eller hur?
Usch..

Chill out, what you yellin' for? Lay back, it's all been done before.

Satt och läste Lisas "Reiyus" blogg (inlägget) och insåg att när man saknar tonåren och tonårsångesten så är man inte ensam. Jag tror att alla, eller kanske inte alla men många, gör det och då känns det inte längre så konstigt. Kanske är det bara det att man växer upp. Men när jag var yngre och fick lida av min tonårsångest kände jag mig desto mer levande. Idag är man egentligen bara en del av systemet - är det inte så? Nu ska man ut i arbetslivet och tjäna pengar. Fast egentligen gör man allt för sin egen överlevnad, men det känns ändå så sorgligt att säga det, erkänna det.
Jag lyssnar just nu på Avril Lavigne, men visste ni att Sum 41 var mitt absoluta favoritband? Jag lyssnade på dem konstant i fyra-fem år och började lyssna på dem redan när jag var elva (enligt mina beräkningar i alla fall) och jag tror jag seriöst utvecklade ett beroende. Jag kunde deras texter utantill, jag skrev av alla deras texter för hand i böcker och om när, var och hur som helst kunde jag få deras textrader i huvudet -vilka berodde på hur jag mådde och vilken situation jag var i. Det finns bara en enda anledning till varför jag inte lyssnar på dem idag: de släppte sitt femte album, jag blev besviken och jag har verkligen lyssnat på deras gamla musik alldeles för mycket.
Vad lyssnade ni på när ni var yngre? (tonåringar)
Vilken musik fick er att överleva vardagen?
på det här kommer en bild på min hund.

Studenten (del 2) : bildbomb

Dagen efter jag tog studenten skrev jag direkt ett inlägg.
I inlägget lovade jag att återkomma med en del två med bilder,
eftersom jag inte hade bilderna från studenten då. Nu har bilderna kommit
men jag har inte lagt upp dem förut eftersom jag inte vetat om det har varit okej.
Emelie har nu sagt att det är grönt, men ni får inte sno bilderna. Särskilt inte utan
att hänvisa till Emelie (Emelieohlsson.se)
Vi anlitade Emelie eftersom vi redan har haft kontakt med henne, samt att jag tyckte
bilderna hon tog på Blondinbellas student var bra.
Emelies blogg och hemsida
Kommentera gärna bilderna! Hoppas alla LBSare och framför allt mkp07a:are njuter av bilderna.
Jag saknar er!
Elin, jag och Filip springer ut
Andy försökte få oss att sjunga, det gick inte så bra
Men man ser att han var glad. För vår skull eller för sin egen (att slippa oss?)
Jag fick massa krimskrams runt halsen av släkt och vänner!
Min syster Emma ger mig ett horn som jag flitigt använde mig av
(tills det gick sönder)
En av få bilder på min mormor!
Mentor Johanna, jag, Emma och mamma
Anders och jag
Filip och jag!
Jesper the sjömansgosse och jag!
(Påsen med bilar slängde han runt på flaket)
Jag och rektor Klas!
Alla väl uppe på flaket!
Den som kastade skumpan förstörde min mössa lite. Tack
Där var vi iväg!
Älskade fina och fulla klass
Lycka!
När jag kom hem hade Tobbe kommit tidigare än planerat!
Maten
Min jättesöta kusin Eddie provar min mormors glasögon, haha
Sen fick jag öppna paket!
Lovers
Mamma, jag, Emma, Maria, Eddie och Mari-Ann
Och så en sista bild!

Rösta på mig!

Kära läsare! Jag är med i Sophie Larssons fototävling! Så gå in och rösta är ni snälla! Min bild får synas i två veckor på hennes blogg och min blogg länkas också. Vore kul om ni röstar på mig!
Gå in på inlägget och skriv en 1:a som kommentar så röstar ni på mig! Tack så jättemycket!

7D vs 5D Mark II

Har för inte så jättelänge sen gått upp, och har inte hunnit göra mycket mer än att prata med min syster (som bor i Australien), sett ett hundprogram på tv och ätit varm kladdkaka med vaniljglass! Mums!
Fastän jag köpte min 1d Mark II N i november (eller om det var december) funderar jag på att ha en till kamera. Det är alltid bra att ha en till andra hands-kamera och jag tycker inte att min 400D räcker långt. För den första har den inte så snabb motor som jag behöver, för det andra vill jag ha en kamera som hanterar brus mycket bättre än en 400D - då är den utmärkt att ha med på konserter i framtiden. Sen har jag en inre önskan om att kunna filma med min kamera, eftersom man kan det med de flesta (eller i alla fall många) systemkameror som görs idag. Jag har länge funderat på en 5d Mark II men insåg nu att jag kanske ska fundera på en 7D istället? Det är ganska stor prisskillnad och därför undrar jag över den verkliga skillnaden (som man bara märker när man använder kameran, inte av faktan i produktbeskrivningar).
Vad har ni för erfarenheter av kameran, har ni provat båda?
Vilken skulle ni välja?

stulna år

Tips 003: Åh, en av mina favoritfilmer är på tv. En av de filmer jag och min syster har kollat på mycket ihop. Stulna år heter den, sänds precis nu på tv4. Winona Ryder i huvudrollen tillsammans med Angelina Jolie, Clea Duvall, Brittany Murphy och Whoopi Goldberg. Fyra toppenkvinnor i en och samma film! Om man inte har sett den rekommenderar jag den starkt!

Petter Seander.

Har suttit och redigerat några bilder på Petter Seander från när han var
förband åt Daniel "Hurricane" Gilbert på Elektronen.
Har nu även skickat iväg några bilder till honom själv, då jag lovade honom
det när vi möttes på Siestafestivalen. Det var så kul för han kände inte igen mig
på Siesta men jag fick säga "ah men vi har ju träffats förut"
och han bara kollade och jag sa menande "med musicstream!"
"aaah just ja!" kom det.
Musicstream var en blogg som jag och Dayna drev 2008.
I början av vårt bloggande intervjuade vi Sleeping Beauty, som Petter åtminstone var
med i då (vet ej om han är med i det nu).
Artikeln/inlägget som kom därefter såg ut så här

Har ni märkt något nytt?

Som ni ser har jag ändrat bloggen lite, stora tack till Anton som hjälpte mig skapa listan nedan. I listan är bloggar jag följer länkade. Dock har jag inte länkat alla, utan ska fylla på medan dagarna går. Men de bloggar jag har länkat är de främsta fotobloggarna som jag tycker om, samt Luffis blogg - som jag tycker om att gå in på då och då. Om ni vill synas i listan, länka er blogg nedan så följer jag den ett tag och ser om den är värd nog att sättas i listan! ;) Förresten; följ gärna min blogg via bloglovin'!

And Dex, size matters

Åååååh! Jag har en enda serie i denna värld som jag dyrkar lika mycket som folk har dyrkat Heroes och Lost och allt vad dem heter. Det är Dexter. Jag har också en enda hemsida jag bruka kolla när jag vill veta vad det är på tv -tvplaneten. Dexter + Tvplaneten = det här
Blir faktiskt lite glad, för jag har redan sett alla inspelade säsonger och vill se den femte. Och när man får se lite levnadstecken blir man lycklig, tro det eller ej. Är faktiskt förvånad över att Julia Stiles ska medverka, dock bara i ett avsnitt enligt imdb.
Jag gillar Julia Stiles och har gjort ända sedan hon var med i 10 things i hate about you (Tio orsaker att hata dig) där hon spelade emot Heath Ledger. Det var också där jag fick upp ögonen för Heath. Jag har aldrig varit den som gillar de söta flickorna i filmer eller sagor. Jag gillar dem som nästan är tvärtom och inte bryr sig om att springa efter pojkar, och dem som kan stå på sina egna ben (så är det på riktigt med)  och Julia Stiles har alltid haft dem rollerna i de filmer jag har sett med henne. En annan film jag tycker om som hon har gjort är Wicked. Den kanske inte är jättebra, men det är en sådan film som man ser en gång när den går på tv, den fastnar och sedan går man runt och undrar vad fan den hette för den var ju mer än okej.
Aja, nu ska jag få mamma att köpa chips och dipp till mig. Hehe. Ikväll ska jag se The Seventies, och om jag är riktigt uttråkad Men in black II.. annars blir det datorn.. Får se om jag bloggar mer ikväll!

Jag vill ha en unik blogg.

Igår publicerade jag en hel del ridsportsbilder och bloggens besöksstatistik sjönk. Jag undrar om det har ett samband, med tanke på att man inte kan veta vad jag har skrivit om förrän man kommer in på bloggen.. Hm.. Tänkte i alla fall att folk kanske inte vill läsa min blogg om jag skriver om ridsport, haha. Ironiskt nog är ju ridsporten den näst största sporten i Sverige (fast jag tror faktiskt den är den största, beroende på hur man räknar) men ändå vill folk inte se den någonstans. Eller, minoriteten som inte håller på med ridsport låter sig dominera oss intresserade och vårt intresse och därför skriver sällan folk om deras hästintresse. Av någon anledning skäms folk för att ha ett intresse för hästar och det är bara hemskt att man ska behöva göra det -fotbollsspelare blir ju sällan mobbade för deras sport.
I alla fall. Jag har tänkt lite och jag tycker de flesta bloggar är likadana. Det spelar nästan ingen roll vad bloggen handlar om utan de flesta bloggare skriver om "dagens outfit", och alla skriver om vad de har gjort osv och blabla. Och fotobloggarna lägger såklart upp bilder. Jag tycker i och för sig om fotobloggar, men min blogg är ganska bred. Ibland skriver jag om sådant som berör samhället, ibland om mitt eget liv, ibland om foto och ibland vill jag faktiskt skriva om mitt hästintresse. Jag tänker inte ta bort den delen fastän jag har kompisar som avskyr när jag kommer in på diskussioner om hästar. Det är mitt intresse och det har jag haft sen jag var fyra år. Det är en av mina största passioner och något som jag är riktigt bra på. Att inte skriva om det är ju som att ta bort en del från sig själv.
Jag tycker alla bloggare ska tänka så. Det är extremt tråkigt att läsa flera bloggar men känna att man läser samma.

Till minne av OkiDoki

I förrgår meddelande tidningen RIDSPORT att Albert Zoers framgångsrika valack har dött av blodförgiftning. Tydligen hade Albert Zoer sålt honom tidigare i år och Okidoki ägdes nu av en argentinare -José Larocca som också red Okidoki när han skadades i Cannes.
Om det hade varit för något år sedan hade jag inte brytt mig så mycket. Jag hade inte vetat vem hästen var. Men när man fotograferar ridsport och går igenom startlista efter startlista, hör namn efter namn lär man sig till slut. Jag vet inte hur många ryttare och hur många hästar jag har koll på enbart pga att jag har fotat dem.
Det jag minns av Okidoki var att han var en toppenhäst, ganska lugn har jag för mig också. Till minne av honom har vi de här bilderna:
Artikel

Icelandic Horses

Lovade Matilda att redigera lite bilder från Islandshäst-tävlingarna (finns det ett namn för det?)
på Stockholm Horse Show förra året, och visa upp. Tänkte att jag därför likväl
kunde lägga upp på min blogg.

Må bra-tips

Jag har bestämt mig sen långt innan att inte skriva -driva- en allt för deppig blogg. Jag har precis som många andra lidit av tonårsångest och om den har jag skrivit i min dagbok på Lunarstorm och Sockerdricka, och kanske någon blogg, en gång i tiden. Men jag tycker det är viktigt att kunna vara öppen och skriva om känslor, hur man mår och så ibland. De flesta som startar  bloggar startar en just för att skriva av sig, men samtidigt verkar vi allt för ofta hålla oss borta från känslor (och åsikter). Kanske vill folk inte bli kallade emo, jag vet inte.
Men man kan inte alltid le mot allt och alla och särskilt inte jag. Om jag mår dåligt har jag jättesvårt att låtsas som om jag inte gör det. Däremot kan jag periodvis bli glad för saker, men jag skulle aldrig kunna fejka fram ett leende. Om man inte mår bra kan man heller inte ta ansvar för alla andra och göra saker åt dem. Så kände jag i våras i skolan för jag kände att jag inte kunde stanna hemma, fastän jag mådde dåligt, utan jag behövdes i skolan. Jag ville ha högsta betyg men framför allt ville jag att vår skoltidning skulle bli bra - och jag litade inte på att den skulle bli det om jag var hemma. Jag är väldigt engagerad och i våras gick det väl över gränsen eftersom jag inte kunde låta andra ta kontrollen. Jag älskar att jobba och om jag jobbar vill jag nå ett resultat. Det här är jättefarligt.
När jag började trean i höstas tog det inte mer än två veckor innan jag kände att jag var stressad och höll på att bränna ut mig. Idag minns jag inte varför, men under hösten red jag två kvällar i veckan och på torsdagar var jag inte hemma från skolan förrän vid 20:00. Det ni. Under våren blev min stress värre och jag mådde riktigt dåligt, bl.a eftersom det var då tio år sen min pappa gick bort. Mitt humör har gått upp och ner, och ibland har jag varit tillbakadragen och så. Ibland strävar hela min kropp emot och ibland ger den efter. Att jag brände ut mig har inte bara påverkat hyn i ansiktet några gånger (fick en gång enorma stressutslag i pannan) utan självklart även mitt förhållande. Min pojkvän är en ängel som har stått ut.
Idag känner jag fortfarande av min utbrändhet. Även om jag mår bättre och skolan är över och allt det där, så känner jag av faktumet att jag har varit utbränd. Jag har hört att det kan ta jättelång tid innan man återhämtar sig och jag tror det kommer ta det. Och just idag sitter jag med migrän (dock illamåendet och inte huvudvärken) och tycker synd om mig själv. Jag börjar bli trött på att må dåligt och känner nästan att kroppen är en börda, tung att bära på. Nej, jag är inte självmordsbenägen eller liknande, men det skulle vara riktigt bra med må-bra- och ta-hand-om-dig-själv-tips. Både till mig och mina läsare.
Jag vill att folk ser det här inlägget som ett varnande tecken, särskilt ni som går i gymnasiet. Jag tror att man kan uppnå högsta betyg utan att stressa ihjäl sig. Men jag tror att man, särskilt i trean, måste unna sig att ha slappdagar (så länge de inte blir för många). Med tiden vägrade min kropp plugga och jag insåg att jag var tvungen att ta det lugnt och bara glo igenom en hel serie en hel helg och liknande. Låta sig äta hur mycket läsk, chips och godis som man vill och bara ligga i sängen en hel dag om man känner för det. Till slut kanske man tröttnar och då tar man sig upp och får saker gjort. Vissa dagar sjukanmälde jag mig och gjorde ingenting alls hemma, fastän jag visste med mig att jag hade mycket kvar att göra. Och sist men inte minst är det viktigt att göra det man tycker är roligast i livet.
Fastän jag hade mina slappdagar lyckades jag ta mig igenom de 18 uppgifter jag hade kvar i slutet. Med nöd och näppe satt jag de sista dagarna och gjorde flera uppgifter om dagen. Min kropp var fysiskt utmattad och mellan uppgifterna, när jag lät kroppen slappna av, hade jag knappt ork att lägga upp händerna på skrivbordet och skriva. De var tunga och skakade. Jag tog därför små pauser innan jag bet ihop och fortsatte med nästa. Jag fick till slut alla uppgifter gjorda och det slutade med att jag också fick stipendium för framstående studieresultat. Man ska inte nå upp i slutet, när slutet är nära.
Vad är era må-bra-tips och ta-hand-om-sig-själv-tips?
Jag skriver dem i ett inlägg senare!

Yes!

Jag har blivit ackrediterad till Stockholm Equestrian Games (order Equestrian är så mycket lättare att skriva än att säga) så mellan 5-8 augusti kommer det vara lite tommare i bloggen misstänker jag. Men ni kommer sedan få mängder av bildbomber!
Jag tycker att fota ridsport är jätteroligt, det är något av det roligaste man kan göra. Men den här gången är det utomhus, jag har bara varit inomhus förut (Globen och Scandinavium) så det ska bli roligt att få lite mer varierande bilder.
Piet Raijmakers JR med hästen Van Schijndels Channely
Göteborg Horse Show 2010
(Holländsk ryttare)
Nu ska jag nog in till stan och köpa muffins till mig och mamma! Hörs senare!

higher.

Du är bäst <3

Bob Hund

Satt och kollade igenom "Bob Hund"-mappen som jag i princip har undvikit att röra. När jag fotade dem var det nämligen jättemörkt ute och jag hade absolut behövt ljusstarkare objektiv än vad jag hade då. Ironiskt nog, nu när jag satt och kollade igenom, insåg jag hur jag kunde rädda bilderna -varför insåg jag inte det då? Nu har jag fler att sätta i portfolion. Korkade jag. Gjorde ett bildkollage:
OBS: Det är förbjudet att använda mina bilder utan att fråga om lov.

Konsert + foto + redigering

Sitter just nu och redigerar lite bilder från förra årets Kulturkalas (Göteborg).. Jag älskar verkligen Kulturkalaset eftersom man fotograferar flera artister nästan varje kväll i en vecka. Det är riktigt roligt att traska runt i Göteborg, ta sig från hamnar, till torg och avenyer. Jag har gjort det i två år med fina Rebecka, och varken hon eller jag ska göra det i år. Tycker det är tråkigt för det har varit så jävla roligt.
I alla fall så hann jag aldrig kolla igenom alla bilderna för skolan började så snart efter. Självklart har jag kollat igenom dem men långt ifrån så mycket som jag verkligen vill. Här kommer några bilder, uppdaterar med fler under kvällen:
Vilka är det på bilderna?
Den som gissar rätt bloggar jag om!

Val hoppade upp på båt

Hittade videon nedan på Aftonbladets hemsida.
Sitter och funderar över videons innehåll:
Hur stor är chansen att en val hoppar upp på en båt,
och särskilt för att den känner sig retad?
Samtidigt; hur retar man valar med sin båt? En segelbåt är väl
ändå ingenting i jämförelse med de stora fartygen och dem är de
väl någorlunda "vana" vid? (Jag vet att havet är stort)
Vad tror ni?
Varför gjorde valen så?

Fotobloggar (mina favoriter)

Även om jag inte konstant läser fotobloggar så har jag absolut mina favoriter.

Emelie Ohlsson -Emelieohlsson.blogg.se
En av de största fotobloggarna som folk känner till och är en av de första jag började läsa. Emelie är oerhört duktig och det är inte bara roligt att läsa hennes blogg utan jättekul att se hennes bilder. Jag tycker att ibland hittar man vissa fotobloggar där vissa bilder är jättebra men så läggs det upp mindre bra bilder och då förstörs nästan intrycket av bloggen - då tappar jag intresset lite. Emelie lägger alltid upp fina bilder. Emelie fotade också min student och det var roligt att ha med henne runt omkring!
Jesper Frisk -Jesperfrisk.se
Alla som är inlästa på Rockfoto vet mycket väl vem Jesper Frisk är, och för er som inte vet det: Jesper Frisk är ansvarig (och självklart fotograf) för Rockfoto. Jag tror att han med åren har fått högre och högre "status" (ansvarsområde) inom Rockfoto och det har varit kul att se. Han är också frilansande fotograf och i hans blogg följer man med på hans äventyr. Många tycker allt som oftast att bildjournalistiken i tidningarna är tråkig, men kollar man noga och följer fotograferna inser man hur duktiga dem är. Jesper tog i våras examen från den utbildning jag vill gå, den jag åter ska söka till nästa år!
Lina Flodins -linafoto.blogg.se
Jag har nämnt Lina förut men hon är nog en av de yngsta bloggerskorna som driver en blogg som jag verkligen tycker om att följa. Det känns som om hon lägger mycket tid på sina inlägg och det uppskattas oerhört mycket. Hon är  verkligen duktig och det är kul att följa unga talanger.
Joel Marklund -aldrigstilla.blogspot.com
Jag följer inte Joels blogg konstant. Jag följde den ett litet tag och numera kollar jag bara in på den lite då och då - och jag ska säga att jag blir alltid lika imponerad.
Jag fick egentligen aldrig höra talas om Joel utan jag såg hans annons på fotosidan och bestämde mig för att köpa hans canon 70-200/2.8 IS USM. Vid köpet träffades vi självklart och blev sittandes i någon timma han, jag och mamma och pratade jättelänge om foto och upplevelser som kommit med intresset. Han är jättetrevlig och jag bestämde mig för att googla honom och se om han hade en hemsida. Det hade han inte -däremot en blogg.
Joel jobbar för Bildbyrån och han är riktigt grym, särskilt på sport.
Emma Svensson -http://www.radarzine.com/blogg/emma/
Jag har mycket att tacka Emma Svensson för. Hon föreläste på min skola när jag gick i ettan och fick mig och Dayna att starta Musicstream. På så vis fick vi möjligheter till intervjuer och på så vis fick jag också ackreditering till Håkan Hellström - min första konsertfotografering. Under Emmas föreläsning insåg jag att jag kunde hålla på med media och musik, med foto och musik. Jag kunde liksom hålla på med en av mina passioner samtidigt som jag gjorde något annat (så som jag även gör när jag fotograferar ridsport). Därefter har jag fotograferat ganska många artister och tagit mig framåt.
Jag läser inte Emmas blogg konstant men det är roligt att kolla in och se hur det går för henne. Hon är ung och har kommit så oerhört långt (hon fick nyligen en bild publicerad i italienska Vogue) och det beror på ett naturligt driv hon har. Jag tycker om att läsa hur det går för sådana människor för de är extremt bra förebilder.
Emma har bara gymnasieutbildning och startade några år efter studenten Rockfoto. Rockfoto är idag Sveriges ledande musikbildbyrå (eller vad man nu kan kalla den). Hon är även chefredaktör på Radar Magazine och Okej, och har en hel del andra projekt på gång. Riktigt kul att läsa!
Vilka är era favorit(foto)bloggar?
Driver du en själv?
Länka!

Fortfarande skillnad på kameror.

Har upptäckt att många fotobloggare lägger upp den här videon och diskuterar mycket om att det är fotografen som ska stå för att bilden blir bra, inte kameran.
Jag håller med dem. Om man inte kan hantera en kamera, särskilt en systemkamera, spelar det ingen roll hur dyr kameran är eller vilka funktioner den har. Men i videon nedan, där man fotograferar med en iphone, har man extremt bra studioljus. Normalt sett blir mobilkamera-bilder så kontrastlösa, men med en ljussättning kan man ju själv skapa kontraster.
Jag tänkte berätta varför det finns dem som använder sig av de dyra kamerorna. För det finns ju självklart en anledning till varför proffsen använder dyra kameror och inte går runt med iphones.
Dock kan jag inte försvara modefotograferna, eftersom de uppenbarligen kan fota i studio med iphones haha. Nej, men självklart använder de så bra kameror som möjligt eftersom de vill ha så hög upplösning som möjligt. Dessutom kan de behöva samma sorts kameror som sportfotograferna; snabba.
Jag fotar själv med en Canon 1D mark II N och det gör jag till stor del för att den är mycket snabbare än min canon eos 400D. En 400D tar 3,5 bilder/sekund medan min 1D kan ta upp till 8-9. Detta innebär att motorn är betydligt mycket snabbare och möjliggör för mig att ta bilden i just det ögonblick jag vill. Jag har försökt fota ridsport med min Canon 400D och jag kan säga att jag är betydligt mycket mer nöjd med bilderna jag tar med min 1D.
Till störst del betyder också objektiven stor roll. Men jag har fotat ridsport med samma objektiv (Canon 70-200/2.8) men med två olika kameror. Jag ska visa att det finns en viss skillnad;
(Ej redigerad)
Bilden togs under Stockholm Horse Show 2009
Utrustning: canon eos 400D, Canon 70-200/2.8 IS USM
(Ej redigerad)
Bilden togs under Göteborg Horse Show 2010
Utrusnting: Canon 1d Mark II N, canon 70-200/2.8 IS USM
Skillnaden man ser på bilderna är att den från Sthlm horse show är oerhört röd.
Har värre bilder att visa men de ville inte laddas upp tyvärr.
Stockholm Horse Show har inte sämre ljus än Göteborg Horse Show
(Globen vs Scandinavium) men ironiskt nog blir bilderna med 400D jätteröda.
Jag tror att kameran inte sorterar ut färgerna lika bra som 1D.
Jag föredrar att fotografera med lite dyrare kameror, även om mycket inte hänger på kameran.
Vad tycker ni?

Hope

Håller på med en lista över projekt jag vill genomföra, samarbeten jag vill skapa,
drömmar jag har och mål jag vill uppnå.
Bra va?
Nu ska jag läsa lite, sedan sova.

håll tummarna!

Åh! som jag tidigare har sagt är jag enorm fotosugen, och eftersom jag inte känner så många här i Stockholm är det inte för mig att bara gå ut och fotografera något. Jag upptäckte dock nyss att i början av augusti är Stockholm Equestrian Games! Så nu har jag ansökt om ackreditering och hoppas på att få den beviljad! Älskar verkligen att fotografera ridsport! Så håller tummarna nu!
Upptäckte också att det är fälttävlan på Stockholm Fältrittklubb dagarna efter min födelsedag, ska försöka ta mig dit med... att fira födelsedagen får vänta!
Visste ni att...
... jag har bara blivit nekad ackreditering en enda gång.
Det berodde inte på att jag inte skulle ha fått den, utan snarare att
jag var för sent ute och de hade inte plats för fler fotografer.
Det var en Thåström-konsert och en av mina största drömmar, konstigt nog,
är att fota just Thåström.. Så nu får jag vänta ett tag till!
Jag har också ansökt om en ackreditering till Kent, men aldrig fått svar.
Jag anser mig inte nekad, utan snarare att deras ansvarige är usel på att svara på mejl.
Klicka här för att se vad jag har gjort tidigare

JFR

Jag har sedan en tid tillbaka haft ett samarbete med Jennifer Forsberg -smyckesdesignern bakom JFR-smycken. Jennifer gör alla sina smycken för hand och de är jättesnygga -dessutom billiga. Hennes smycken har burits av Charlotte Perelli och det börjar gå riktigt bra för Jennifer! Hennes smycken har sålts på Bellme och ni kommer sannerligen se dem på fler ställen i framtiden!
Personligen tycker jag att hennes smycken är jättesöta och är särskilt förtjust i hennes ringar.
Hon har ringar med små budskap på, verkligen häftiga och jag är annars inte förtjust i ringar.
Tycker verkligen alla ska gå in på hennes hemsida och kolla!
Dessutom gör hon jättesöta smyckesinslagningar.
Ordet för JFR-smycken är alltså Jättesöta!
Jennifer söker just nu återförsäljare för sina smycken, för mer information skicka ett mejl till: jfr@live.se
För att köpa hennes smycken: http://www.jfr.webb.se/
Vi använde Jennifers smycken på modell-för-en-dag som jag anordnade med fashionate.

Vill ha lite tips!

Idag har inte jag varit superbra på att blogga, förutom ett långt inlägg som inte alla orkar läsa. Jag har som sagt sökt fem jobb idag, har hittat två till jag ska söka men ska skriva lite texprover först! Sitter just nu och kollar på c/o Segemyhr och lyssnar på musik. Jag sa för någon dag sedan att jag inte lyssnar på musik så som jag gjorde förut, jag låter mig liksom inte lyssna. Men när jag lyssnar på Choir of young believers lyssnar jag verkligen. De får en att hamna i ett lugn och man slappnar verkligen av.
Men vet ni vad? Jag vill att ni tipsar mig om musik (spotify-länkar), bloggar och framför allt bra musikbloggar. Musikbloggarna försvinner så lätt och den enda kända musikbloggaren jag känner till är Jerry Boman (Musikenligtjerry.se) så ge mig något nytt!

Choir Of Young Believers

Sluta skyll på media -media ansvarar inte för dina handlingar.

Jag pratade nyss med en kompis i telefon och av någon anledning föll han in på att prata om hur unga människor känner att de måste uppnå medias ideal som de kommunicerar ut i reklam. Jag är så oerhört trött på det här eviga tjatet där man klandrar media för att göra så att unga människor utvecklar anorexi och det ena och det andra. Jag minns att det till och med stod i min hemkunskapsbok att reklam gör sådan påverkan, och det händer att vuxna människor säger precis samma sak.
Jag läste media på gymnasiet och känner mycket väl till medias påverkan på människor. Jag vet att man har speciella knep för att man ska bli sugen på coca-cola när reklamen går på tv, jag vet hur man gör en produkt intressant och hur man sänder budskap. Jag vet samtidigt att medias största roll är att informera samt sälja. Det är dessutom skillnad på information och reklam.
Och visst påverkar media alla. Man kan inte säga att man inte blir påverkad av media för om man inte blir det måste man bo mitt ute i ingenstans utan något att läsa, ingen radio, ingen tv... ingenting. Och alla påverkas av media om det så är om en tragisk nyhet eller om ett par skor, eller coca-cola. Men man kan välja hur mycket media ska påverka en. I med att vi läste mediekunskap och mediekommunikation utvecklade vi som läste media ett kritiskt tänkande mot media. Man måste tänka på vad det är för budskap man tar in, för man tar in tusentals varje dag.
Min vän säger att det finns många som inte utvecklar ett kritiskt tänkande och att det beror på ens uppväxt, vart man kommer ifrån. Jag anser att alla kan ta till sig ett kritiskt tänkande för alla kan ifrågasätta allt -man kan om man vill. När media får som mest skit handlar det om att någon är upprörd över de smala modellerna i reklamen samt i modetidningarna. Jag tänkte reda upp det här lite nu. För det första ser inte branschen ut som så att media själva väljer modellerna. Tv4, Kanal 5, Tv3 etc väljer ju inte modellerna som är i reklamen på deras reklampauser utan det är snarare reklambyråer eller helt enkelt företagen själva som har valt modeller. Men samtidigt måste man ifrågasätta vart modellerna kommer från; jo oftast modellagenturer. Sen kan man inte skylla allt på modellagenturer heller, eftersom de tar bara in modeller som de tror får jobb. Man kan säga att de är en butik och de köper bara in varor som de tror är eftertraktade och definitivt kommer bli sålda. Från allra första början är det egentligen kanske designers som väljer deras modeller - är det inte så? Det är designerna som vill ha deras kläder uppvisade och självklart har de krav på hur dem som ska visa upp kläderna ska se ut. Det är alltså helt fel att beskylla media för detta. Det media gör är att informera och sälja något vidare. De är ett mellanled mellan designer/företag och konsument.
Varför måste de ha så smala modeller då? Ja, det kan man ju fråga sig. Men om jag inte gjort kläder för plusmodeller hade jag ju heller inte använt mig av en plusmodell. Jag hade inte använt en överviktig person bara för att slippa kritiken utan jag hade använt mig av smala människor som kläderna skulle se bättre ut på. Detta gör man för att få ett bra helhetsintryck, för att se hela kläderna, inte för att diskriminera överviktiga människor. Och om jag jobbade på en reklambyrå, skulle göra en fotografering och fick in kläderna som skulle användas.. Om kläderna är i storleken 34-36 är det väl bäst att jag använder en modell som kan bära det?
Det finns dem som säger att media skapar ett ideal med att använda sig av smala modeller. Som sagt, det är inte dem som står för modellerna utan jag skulle hellre säga att det är modebranschen som gör det. Men man kan heller inte säga att det är media som skapar idealen, de bara kommunicerar ut dem. Vad som skapar ideal beror ju på vilken tid vi lever i, våran historia, vår kultur, hur stark religionstillhörighet vi har och allt runt omkring det där. Om vi inte levde i olika kulturer i världen kanske vi skulle ha samma ideal, vem vet?
Vad jag vill ha sagt är att man inte kan skylla allt på media. Man kan inte säga att unga flickor utvecklar anorexi för att dem sett så oerhört många smala tjejer på bild utan man måste se till andra branscher och andra ideal vi har i samhället. Man behöver inte låta sig matas av allt utan man måste ha ett kritiskt tänkande, ifrågasätta och dessutom måste man ha ett självförtroende och en självkänsla. Det håller inte i längden att säga att media är skit och skylla alla sina handlingar på media, för det är bara en själv som är ansvarig för sina handlingar. Om inte media fanns hade man märkt idealen på andra sätt -exempelvis bara att gå ute på gatan och upptäcka att majoriteten är smala.
Om man ska klaga på att media bara visar smala människor, klagar man inte i stort sett på att det finns just smala människor då? Ska jag må dåligt för att jag är en av dem som har jättesvårt att gå upp i vikt?
Och man ska vara smal för då lever man hälsosamt. Jag säger inte att man ska vara lika smal som om man hade en ätstörning, men hur hälsosamt är det att vara tjock? Hur länge lever man då? Hur vore det om media sände ut massa budskap om att man ska vara tjock? Hade vi äcklats eller hade vi fallit offer och blivit tjocka?
Sist men inte minst; om man stör sig så oerhört mycket på detta, om man anser att det är ett samhällsproblem - varför gör man inte något större åt det då? Sitt inte hemma och klaga på saker ni inte vet något om, tänk längre och om ni fortfarande stör er: gör en egen tidning som bara visar modeller utifrån ett ideal du tycker om.

Mosegårdens Lux..

Tydligen har den här söta prinsen (ja, hästen) LUX
blivit svensk mästare OCH nordisk mästare i Voltige.
Grattis till honom!

Jobbsökande

Nu har jag sökt fem jobb!!!
Samt att jag har skickat om en jobbansökan eftersom jag hade glömt bifoga en bild..
Men nu måste jag snart börja med den där loggboken dem pratar om på
arbetsförmedlingen.. suck!
Aja... ska bara kika runt i den nya H&M-katalogen först!

what-to-do

Nu har jag vaknat och återhämtat mig lite. Idag ska jag söka ungefär 5 jobb. Minst.
Vad ska ni göra idag?Ny hemsida på gång

Kära bloggläsare! Sitter och laddar upp min nya hemsida nu! Det är lite segt... Jag gör mina hemsidor i iweb eftersom det är ett så himla enkelt program att jobba i, och då slipper jag html-koder och allt vad det nu heter.
Jag tycker att ni allihopa ska kolla in hemsidan och kommentera i det här inlägget om ni hittar några buggar, samt om det finns något jag borde bättra på. Positiv, konstruktiv kritik är mycket välkommen med!
Hemsideadressen:
Http://Malinnilsson.eu
Har känt mig sjuk nu ikväll så har inte sökt de jobben jag hade tänkt mig. Men imorgon ska jag ägna mig enbart åt sådant där hade jag tänkt.
Vad ska ni göra imorgon?

shoppingsug..

Satans vad jag är shoppingsugen. Har inga pengar, är arbetslös. Längtar tills jag börjar plugga haha.
Någon som har tips hur man fixar pengar snabbt för shopping?

Idag..

Har nyss kommit hem från att ha varit i stan några timmar och träffat  Rebecka. Ligger nu och kollar på Stig Petrés hemlighet som jag har börjat följa ganska intensivt eftersom vi bara har SVT och TV4. Jag funderar på om jag har blivit matförgiftad, för det har hänt två gånger nu att jag på t-centralen känner hur magen krampar, kallsvettas och mår illa -nästan spyfärdig. Usch.
Och ännu mer usch på gubbar som verkligen glor på en som jag är en köttbit, ett stycke fint lamm typ. När jag går från T-banan går jag runt centrum istället för i själva köpcentrumet, och går då förbi en restuarang. Varje gång jag går förbi kollar jag lite åt det hållet men brukar liksom inte se, som i att verkligen se. Men den här gången såg jag hur män verkligen glodde, log och försökte flörta. Usch! Vilka tror dem att dem är? Vem tror dem att jag är? Varför skulle jag tycka om det? Usch!
En till bild från igår

Nu ska jag ta och söka lite jobb!

oh to be young again

Jag tänker. Det finns så mycket jag vill göra som jag inte har tid med. Nu menar jag inte bara de drömmar jag har för framtiden utan snarare vardagliga saker som jag önskar att jag hade tid med. Jag är arbetslös och jag känner att jag inte har tid med det. Det är helt sjukt. Vart tar tiden vägen och varför känner jag mig så stressad?
Konstigt nog, för människor brukar inte vilja var så ung som jag ska säga nu, vill jag vara femton-sexton år. Jag vill ha tid till att verkligen lyssna på musik och skriva. Att skriva har alltid varit ett intresse och en passion jag har, men också en stor begåvning jag har haft. Jag har sällan haft stavfel och jag har alltid haft en stor fantasi. Ända sedan jag var riktigt liten, då pratar vi om 6 - 7 års åldern, har jag suttit vid datorn och fyllt textdokument efter textdokument med bokstäver, ord, meningar, stycken, kapitel. Jag började redan i den här åldern skriva böcker. När jag blev äldre fick jag dock anstränga mig mer i skolan än vid mina böcker vilket gjorde att när jag senare återfick behovet av att skriva började jag med poesi. Det krävde såklart inte lika mycket av mig.
Jag minns hur det var att vara en poet. Man var känslosam och försökte alltid hitta något att skriva om. Man sökte nästan dramatiken och tragiken i ens liv för att kunna beskriva den. Jag minns när jag var 16 år och nyss hade börjat gymnasiet. Allt som oftast brukade jag spendera helgerna framför datorn och skriva, och ibland tog jag in mammas laptop i rummet. Då släckte jag ner, tände ljus och lyssnade på Kent - och skrev poesi. Och åren innan jag var 16 var poesi något som jag och Elin (Aleks) i princip andades. Vi skrev till och med en låt.
Idag har jag ingen inspiration till att skriva. Ingen alls. Och jag har slutat lyssna på musik med känsla.
Jag hatar att jag inte ägnar den tiden åt mig själv men jag har fått lägga så oerhört mycket energi på skolan, och sen har jag mått ganska kasst. Men det gör ont i mig. Det gör ont i mig att läsa om andra bloggares intresse för att skriva för att jag vet att jag själv inte använder gåvan jag har. Jag har inte tid med den. Det gör ont i mig att inte andas poesi och leva för den som jag gjorde då, för då tror jag att något är fel. Som om jag inte känner, inte lever. Dock vet jag att livet i så fall är mer utan problem än vad det var då.
Och konstigt nog kan jag inte skriva när jag har ett förhållande.
Men mina läsare får ju inte reda på att jag har det enorma intresset för att skriva. Jag skriver ju aldrig om det och jag publicerar aldrig några dikter. På sockerdricka går jag under namnet Candyshot, för er som har socker. Där kan ni läsa ganska gamla dikter av mig, men det vore roligt om ni ville läsa.
En gammal dikt, skriven 2008.
Nintendo, sex och slag

Jag tyckte jag var stor men trots allt,
jag var bara femton år
när jag träffade dig, när du fann mig
Vi kände oss värdelösa och bortglömda,
men nu efteråt, det var nog aldrig så.
Jag gav dig mina ord och mina nätter,
Men vad fick jag?
Du bröt ner mig i småbitar,
det skulle inte längre finnas något Jag. 
och visst hade jag alltid ett val, jag kunde alltid stå emot
men jag var femton år, förälskad och svag.

Jag trodde jag var som svagast när jag mötte dig,
men den svaghet jag kände när jag sjönk i dina ögon
var bara en början på något som senare blev
till en rädsla.
Vi var aldrig Romeo och Julia,
Vi dog innan vi tog död på varandra.

Jag var femton år, förälskad och svag
Jag gav dig min kärlek och mina bitar av Jag
Jag fick Nintendo, meningslöst sex och ett slag


Internet är en liten liten värld..

Ibland är det roligt hur man bara stöter på folk på internet. På internet är världen ännu mindre än vad den är i verkligheten, om man nu kan säga så. Som när man sitter på facebook, letar runt bland sina vänner och hittar mängder av gemensamma vänner och man tänker "oj, känner dem varandra?". Vilka har inte varit med om det?
Idag var jag inne på en blogg, minns dock inte vilken, där en Moa hade blivit utsedd till veckans eller månadens blogg. Jag klickade mig vidare till den bloggen och upptäckte att det var Moa som jag har haft på min msn ett tag! Med tanke på hur många bloggar det finns så är ju chansen inte särskilt stor! Kul!
Moas blogg
Tipsa mig om bra bloggar!

Självporträtt

Idag har jag inte bara varit hos skatteverket utan jag har även tagit lite självporträtt ute på balkongen. Tänkte ha dem på min hemsida och i annan marknadsföring. Har redigerat tre bilder än så länge.
Vilken tycker ni bäst om?

I say it - you watch it


Dagens

Börjar känna att en vikt håller på att lämna mina axlar, som i och för sig kommer att ersättas med en ny.
Och vet ni vad? Jag saknar att plugga. Jag saknar att få reda på saker och göra uppgifter i samhällskunskap eller mediekommunikation, eller liknande, som får mig att känna mig någorlunda smart. Jag saknar att träffa mina klasskamrater, eller åtminstone samma människor varje dag. Gymnasiet var så jävla roligt.
Eftersom jag inte längre tar bilder exakt varje dag tänkte jag börja med dagens bild. Den bilden behöver inte vara tagen nyligen alls, den behöver bara vara tagen av mig. Här har ni dagens bild:

Todays what-to-do

Godmorgon, godmiddag! Idag ska jag:
- Åka till Skatteverket
- Försöka fylla i pappren från skatteverket
- Fixa med broshyren och hemsidan
- Mejla
Vad ska ni göra idag?

Läggdags

Efter inte bara en dryg bloggdag utan en dryg bloggvecka ska jag sova. Imorgon ska jag bättra mig! Och i veckan ska jag förhoppningsvis träffa fina Rebecka!
För första gången på några nätter ska jag sova inomhus nu. Jag tipsar verkligen alla sömnlösa själar om att sova på en balkong eller altan när det är så jävla varmt. Jag har haft min övermadrass, täcken och kuddar ute hela dagen så dem är svala och sköna nu. Skulle kännas ensamt att sova ute på balkongen nu när älskling inte längre är här.
Angående Tallinn så kommer det dröja lite med bilderna, men jag berättar om resan till Tallinn imorgon! Så får ni se bilder senare helt enkelt!
Nu ska jag borsta tänderna, se klart Ondskan och sova!
En gammal bild på mig från 2008.
London.
I miss you.

Minnen

Har suttit och hållit på med en broshyrkatalog lite och tog fram bilder från när Markus Fuchs hade clinics och hoppkurser på Kungsbacka Ridklubb. Jag älskar att vara runt människor jag ser upp till, där av är det alltid roligt att vara ute på sådana uppdrag. Som ryttare har jag självklart mina idoler inom ridsporten och jag har alltid tyckt att Markus Fuchs är en smidig ryttare. Han känns liksom väldigt kontrollerad och fokuserad, samtidigt väldigt lugn i sig själv och han vet alltid vad han gör - även när han rider snävt. Det var därför kul att dokumentera hans clinic och ännu roligare att möta honom på Göteborg Horse Show dagarna efteråt och se i hans blick att han kände igen en.
Jag har en stor respekt för alla officiella människor jag möter och undviker att prata med dem. Det är så många som gör det ändå och de måste få egen tid. Därför pratade jag inte själv med Fuchs men det är roligt att han kände igen en.

Ny design

Har ändrat lite på designen här på bloggen, vad tycker ni?
Förresten så är jag nog sjuk, upptäckte det när jag var i stan, och därför är jag glad över att ha kanonkuler!
Ikväll blir det Ondskan, datorn och nudlar!

Tips

Tips 001: Ha alltid lösa pengar (tior) i Stockholm för att kunna gå på toaletten på centralstationen. (Du vet aldrig när du behöver det)
Tips 002: När det är varmt och svårt att sova - sov på balkongen om du har en. Det är så mycket svalare!

Skillnaden på Stockholmare och Göteborgare

Jag tror att jag för inte alls så länge sen verkligen såg och upplevde skillnaden mellan Stockholmare och Göteborgare. Jag tog nämligen nyss t-banan hem från centralen och när alla hade satt sig kom en afrikan och skrek "Jag fyller år idag! Sjung Ja må han leva!". Ingen rör en min, inte ens ett leende eller en suckning. Ingen säger något och alla kollar obekvämt ut genom fönstret fastän man inte ser något, eller kollar rakt ner i boken man läser.
Jag själv tycker att tunnelbanor är läskiga. De finns inte där jag kommer ifrån och det tog tid för mig att ens vänja mig vid spårvagnarna i Göteborg. Jag har ett mardrömsscenario om att t-banan någon gång fastnar och att man inte kommer ut därifrån. Det är ju under marken, självklart är det läskigt! Jag är rädd för att utveckla någon klaustrofobi där, och samtidigt känns det som att om något händer där en natt lägger ingen märke till det. Det finns ingen där som kan rädda en liksom. Dessutom tycker jag att det är jobbigt med uteliggare/hemlösa och alkoholister (de är oftast både och) som kommer fram till en. Det är inget jag har valt att tycka illa om utan något jag har kommit att göra på grund av vissa händelser. Jag tycker över huvudet taget att det är jobbigt med fulla vuxna människor och det är ännu jobbigare när det kommer fram folk så att det känns som om de tränger sig på. Jag har svårt att lita på någon fullt ut när jag känner så, därav att jag tycker situationerna är obehagliga. Jag håller mig därför oftast borta från folk som försöker få uppmärksamhet ute på gatan, spårvagnen, bussen eller t-banan. Dessutom, där jag kommer ifrån (Halmstad), sätter man sig inte bredvid någon och bara pratar. Man håller sig för sig själv och om någon kommer fram och börjar prata med en är det misstänksamt och konstigt.
När jag flyttade till Göteborg insåg jag däremot att folk där är lite tvärtom. Där kan man börja "tjöta" med vem som helst. På bussen, spårvagnen, konserten, krogen... Alla ställen blir som sociala centrum för göteborgare, med en liten överdrift. Det är sant att Göteborgare är mer öppna. Särskilt jämfört med Halmstadbor. När jag flyttade till Göteborg öppnande jag mig därför upp mig mer för att det ändå är sådant som händer; man träffar folk överallt. Det är självklart inte bara därför jag är en öppen person utan det är jag även just för att jag flyttat mycket och träffat mycket människor, samt att man behöver vara öppen, social och utåtriktad i min bransch. Så när jag nu hamnade i den där situationen på t-banan idag visste jag inte riktigt vad jag skulle göra. Stockholmarna sägs vara mer slutna och Göteborgarna mer öppna. Jag följde strömmen med stockholmarna. Men jag undrar om stockholmarna är så för att de inte litar på andra, eller om det är samma princip som att man inte matar fåglar för att då vill de ha mer eller varför är det så?
I Göteborg hade ett gäng ungdomar nämligen börjat sjunga Ja må han leva om det här hände på spårvagnen. Men i Stockholm undviker man ögonkontakt, faller i tystnad och kollar bort.
Varför är det så?

Storbloggarna tråkar ut mig.

Har suttit ett tag med ett längre blogginlägg men orkar inte göra det så komplicerat. Det handlar om att storbloggarna tråkar ut mig. Jag har skrivit förut att jag följer Blondinbellas blogg. Jag sökte till och med jobb som hennes assistent, och jag skulle inte ha något emot att göra det. Isabella Löwengrip verkar vara en väldigt bra person, dessutom driven och engagerad, viljestark och med mycket tro på sig själv. Självklart vill jag jobba med henne, hon är en jättebra förebild. Men jag går mindre och mindre in på hennes blogg, den känns numera tråkig. Det händer liksom ingenting utan det känns som om det är samma sak hela tiden. Jag tycker verkligen om Blondinbella, men det räcker liksom inte till till att läsa hennes blogg. Tyvärr har jag börjat gå in på Kissie istället. Jag tycker inte ens om henne men jag har börjat inse att det är underhållande med hennes blogg. Jag engagerar mig inte i det hon gör utan jag går bara in för att "ha koll", vilket jag tror femtio procent av hennes andra läsare också gör. Kissies blogg är som en skvallerblaska, och jag hatar skvallerblaskor - därav att jag aldrig tar åt mig av det hon skriver. Men det händer något i hennes blogg hela tiden.
Jag funderar över varför storbloggarna är så roliga att läsa. Till en viss del tycker jag om att läsa deras bloggar - det är roligt att se unga tjejer lyckas. Men jag börjar tycka det är tråkigt att läsa om deras dagar. Det är en annan sak att läsa Blondinbellas blogg eftersom hon kan skriva väldigt inspirerande, men hur roligt är det att läsa om Paow och Kissie som kan skriva en hel del skit och bara skriver om vad de shoppat? Jag vet inte, men varför är det så roligt? Det är inte heller direkt modebloggar om man vill ha just shoppingdelen.
Jag skulle hellre se att storbloggarna pratade politik och samhällsfrågor, engagerade ungdomar i frågor, gav dem självförtroende och liknande. För idag tror ungdomar att dem inte kan lyckas. Visst visar våra storbloggare hur man kan lyckas via sin blogg, men de visar också hur man gör det genom att få en stor blogg där man provocerar fram sitt kändisskap. I slutändan, även om jag numera hamnar mer på Kissies blogg än Blondinbellas, läser jag hellre fotobloggar. För i fotobloggarna stöter man på unga som gamla fotografer som följer sina drömmar. Dem är drivna och inspirerar andra unga till att göra samma saker som dem. Dessutom har dem oerhört fina bilder att fylla blogginläggen med.
Bloggtips
Emelie Ohlsson
Lina Flodins
Patrik Petersson
Nu ska jag se dokumentäraren The Seventies på SVT.

Tråkig dag

Igår satt jag och läste igenom min gamla blogg och tyckte att den på sätt och vis är bättre än den här, liksom mer poetisk och personligt, samtidigt som den inte berättar lika mycket. Men jag skrev på den i några år. Därför tycker jag att alla ska kolla igenom den lite och se om ni tycker om den mer än den här!
Idag har jag varit på stan en liten stund med Tobbe och hans familj. Vi stannade till i Gamla stan och fikade.. hittade äntligen en cheesecake! Det har jag varit sugen på i flera veckor! Föredrar dock hellre att äta Ben and Jerry's Cheesecake-brownie glass. Men nu är jag hemma och väntar på att regnet ska falla, och ska också ta och handla mat till mig och mamma för kvällen..
seriöst, jag har inget att blogga om. Jag vill fotografera men tycker inte att jag har något att fotografera...
Jag saknar Göteborg.
Jag vill gå på Göteborgs gator i Augusti och fota kulturkalaset.
Gå sida vid sida med Becca som man alltid gör då,
träffa Adam och dricka cola. haha

Skansen och lite mer

Ni behöver inte säga det  - jag vet redan. Jag är usel på att blogga. I alla fall just nu. Och mina besökarsiffror sjunker och sjunker men ni måste förstå - det är sommar! Men imorgon blir det kanske uselt väder här i Stockholm, och eftersom Tobbe ska spendera tid med sin lillebror blir jag här hemma och jobbar lite. Så det blir nog mycket bloggande ändå! Igår kväll spenderade vi några timmar framför min favoritserie Dexter (säsong 1, eftersom jag håller på att lära Tobbe att tycka om Dexter!) och så sov vi på balkongen. Att sova på balkongen är det bästa jag har gjort en varm sommar som den här. Jag har så lätt att få sömnproblem på sommaren, vilket gör att min sömn också kan störas av vad jag sover på, vart jag sover, ljud, ljus, värme, kyla.. ALLT. Men av någon anledning somnar jag mycket bättre när det är kallt, för då gosar jag verkligen ner mig. Nu var det ju varmt men ändå svalt, verkligen lagom miljö att sova i! Vi sover bara på övermadrassen och inte en hel säng, vilket är väldigt skönt för ryggen med -tro det eller ej.
Idag har vi i alla fall varit på Skansen ett litet dag. Blir ganska sur när man går in där för det kostar 120:- att gå in, men sen om man vill kolla på de djur vi inte har här i Sverige, ja då ska man betala 90 kronor mer. Jättesjukt och dyrt. Jag älskar ormar och krokodiler och sådant, så jag vill jättegärna gå in i akvariet men jag hade inte råd den här gången. Surt...
Min älskling som ibland vägrade vara med på bild.
Lätt redigerad bild.


När vi väl hittade några björnar på nära avstånd låg dem och sov.
Men efter ett tag började en av dem klättra på den andra vilket
resulterade i att de två andra gjorde likadant.
På bilden ser vi tre relativt unga björnar dia från sin mor.


Annars har vi inte gjort mer än att underhållit en fyra(nästan fem)-åring en liten stund, kommit hem och vräkt i oss chips och dipp. Igår åt vi jättegod mat, som jag skulle bloggat om men det blev inte så... får göra det någon annan dag. Nu ska vi snart lägga oss på balkongen med lite Dexter!
Förresten, om någon såg Postkodskampen idag så bloggar Daniel från Halmstadlaget. Hans blogg hittar ni här.

segt

Det är lite segt med bloggandet nu sen jag kom hem, men Stockholm är minst lika varmt som Tallinn! Dessutom är Tobbe här, liksom ena halvan av hans familj är här på semester, så det blir inte riktigt att jag sätter mig vid datorn... Men det ska bli bättre av det ikväll! Då är jag ensam hemma och då tänker jag njuta av den tysta stunden, som man faktiskt behöver när man bor på så liten yta som vi gör...
Igår kom vi hem från Tallinn, och det kommer tyvärr ta ett tag innan det kommer bilder därifrån. Då kommer jag också berätta om hur det var där! När vi kom hem tog vi oss lite latmat; kebabtallrik nere i Centrum! Snabbmat is great..! Nu ska jag ta och duscha så hörs vi senare!

Hemma från Tallinn

Tänkte bara berätta att jag nu har kommit hem från Tallinn! Hann inte blogga innan jag åkte för det blev lite stressigt i måndags. Vi åkte nämligen in till stan för att shoppa, åkte därefter tillbaka och fick skynda oss lite. Tänkte skriva mer om Tallinn senare! Här i Stockholm är det nämligen görvarmt (haha, göteborgska) och jag tänker gå ner till havet med Chilli.
Snor den här bilden från Tobbes digitalkamera.
Där var vi på ett café i Tallinns gamla stan
Jag hade inte med min egen kamerautrustning till Tallinn utan har levt på
engångskameror (medvetet). Ville fotografera analogt
och det är nästan roligare med en kamera som du bara kan ändra
en enda inställning på!
Nej nu drar jag en stund, kika in senare så kanske jag berättar om Tallinn!

Usch..

Usch... Tobbe har inte kommit än, han skulle ha varit i Stockholm tjugo i tio. Han är beräknad att vara i Stockholm 01:10. Så 00:35 ska jag ta t-banan härifrån till Stockholm Central, ett av de läskigaste ställen som finns, och vänta där ett tag helt själv! Jag är jättetrött, håller på att somna.. så får se hur länge jag kan vara vaken! Vi kommer störta i säng sen... och behöva gå upp tidigt.. Vi får se om jag hinner blogga imorgon! Om inte annat får ni jättemycket bilder från kryssningen och Tallinn!

bloglovin'

Följ min blogg med bloglovin

SJ -make people... angry?

Just nu är varken jag eller Tobbe väldigt glada i SJ.
Tobbe åkte från Halmstad vid 16-tiden och skulle ha varit här i Stockholm ungefär 21:35.
Bara att sätta sig på ett sådant tåg som tar så lång tid är ju ganska jobbigt, egentligen.
Men nu, som ni ser, är det rejält försenat från Nässjö där Tobbe skulle byta.
Det skulle gått vid sju. Klockan är 21 och han har fortfarande inte ens stigit på tåget.
Anledningen är att tåget han ska med har varit i Hässleholm där det är problem,
vilket det var igår också. Men om SJ vet att det är problem - varför gör de inget åt det då?
Varför sätter de inte en bussar, kör passagerarna åtminstone några mil där ett
annat tåg kanske kan hämta upp dem?
Det här kommer ju också vara dyrt för SJ - man kan kräva tillbaka ganska mycket pengar av dem.
Nu står det ju också att tåget är inställt från Mjölby till Stockholm.
Imorgon ska vi resa.
Hoppas han kommer fram i tid..
När jag reser med SJ brukar allt egentligen gå bra.
Men det är antagligen för att jag brukar åka Öresundståget
och med Öresundståget är det allt som oftast inga problem.
Ibland kanske det är lite sent, men oftast inte så mycket.
Har ni någon dålig erfarenhet från SJ?

kanonkuler!

Har lovat folk att visa hur kanonkuler ser ut!
Så här ser förpackningen ut! Om ni vill ha en närmare bild kommer
det inte förrän jag har kommit hem, dvs onsdag!
Någon annan som smakat kanonkuler?

Därför tror inte jag på socialdemokraterna.

Jag skapade nyss kategorin VALET 2010 här på bloggen. Eftersom jag för många politiska diskussioner, eller försöker i alla fall, med folk samt intresserar mig mycket för politik tänkte jag samla min egna åsikter och tankar kring politiken; framför allt politikerna och partierna. Jag har inte skrivit något om Almedalen här i bloggen, men jag har följt det en del via tv, men har verkligen inte haft tid att blogga om det. Att blogga om politik tar mycket tid eftersom jag inte vill yttra en åsikt och lämna det där. Jag vill argumentera för det, och ibland behöver man helt enkelt lugn och ro.
Var jag själv står inför valet är nog just nu på högerblocket. För bara något år sedan såg jag mig själv mest som socialdemokrat, men jag har aldrig uttalat mig tillhöra ett speciellt parti. Det finns bra och dåliga saker med nästan alla partier och ideologier och jag tycker att det är viktigt att åtminstone var fjärde år, långt innan valrörelsen, ta och fundera över hur man upplever Sverige nu; vad kan bli bättre, vad har blivit bättre och vad har blivit sämre? Man bör också fundera över sin livssituation, vad man vill förändra och vilken politik det är som kan hjälpa en, särskilt ställa sig frågan; Hur kan det här partiet hjälpa mig att uppnå mitt mål? För i slutändan handlar allt om var man själv står, vilken livssituation man lever i, om man har barn eller djur, är gift eller singel, arbetslös, studerande eller arbetande. Allt sådant spelar roll. Och ens livssituation ändras ständigt så om man inte byter politisk uppfattning tycker jag faktiskt det är sorgligt. Mona Sahlin sa själv något om "mig själv som ung SSU:are" och då tänkte jag; ändrar man aldrig uppfattning? Blir man så fanatisk? Är det där politik blir religion? (Eller åtminstone lika fanatisk och farlig som religion ibland kan vara).
Jag förstår att många svenskar vill kalla sig socialdemokrater. Vårt land är i stort sett uppbyggd på socialism och det har påverkat hur vi ser på människan. Jag är tacksam över det, särskilt tacksam över att vi var socialister under andra världskriget för jag tror att vi skulle dragits in i kriget ännu mer då (jag anser att vi inte hade en neutral roll). - Lustigt nog var det socialdemokraterna som hade som motion att införa det rasbiologiska institutet -
Att vi har haft så mycket socialism i Sverige som vi har haft har gjort att vi har mängder av system för att "rädda" den lilla människan. Alla ska kunna överleva, alla ska ha rätten till att leva. Jag är tacksam för systemen. Men som jag känner idag vill jag inte kalla mig socialdemokrat.
Som socialdemokratin ser ut idag i Sverige känner jag att den inte är tillförlitlig. För mig känns det som om vi har mängder av system som ser jävligt bra ut på papper, men som i själva verket inte fungerar. Jag har själv varit med om det, i själva verket har socialen inte velat hjälpa mig och min familj på tio år. Dessutom varierar socialens hjälp oerhört mycket från fall till fall, från stad till stad. Det finns dem som inte jobbar alls, som inte anstränger sig alls men som är fullt friska som enkelt utnyttjar systemen och gång på gång får pengar av socialen. Jag har faktiskt ett exempel själv; Mammas väninnas barn, som är några år under tio, fick busskort nu för sommaren -vilket jag inte fick förra sommaren. Hennes barn har inte ens börjat åka buss ännu, till skillnad från mig som var i behov av ett busskort på riktigt.
För mig känns det inte rätt att ha höjda skatter för att människor i behov ska få ta del av dem, om pengarna ändå inte når fram - om pengarna inte används till rätt saker och rätt människor. Det är jättebra att systemen finns, det är inget fel på socialismen, men varför vill jag bidra till ett system som inte fungerar, som det är mängder av brister i?
För mig känns det heller inte som om socialdemokraterna kommer att kunna röja upp det här. För mig känns det inte som om dem är rätt för att laga hålen i systemen, utan jag tror snarare på Moderaterna. Kanske innebär moderaternas politik att det först blir strängt och svårt att få hjälp, men hellre att det blir det i början och att dem gör större utredningar på dem som behöver hjälp av socialen, och att pengarna hittar rätt. För då kan den behövande familjen få desto mer pengar, eftersom den som inte alls behöver bidragen inte får något.
Jag får hellre över mer pengar i månaden och ser till att dem hamnar hos människor som behöver det.
Nu när vi har gått över till Moderaterna ska jag förklara varför jag tror på deras lägre-skatter-politik. Kortfattat.
Min förståelse för sänkta skatter ligger hos företagen, särskilt för små företag. Om ett företag får över mer pengar kan de göra desto mer för dessa pengar. Vad de kan göra är;
1. Anställa mer personal..
2. ..eller skänka en viss summa till välgörenhet..
3. ... satsa mer på marknadsföring vilket höjer försäljningssiffror för företaget. När företaget säljer mer skattar de också mer. Då går det i slutändan runt.
4. .. förstärka kvalitén på sina produkter eller material. De kan på så vis leverera bättre varor med högre kvalitét, göra större projekt mm som i slutändan drar fler kunder och in mer pengar. Återigen - de skattar ännu mer.
Jag tycker det är lustigt när människor klagar på företag. Egentligen gör de jättemycket för Sverige. Vad hade Sverige varit utan  Volvo?

Om drömpojkar

Jag är inte en hopplös romantiker. Jag är knappast en romantiker, och om jag är det så är jag det snarare i smyg än officiellt. Allt som oftsat tror jag inte på livslång kärlek -inte sagt att jag inte vill leva livet ut med den jag älskar- men jag har svårt för att tro att människor kan älska varandra på det sättet i så många år. Det kan vara för att jag är skilsmässobarn, det skulle ju förklara en del. Men i alla fall. Jag tror heller inte på att det bara är en person som är menad för en. Visst kan man vara menade för varandra, men inte som ett universiellt mirakel utan snarare att man är som menade för varann eftersom man passar så bra ihop. Jag har aldrig ägnat mig åt föreställningar om hur Han ser ut. Om hur pappan till mina barn ser ut eller att han är brunhårig och har gröna ögon, eller liknande. Jag dras heller inte till en viss hårfärg eller en viss ögonfärg. Det enda som är i närheten är att jag kan träffa en person och bara veta. Jag vet att det kommer klicka, att något kommer hända, att känslor kommer växa och utvecklas. Oftast kan jag också veta om det kommer hålla eller inte.
Min syster var som fjortonåring helt övertygad om att hon skulle gifta sig med Robbie Williams, och då menar jag verkligen övertygad.
Jag: Du vet att det är flera tjejer som säger så va?
Hon: Ja, men jag kommer att göra det!
Och om hon inte skulle få Robbie, ja, då skulle hennes kille vara mörk och vara åtminstone 1.80 -1.83 lång. Jag har själv aldrig tänkt så. Visst har man tänkt att ja, det skulle vara bra om han tyckte om det här och det här för i slutändan ska man ju ändå umgås med varandra. Då måste man tycka om samma saker, i alla fall några, och några intressen får man ha för sig själv. Men jag har aldrig målat upp de här bilderna, inte så att jag själv velat ha dem.
När jag träffade Tobbe 27 juni förra året var det något som drog mig till honom, även om jag kanske ändå inte riktigt visste, så som jag skrev ovan. Men efter några dagar med smsande (han smsade som en galning) så kände jag att jag ska ge honom en chans. Och det har gjort att vi är där vi är idag. Med tiden har jag också insett att han har många egenskaper som jag har skrivit om. Jag började nämligen skriva redan när jag var sju-åtta år hemma. Varje kväll skrev jag på böcker och noveller, och detta intresse har följt mig med åren. Jag skriver inte så ofta just nu, men jag har försökt särskilt mycket med just en story de senaste fem åren, där en av huvudpersonerna har egenskaper som Tobbe är väldigt lik. Är det att måla upp en bild av vad man vill ha, att se in i framtiden, eller en slump? Eller är det bara jag som lägger ihop det här helt själv?
Huvudpersonen är en sådan där lugn, cool kille med ett särskilt förflutet. Han kan säga ganska smarta, liksom visa, saker och av någon anledning ställer han upp som satan för den andra huvudpersonen. För henne är han den enda som förstår, och den enda som kan hantera henne.
Hans utseende är dock inte så likt Tobbes. Han har slitna jeans, piercingar i underläppen och en cigg bakom örat.
Men hur jag har målat upp honom, hur han är och vad han gör och när, är ganska likt Tobbe. Kusligt!
I alla fall. Målar man upp målbilder ända från man är liten av en framtida partner för att sedan leta efter den, vissa mer desperat än andra, eller hittar man den när "det är dags"? Finns det en kraft över oss som bestämmer det? Eller does love only happen?
(Jag tror på det sista)
PS: Tänk om man ska gå runt och leta efter en viss sorts person hela livet. Det är ju nästan omöjligt att hitta någon då om man är för kräsen, man blir en heartbreaker. För någonstans kan man fortfarande få känslor för folk, men det går inte att leta efter DEN hela livet eller? Man missar ju jättemycket genom att göra så. Man kanske går miste om just sitt livs kärlek bara för att man letar efter något annat! All kärlek är bra kärlek.

Tallinn imorgon!

Oj, vilket desperat inlägg jag gjorde igår. Vem intresserar sig för mina frisyrer? Haha
I alla fall, är ganska nyvaken.. Det är redan svinvarmt här, man står inte ut. Så jag tror jag ska ta ett litet dopp idag, sedan ta mig upp och fortsätta med mitt marknadsföringsmaterial som jag håller på med! Ikväll kommer min älskling, vi ska till Tallinn i morgon och det ska bli sjukt roligt! Min syster håller på och larvar sig med att säga att det bara är pensionärer som åker på kryssningar. Med tanke på att vi inte fick åka kryssningen under helgen bara för att vi är under 21 tror jag inte det. Antagligen är det mycket festande på just den kryssningen och då håller sig pensionärerna borta! Men vem vet, kanske är vi där mitt i pensionärssäsongen imorgon?
Kryssningen verkar för övrigt bli dyr med mat, det känns som om det är det som kommer kosta mest. Men det finns buffé och sådant på fartyget så kanske är det inte jättedyrt, klart varierande på vad man beställer. Drinkar, öl och cider ska tydligen vara relativt billigt i puben på fartyget med. Sen ska jag handla godis i tax free, jag vet inte varför men jag älskar att göra det.
Varför ska vi till Tallinn?
Jo, Tobbe gav mig det i studentpresent, eller rättare
sagt en resa och vi hade diskuterat en kryssning lite.
Med tanke på att vi inte visste hur mycket tid vi skulle ha nu i sommar så tyckte vi
att en kryssning skulle passa fint!
Vi ska också fira vår ettårsdag (som var förra veckan) och det var också som en del av presenten.
Som att jag gav honom ett armband i silver (och en bok) i julklapp, så ingick det som en "ett halvår-present".
Vi skämmer bort varandra för lätt...
Vad ska ni göra i sommar? Eller har gjort?

Haircuts

Eftersom jag nästan aldrig lägger upp bilder på mig här i bloggen tänkte jag lägga upp bilder på hur jag har sett ut under gymnasiet, dvs de tre senaste åren! Roligt va?
2008
Då det inte finns några bilder kvar från 2007,
eller så ligger dem på ett minneskort,
är det här nästan det tidigaste jag kan visa.
Här hade jag en extensions-period precis som alla andra, haha
Senare skulle jag färga håret rött, det blev rosa.
London sommaren 2008
där hade jag typ röttoranget hår...

2009
Jag var blond i början av 2009..
.. blev trött på det blonda och färgade håret brunt. Ungefär februari tror jag det var.
Det gick i gröna toner och GP-fotograferna mobbade mig lite för det... haha
Jag blev därför svarthårig för att täcka över allt.. Detta var nog i maj..
Snygg stil, eller hur!?

Fotosugen!

Nu har jag sökt ett jobb på The Studio
får se vad som händer.. det är så många jobb man söker som man inte får svar ifrån.
Förra året sökte jag ett jobb på Siba, som skulle tillsättas omgående.
Jag fick svar ett halvår senare, great. haha
I alla fall, är lite fotosugen. Den här bilden är över ett år gammal.
Det är Rebecka, en av alla Rebeckor jag känner!
Henne ska jag träffa i sommar, hon bor delvis i Stockholm med!
Förresten..
Jag har blivit beroende av ett sorts godis.
Ett godis jag inte har hittat någon annanstans än just i Stockholm.
Det heter kanonkuler!
Hittar tyvärr ingen bild på det, men ska lägga upp en senare!
Har tre packet sådana, mumma!

Idag..

Idag har jag varit på stranden, packat upp böcker, filmer och viktiga papper och sånt i min bokhylla! Spelade även in typ tio videobloggsavsnitt men kommer nog inte lägga upp en enda av dem.
Ska nu göra en jobbansökan, bloggar senare!

Kvällens mat

Vad åt jag?
Jo; grillspett gjort på fläskfilé marinerad i en grillmarinad med vitlök,
pommes frites, vitlöksbröd och tsatsiki. Mums!

Postkodskampen... stadskampen?

Några tankar så här kvällstid
1. Varför har man börjar med Postkodskampen och inte börjat med Stadskampen istället,
som var så oerhört mycket roligare?
2. Mona Sahlin är ganska rolig ändå. När hon fick reda på att moderater i Stockholm
uppmuntrade andra moderater till att INTE lyssna på Mona Sahlins tal sa hon
att det är väldigt intressant att man gör ett sådant förbud, då hennes tal och åsikter
måste vara väldigt påverkande.
Jag gillar Mona Sahlins känsla för ironi och sarkasm!
3. Det ska bli riktigt gott med mat
Vad ska jag äta?
Se det senare!

Bloggtips

Har två små bloggtips jag inte har tipsat om förut.
Den första är Katinkas blogg som handlar om hennes liv som ung mamma. Det är inte en stor blogg, men då vi gick i samma klass i åttan och nian är det roligt att läsa om hur det går för henne. Hennes son är 3-4 månader gammal vilket innebar för henne att hon fick hoppa av gymnasiet. Men i bloggen skriver hon menande att livet inte är över för det. Det är en väldigt positiv blogg och jag tycker om att kika in på den och då, om inte annat blir man väldigt babysjuk!
Hennes blogg hittar ni här
Den andra bloggen är Lina Flodins blogg. Lina bor i Karlstad, är 16 år, läser media precis som jag gjorde och är en otroligt duktig fotograf! Det är väldigt roligt att se en så ung så engagerad och passionerad i vad hon gör! Från henne kan man lära sig en del, få inspiration och se otroliga bilder och roliga filmer. Det känns väldigt kreativt när man kollar in på hennes blogg, mycket roligt! Kika in på hennes blogg så förstår ni vad jag menar, den hittar ni här
Har ni några bloggtips till mig?

Suger på att få saker gjort...

När jag kom hem från Mälarhöjdens ridskola hamnade jag fort i sängen och somnade.. blir mycket sånt numera för jag är verkligen helt slut av att gå upp så tidigt! och nu påminner det mig om att jag borde gå och lägga mig snart eftersom jag bör vara på arbetsförmedlingen imorgon. Får inte glömma passet! Kanske glömde nämna det; men var på arbetsförmedlingen i måndags. Det var jättemycket folk och jag väntade i 1,5 h och när jag väl kom in, fick jag inte mitt gjort (det skulle ta fem minuter) bara för att jag inte kunde legitimera mig. Jag var så sur då!!! Så det ska jag försöka komma ihåg imorgon... Jag skulle ju packat upp och grejer idag! Gick inte så bra! Jag och mamma chillade här hemma, kollade lite på tv och så och gick sedan ner till havet med Chilli. Hon tycker fortfarande att det är läskigt att simma, men att stå i vattnet går bra!
Går det att lära en gammal hund att simma?

Imorgon då;
- Arbetsförmedlingen (förflyttning)
- Packa upp
- Bada med Chilli
- Marknadsföring
- Söka jobb..
Lyssnar just på Andreas Grega

Åter hemma

Navid Modiri på Kulturkalaset 2009
Idag har jag hunnit med att besöka Mälardalens ridskola, där jag har sökt jobb -som jag hoppas på att få- och bara tagit en tur till stan och köpt en längre internetsladd, och ätit en pommestallrik. Huvudsta centrum har en bra restaurang med ganska god mat, så har hittat något att ersätta Lill-Amandas med! Nu funderar jag i alla fall på att börja packa upp mina lådor, samt snart gå ner och bada med Chilli. Försökte bada med henne igår och hon lyckades doppa sig, men det var ju jätteläskigt att simma! Det har hon aldrig gjort förut, så det var duktigt av henne att hon ens gick ner i vattnet.. Dock är hon en vattenhund och det märks inte direkt..
Jag insåg nu att jag kommer missa Göteborgs kulturkalas i år... Jag har fotat det två år i rad och börjar nästan bli en tradition för det är så jävla roligt att vara där. Känner mig lite ledsen nu.. Kommer dock kanske fotografera Ozzy i September för Festivalphoto! Det ni!
Förresten, i tisdags hörde jag det här på tunnelbanan:
En greenpeace-snubbe till en ja, byggarbetare eller något: Din ficklampa är tänd
"Byggarbetaren": aha, tack för upplysningen!
Greenpeace: haha, kul!
Det var så dåligt så jag höll på att börja asgarva, haha

To do!

ska ta och göra lite marknadsföringsmaterial nu ikväll, innan jag sover.. eller ska jag läsa "Fångad av Hakkorset" istället? Har mängder av böcker jag borde läsa nu..! (och som jag vill köpa, haha).. ska i vilket fall som helst fortsätta med marknadsföringsmaterialet imorgon i så fall.. men det första jag ska göra imorgon är att ta mig till Skärholmen för att gå på typ.. anställningsfika eller vad man nu kan säga! Spännande! Vill verkligen ha jobb för har en plan för livet då!
Har förresten även lagt in två extra kurser på min anmälan till Stockholms universitet.
Min ansökan ser nu ut så här:
1. Medie- och kommunikationsvetenskap
2. Journalistikvetenskap
3. Statsvetenskap 1
4. Statsvetenskap 1 på engelska
5. Islamologi
Förut hade jag inte statsvetenskapen alls, men tycker det är ganska intressant.. Sen är jag redan garanterad plats på islamologin, därav att jag flyttade ner det..
Vad ska ni göra i höst?
Saknar mitt långa hår! :(

dubbelmorals- och facebookpolitik

Satt och läste det här inlägget av 'Luffi' och fick en liten funderare. Det är jävligt ironiskt att en fd vänsterpartist, men särskilt just det faktum att en politiker som är känd för sin jämställdshetspolitik, bränner upp 100 000 kronor. Över huvudet taget är det ironiskt att en politiker bränner upp pengar; enligt svensk lag får man inte kasta bort pengar, man får inte slänga dem -varför då bränna upp dem? Och det är ovanligt att en svensk politiker provocerar på det viset. Men det ironiska är väl ändå att om man driver en sådan politik som man gör och bestämmer sig för att bränna upp så mycket pengar, istället för att -som Luffi säger- skänka dem till människor behöver det?
Och ännu roligare; för några dagar sedan såg jag det här på facebook:
OBS: Anledningen till varför jag har censuerat är, trots att jag emot censur, för att respektera dem som har skrivit det här då jag inte har frågat om lov!
Tycker det är roligt, liksom ironiskt, att unga vänsterpartister och socialdemokrater kastar skit på MUF för att de lagt pengar på ett jävligt roligt intro till deras hemsida, när det är deras sida av politiken som slösar 100 000 kronor. (Särskilt eftersom man inte vet om MUF faktiskt fick det där gratis, man vet ju inte om det finns talanger i förbundet eller ej). Om ett borgarparti hade gjort samma sak hade vänstern kastat hur mycket skit på dem och kallat dem för borgarsvin som bara slösar bort pengar som hade kunnat gå till behövande människor.. det hade verkligen skrikits i tidningarna om det... vad tycker ni? är det inte lite sån där dubbelmoralspolitik över det hela?

Emelie och Lux

Lägger nu upp mina favoritbilder från fotosessionen med Emelie!

Foto.

Just nu ser det ut som om det kommer  börja ösa ner regn här i Stockholm.. eller det är i alla fall inte lika fint väder som det har varit de andra dagarna.. Synd för jag gillade vädret! och jag ska åka till stan snart, så hade varit bra med lite finare väder nu.. Aja..
Jag ska ta och leta upp lite konserter här att fota i sommar och höst, och ska även fortsätta med att redigera bilder på Emelie... Har nog snart en bunt klara! men jag hatar att man alltid vill göra om bilderna efteråt.. varför blir det så?
Igår laddade jag ner Voddler igen, eftersom jag har ett konto jag inte använder just eftersom Voddler inte är snäll mot macdatorer... Även om dem har uppdaterat programvaran eller så, så gör det något mot min dator... typ igår kunde jag inte ens öppna itunes. Det är inte Apples fel, det är Voddlers fel. Jag hatar det. tycker ändå jag ska kunna kolla på gratis film!? eller..?
Aja, nu ska jag fortsätta då'rå..

Sverigedemokraterna tystnas


Videobloggis


Stockholm!

Hallå babes! Vet ni vad? Jag har äntligen internet, haha! Men jag sitter med en meter kort internet-sladd, så känner mig fortfarande något låst. Började med ett videobloggsinlägg men det blir att jag publicerar det senare. I alla fall, efter många om och men är man nu i Stockholm... och vi har varit helt slut sen vi kom hit! Vi var tolv timmar senare och kom hit runt halv sex i fredags... då var vi trötta efter att varit uppe i ungefär 36 timmar.. så vi har spenderat mycket tid till att sova. Det var inte förrän idag som vi faktiskt tog oss in till Stockholm en liten stund. Det är så mysigt i Stockholm! Jag förstår att småstadsbor, även göteborgare, har svårt för Stockholm eftersom det är så oerhört tätt och så mycket folk men vilken kultur det finns ändå. Jag brukar vara emot monarkin, men det är faktiskt väldigt mysigt med slottet och alla dess tillhörigheter här. I stan åt vi på en glassbar som jag och Sophie åt på sista dagen i Stockholm när vi var här 2008. Det är jättegott där!
Det här åt jag.
En belgisk våffla med vaniljglass och chokladsås. 50:-


Sådana här säljer de också! har inte ätit dem men de ser läckra ut!

Cafét heter Glassbaren Järntorget och ligger i Gamla stan, det är inte jättesvårt att hitta men det ligger nära Coop. Man kan kolla efter "81" som står över dörren! Ett underbart bra tips nu i sommartider för alla som kommer till Stockholm!
Aja, vi bor jättemysigt! Bor inte så långt ifrån badställen, bara några minuter att gå till tunnelbanan (tar ca 10 minuter att ta sig till Stockholm c) och nära en ridskola som jag ska utforska! Och just nu ligger jag i min säng med musik i öronen och mobilen bredvid.. ska börja redigera lite fler bilder på Emelie nu och fortsätta imorgon.. Ska även ringa Tallinksilja imorgon med lite frågor inför resan, fixa det sista med hemsidan och så.. Mer om Stockholm och flytten hit får ni reda på imorgon!
PS: Jag åker till Tallin om en vecka!

Uppdatering Stockholm!

Hallå! Bloggar från mobilen, nätet funkar inte än... Har varit helt slut sen vi kom hit till Stockholm HALV SEX igår.. Att vi har orkat! Men här är jättemysigt och fint! När jag får Internet blir det videoblogg :) saknar klassen och alla dens underbara människor.. Har en Kentlåt på huvudet... Ni får höra om allt sånt senare, framför allt flyttens all krångel! Idag har jag och tobbe varit ihop ett år <3

Har äntligen kommit fram till Stockholm! V...

resize_p020710_0 (MMS)

Har äntligen kommit fram till Stockholm! Verkligen skönt! Vi har åkt hela natten hit... Väntar på frukost just nu.. Hörs senare!


Hallå på er! Sitter just nu och väntar ...

Hallå på er! Sitter just nu och väntar på att bli beordrad att göra något, vi har hållt på här i lägenheten hela dagen och får vara uppe hela natten. Är besviken över att fler inte kom till pacha, men aja.. Tobbe fyllde 20 idag :) grattis sötnos! Längtar tills jag har kommit till Stockholm och vår resa till Tallinn! Hostar fortfarande :( aja hörs imorgon!


RSS 2.0