oncontextmenu="return false"

Min fot gör ont.

Hatar verkligen min fot just nu. Om jag bara har lite ont i fötterna, eller ryggen, så tappar jag allt tålamod och därmed mitt humör. Nu misstänker jag att jag har en inflammation i foten som inte blir bättre. Jag typ haltar, och har så lite tålamod att jag typ är arg nu. Bläääe. Och så har man flytten.. usch usch usch usch usch!!
Ska lugna mig me en film inatt, typ Passion of the christ!

Books and politics


Sitter seriöst och läser bibeln för mig...

Sitter seriöst och läser bibeln för mig själv... Jag tror att bibeln egentligen vill tala för vegetarism, då gud sade till noa och hans söner: kött som har i sig sin själ, det är sitt blod, skolen i dock icke äta vad tror ni det betyder?


nyvaken

Hela natten har jag hostat och min förkylning blir bara värre, vill inte bli sjuk igen. Jag ska gå och klä på mig nu, sedan ska jag gå och handla frukost... och sedan ska jag börja röja här hemma... vill verkligen att allt ska ta slut nu... men vill ju inte lämna alla heller.. har hittat ett jobb jag ska söka senare!
Vad ska ni göra idag?

Hm..

Haha, gjorde ett litet videoklipp till förut... Så får även hålla ett litet löfte jag sa i det...
Egentligen hatar jag ganska mycket med flytten nu; för jag sitter och hostar som bara den och är fortfarande inte helt frisk. Jag vet ju med mig att det inte blir vila förrän tidigast fredag. Min hund är dessutom stressad och verkar inte alls vilja flytta, tycker synd om henne som ska åka så långt! Hoppas hon kommer sova och inte får bilskräck... Har förresten beviljats att Kungsbacka Kommun betalar min utbildning i Jönköping, tror dock att jag hellre tar Stockholm just nu.. believe it or not!
Här är fler bilder på Emelie:

Videoblogg

Har gjort min första videoblogg, haha

Utan internet o utan hälsa.

Har inte bloggat eftersom jagi nte har något internet hemma, och dessutom har varit sjuk i några dagar nu.. Sitter på Pacha Lounge just nu med familjen och chillar lite. Tobbe kommer senare. Tänkte lägga upp en bild på Emelie från vår fotografering, sedan kan ni nog inte vänta er att jag bloggar förrän efter torsdag då jag flyttar till Stockholm..
Min favoritbild på Emelie.

Todays what-to-do

Glömde förresten; idag ska jag fixa här hemma inför flytten, samt fota Emelie och Lux på stranden i Frillesås! Förhoppningsvis kommer bilder senare!
Emelie och Lux

Restaurang

Igår var jag, mamma, Emma och Tobbe ute och åt på Tio Pepe för att fira att Tobbe fyller 20, Emma är i Sverige och mamma har fyllt 45.. och jag har tagit studenten.. typ! Jag, Emma och Tobbe beställde in planka med fyra olika köttsaker; kyckling, lamm, oxe och fläskfilé. Mumma. Jag älskar verkligen kött! Mamma beställde enbart in oxfilé, men verkar ha ätit lika gott som oss.
Inatt skulle jag och Tobbe beställt vår resa men det gick sådär, så han bokar den idag. Vi tar oss till Tallinn och åker antagligen 13 juli! 
Innan maten kom åt vi vitlöksbröd med aoli! mm!
Och så här såg maten ut! Mumma säger jag!

Hopp-prinsen Baloo

Idag är ännu en tröttdag. Igår var jag jättepigg vilket var suveränt eftersom jag skulle rida, men varför måste jag bli trött igen? Jag måste verkligen gå till läkaren... men jag orkar inte gå upp så tidigt för att gå på drop-in.
Aja, igår var det att rida i Hoppspecialen på GFRK. Vi hade poänghoppning och självklart red jag Baloo. Jag hade glömt bort att han var så seg i skritt, men traven och galoppen gick ju bra. Ironiskt nog hoppade vi bättre än vad vi brukar.. Jag hoppade hinder som annars tycks jätteläskiga, haha. Som att vi hoppade ett relativt högt hinder med en jättetunn bom, vilket är väldigt svårt för hästen att se. Men Baloo hoppade jättefint, och vi hamnade på delad andraplats med Karin och Grandessa, så no complains! En lyckad och sista tur med tjocka prinsen!
Bästaste Baloo

Semester would be fine.

Yäy jag börjar få tillbaka mina gamla läsarsiffror! Tack alla ni som läser, dock; kommentera så blir jag überglad!
Ikväll har jag och älskling suttit från varsitt håll och kollat på vår resa i sommar; kryssning (som jag fick i studenpresent av honom). Vi funderar mest på Riga, men vet inte hur Tallinn är.. Någon som har erfarenheter från de här kryssningarna? I allafall, vi kunde inte boka något eftersom han är helt slutkörd, så vi ska kolla på det imorgon.
Så imorgon kommer världens bästaste och vi ska söka ännu en bästaste; Baloo. Är väldigt glad över att Daniel frågade om jag ville rida och jag får det gratis som "arbetslösbidrag". Tycker det är jättebra nu när jag ska flytta med så jag får ett avsked med B. Funderar på att söka lägenheter imorgon med...

 

RIGA
Eller
TALLIN?

Ansökan

Sa ju förut att jag inte hittade ansökan till Tenhults naturbruksgymnasium.... efter ett evigt letande på Jönköpings kommuns hemsida har jag hittat den! Puh! (Fattar fortfarande inte varför de tog bort länken...) Nu har jag skrivit klart ansökan; fyllt i den och skrivit några sidor på datorn om mina tidigare arbetslivserfarenheter osv.. Men så här står det på ansökan: Ansökan skickas till väglednngscentrum, 551 89 Jönköping... [...] Om du är folkbokförd i annan kommun så skickar du denna ansökan med tillhörande bilagor till din hemkommun.
Men då undrar man ju om den ska skickas till vägledningscentrum eller själva kommunhuset, men vad ska dem göra med den liksom?
Jag fattar inte det där riktigt. Så jag har ingen aning om var jag ska göra av ansökan... det är verkligen brist på information på hemsidan med. Blir galen.
Och just det. Tobbe har varit på övningar nu i helgen, som vanligt, och skulle hem nu och göra något hemma. Jag har verkligen innerliga önskningar om att han egentligen är på väg upp hit. Då hade jag blivit glad!

mmm...


skulle bli glad om någon kom med en sådan.


Bajsdag.

Om bara lite mer än en vecka ska jag flytta, om typ tio dagar. Det är liksom lite så där jag vill inte. Men samtidigt vet jag inte vad jag vill göra annars, eller vad jag ska göra. Arbetsförmedlingen vill antagligen att jag ska slita häcken av mig och söka massa jobb nu men jag har ingen motivation och jag vill göra annat. Att gå till arbetsförmedlingen känns som att gå till skolan och känna sig tvingad till att göra mängder av tråkiga uppgifter (söka tusentals tråkiga jobb). Jag har ju också tänkt söka in på en elithästskötarutbildning, för att bli tillridare, men nu när jag ska ladda ner ansökningsblanketten funkar det självklart inte. Är trött och blir bara arg på sådant. Det är sista ansökningsdag idag med. Aja, i värsta fall kommer jag antagligen ändå in på islamologi.
Nu börjar det regna, precis som jag förutsåg! Vilken bajsdag det här kommer bli..

Tankar om bröllopet

När man normalt sett frågar mig om vårt kungahus, vår kungafamilj eller över huvudet taget om monarkin brukar jag komma med mängder av argument för varför vi inte bör ha kvar monarkin. Ni vet alla argument om att det kostar pengar som andra hade kunnat få osv. Men igår när bröllopet var tyckte jag verkligen tvärtom. Det var så vackert och jag tyckte att det var så oerhört fel att tv4 lät motståndare till monarkin prata om deras vilja och deras tro, om varför de är emot bröllopet. Det är inte fel att de får yttra sig, felet är att jag tycker att det var fel dag. Det var Viktorias bröllopsdag och oavsett om man stödjer det eller inte kan man ju åtminstone respektera det eftersom de och hela Sverige kommer komma ihåg det i så många år. Det kommer skrivas i historieböckerna ju. Jag såg nyss Daniels tal till Viktoria och man kan inte låta bli att bli tårögd. Se talet här

Tänk ändå hur mycket Daniel har gått igenom de här åren. Man märker i talet på något vis att han fortfarande är en av oss, folket, för han utmärker sig inte som dom. Men han har inte haft den träning som dom har haft och han har ju fått lägga jättemycket energi på att visa att han duger åt sin titel, åt att bli Viktorias man, åt att verkligen visa att han verkligen verkligen älskar henne. Han förtjänar ju verkligen sin titel som prins tusen gånger om.
Jag orkar inte skriva så mycket idag, är trött så att ni vet om det, men jag tror jag har ändrat åsikt om monarkin efter den här dagen. Många anser att man är odemokratisk och konservativ om man vill ha monarki men nu tänker jag vända på det. Vänsterpartiet exempelvis vill ju inte ha kungahuset. De tar till de argument jag sa. Men om man ser det så här; jag förstår under franska revolutionen att man ville ha bort samhällsklasserna eftersom de rikare hade större makt. Och vår kungafamilj är fin och upplevs mäktig men egentligen har den ju inte någon större politisk makt än någon annan svensk. De har däremot möjligheterna att åka ut i världen och verkligen hjälpa till och göra nytta. Det är ju svinbra att de kan göra det. Dessutom har Per Gessle mer pengar än vad kungen har, så så jävla rik är ju inte kungafamiljen. Och om de inte fick pengar; hur skulle de då ha råd att kunna utmärka sig som kungafamilj?
SSU vill göra om slottet till studentbostäder och jag har för mig att deras uträkning slog på att ungefär 5000 studentbostäder skulle få plats där. Men saken är ju också så här; det skulle säkert kosta minst lika mycket pengar att bygga ett stort hus med 5000 studentbostäder som att bygga om slottet.
Om jag nu ska vara emot monarkin tror jag att jag behöver se att Sverige skulle tjäna på att ha en republik istället, och då är det en desto större politisk fråga som inte diskuteras tillräckligt mycket än.

Vad tycker du?

Läkarbesök tack.

Nu börjar det bli dags för ett läkarbesök. Jag är verkligen konstant trött, som jag har beskrivit tidigare och jag börjar bli orolig för det. Det är svårt att säga om det är gymnasiet och sockerberoendet som jag utvecklade under de tre åren, och om det bara är det att jag inte har återhämtat mig ännu från det faktum att jag varit så utbränd, eller om jag faktiskt är sjuk. Googlade lite på konstant trötthet och läst i lite forum där någon säger att man kan ha problem med sköldkörteln. Det kan göra att ämnesomsättningen sätter sig på sparlåga. MIn hund har haft problem med sköldkörteln och hon var verkligen jättetrött och hängig, precis som jag är nu. Jag borde kolla upp det där. Sen äter jag verkligen jättedåligt, samt att det sägs att mina p-piller gör folk jättetrötta så jag har så svårt för en uteslutningsmetod. Får ta och boka besök... och jag vet att blodprover väntar och jag hatar verkligen dem!

Hemma igen

Tänkte bara säga att jag är hemma från Halmstad nu igen! Chelsea hälsar!

Trött på att dra i alla trådar.

Jag börjar tröttna på att alltid vara den som drar i alla trådar.
Den som för talan
den som tar initiativ till att försöka att ha möten
den som inte lämnar en idé utan alltid spånar och alltid delar med mig i iver.
den som alltid är villig att lägga tid på att slutföra något och uppnå något
den som ringer
den som smsar
den som frågar, undrar
den som "bossar" (jag vill inte)
den som överhuvudet hör av sig
den som söker och knyter kontakter
den som anstränger sig.
Många som har gått i gymnasiet med mig har mött en ganska dum sida av mig. Jag vet att jag har låtit nedvärderande för att någon inte har gjort sina uppgift, och att det finns tillfällen där man inte har varit bättre själv. Men jag är en så driven person och när jag gör ett grupparbete gör jag min del. Min drivkraft är min styrka och den gör att jag också vill mycket och därför gör mycket. När jag gör ett projekt med någon förväntar jag mig att vi jobbar fifty-fifty. Vi hjälps åt. Men det händer aldrig, det är bara dumma drömmar, förväntningar och förhoppningar. Jag får alltid ge 150 % och den andra noll. Det är i alla fall så det känns och det gör att jag är helt slutkörd. Så här är det i relationer och i projekt jag gör. Och jag orkar inte, varför måste folk vara så?
Det är med min drivkraft som jag fotar ridsport på elitnivå, som jag har varit på Melodifestivalen och även fotat Depeche Mode. Det är med min drivkraft som jag har lånat kläder från klädesbutiker, det är med min drivkraft jag har kontakter inom mediabranschen. Det får man inte gratis.

Next

Har nyss sett halva Änglar och Demoner, som min syster tvingar mig att se. Vi sa att vi ser en del nu och en del sen. Jag tänkte fortsätta arbeta med min nya hemsida men jag är hungrig nu, så får ta och äta något innan. Ska också upp tidigt imorgon och åka till Halmstad... eller vi får se. Tänkte fota men det blir antagligen inte så... så kanske åker ner senare eftersom jag ska upp tidigt för att åka till Lund på fredag. Min gosse muckar! Är väldigt glad över att vi har hållit ut trots lumpen, distansen och trots min utbrändhet. Vi är bäst.
Från när vi var nere på Revingehed i höstas.

Nattblogg!

Jag tycker att min hund är oerhört söt när hon sover; tills man råkar väcka henne och hon försöker sparka ner datorn. Fast hon är ändå söt. Hon har kommit in i en period där hon sover ännu närmre. Hon har nästan alltid sovit hos oss, hon var ändå liten när vi började låta henne göra det, men så fort man rörde på sig hoppade hon ner från sängen och så. Men nu bryr hon sig nästan inte längre. Hon kan ligga på ens mage i flera timmar om hon är tillräckligt trött! Vår gamla hund!
Apropå ingenting så är jag hungrig, men kan inte störa folk genom att gå upp och hitta något att äta, så jag ska äta lite nachochips som blev över förut och se criminal minds! Man märker nu att man har tröttnat på CSI och Navy CIS. CSI var ju förut bara IT på tv. Det skulle man kolla på, det var ALLTID bra. Men efter så många säsonger tröttnar man lite. Criminal minds ger liksom på sätt och vis mer nu eftersom jag läste psykologi och tankarna går runt och man liksom analyserar, man sitter inte bara och kollar och vet vem som ligger bakom utan man lär känna serien mer. Seriens karaktärer är ju mer personliga än dem i CSI, jag tror det är därför man gillar criminal minds.
Att göra den där katalogen går inte så bra, jag känner att jag bara gör samma saker hela tiden och inte vet hur jag ska formgiva något och inte vet vad det ska stå. Blö. Har börjat läsa på "Fångad av hakkorset" nu igen... läste ett kapitel och la sedan undan den för att fortsätta med Vems islam, men den boken är så tung så jag gjorde avbrott i den och började på den här boken istället. Det är en fd nazist som har skrivit boken och sin historia om nazismen och andra världskriget typ. Han växte upp med nazismen eftersom hans pappa gick med i partiet och ifrågasatte det inte riktigt förrän efter krigsslutet. Tycker det kan vara en ganska intressant skildring, därav att jag läser den. När jag har läst klart den ska jag säga vad jag tyckte, men har känn på mig att den kommer suga tag i en så att man läser den fort. Tror det är en sådan där bok faktiskt.
Aja, nu får det bli criminal minds då! och chips!

Last chance.

Eftersom jag snart flyttar till Stockholm är jag väldigt upptagen med att packa och fixa och sånt. Men det innebär också att jag inte har mycket tid till att fotografera något, att det dessutom blir dyrare om jag ska åka någonstans senare och att man får passa på nu! Det som kostar nu är reseersättning, men jag kommer börja ta betalt snart. Kontakta mig för information, antingen genom att skriva kontaktuppgifter i en kommentar, prata med mig eller mejla mig på contact@malinnilsson.eu Här är lite bilder jag tagit förut.
Emelie och Lux.
Kanske inte en riktig modebild, men tycker den är härlig!
Emelies blogg
Gamla stallkompisen Rebecca Swerre. Mars.
Det här är en av mina favortbilder på henne!
Är nöjd med hur jämn jag fick huden och så!
Rebecka Kindgren, gamla Bettan! Gillar inte sminket riktigt,
men tycker att hon gjorde sig bra på bild!

Fortfarande trött.

Jag kan verkligen inte gå upp jättetidigt om dagarna. Jag blir verkligen helt knockad. Jag gick upp vid halv nio eftersom jag skulle till arbetsförmedlingen, som för övrigt kändes som att komma tillbaka till skolan eftersom en hel del lbsare var där!, o efter turen till arbetsförmedlingen, en liten tur till skolan och en pommestallrik på lill-Amandas kom jag hem och la mig. Sov i flera timmar, och hade en jättekonstig dröm som psykar mig. Jag minns inte riktigt, men drömmen handlade typ om att en kille gick lös på att rista in massa saker med en kniv på en tjej, minns inte vad eller vem men det stod något. Sen slutade han helt plötsligt och man sydde igen hans mun så han kunde inte prata, men man kunde heller inte se honom på riktigt utan det var bara en speciell person som kunde det typ genom ett visst sätt som jag självklart inte kommer ihåg. Även om jag inte förstår drömmen, och jag tänker inte göra en analys av den för då kommer jag fram till något absurt, så blir jag psykad av den för drömmarna påverkar mig så mycket. Nu ska jag nog fortsätta med en katalog och broshyr...

ny design

Jag vill ha en ny design till bloggen
någon som är grym, eller känner någon (som känner någon som känner någon) som är grym på bloggdesigners?
Kommentera :)

åldersdiskriminering?

Usch usch usch. Usch är nog för övrigt mitt vanligaste ord i bloggen, haha. I alla fall så är jag jättetrött just nu. Jag gick upp vid tio, har varit på långpromenad med hunden, lagat mat, packat ner lite i lådor och sedan for jag till stallet. Jag tog med mig lite ridkläder och sånt till stallet i fall att det skulle finnas en plats i en grupp någonstans. Det fanns det! Fick rida Chicco i en tvåa, vilket var en upplevelse eftersom jag inte har ridit på några månader nu och han var väldigt pigg; kunde inte trava utan skulle bara galoppera.
I stallet träffade jag även Frida, och berättade att jag sökte till Biskops-Arnö men inte kom in. Hon sa att hon tror att det berodde på att jag är så ung, att de tar normalt sätt in ca 25-åringar. Jag förstår dem, men samtidigt har jag jämt hört klagomål om ens ålder. Till exempel är det ju fett svårt för höstbarn att få sommarjobb bara för att de inte är sexton år fyllda, likadant senare då åldern höjs till arton. När vi söker jobb heter det ibland att vi bör ha mer utbildning eller erfarenhet. Om vi inte får jobba får vi ju heller ingen erfarenhet, och om du söker den erfarenheten med utbildning är det inte säkert att du kommer in för att du saknar erfarenheten. Hur ska vi kunna få erfarenheter som leder till jobb? Jag orkar inte diskutera mer än så, men råder det inte en slags åldersdiskriminering? Jag menar, folk som har jobbat inom andra branscher har lättare att få jobb i en okänd bransch än den som inte har någon erfarenhet alls, vilket nödvändigtvis inte betyder att den är dålig på något vis. Borde inte alla liksom få vara noll? Typ... eller jag vet inte.
Så här såg det ut när jag packade idag.
Några av alla skivor, vilka inte ser så många ut men jag lovar att det är flera högar.
filmerna självklart också nerpackade!
hittade anteckningar från min apu-uppgift...
.. och några av alla rosetter jag tagit! Både från Clear Rounds (ridsport)
och hundutställningar!

Packar och donar.

Nu har jag äntligen börjat piggna till sedan lördagens fest. Jag blir verkligen knockad i flera dagar om jag festar, fotar konserter, horse shows... eller liknande. Det handlar om att kroppen utsätts för påfrestningar som den inte klarar av när jag har mått dåligt, som i våras. Så det spelar ingen roll om det är alkohol med i bilden eller inte, utan kan också handla om att bära tung kamerautrustning. Så jag borde börja träna snart...
Ikväll ska jag iväg på besök hos GFRK (Göteborgs Fältrittklubb) där jag red förut, i typ tre år. Mitt andra hem, min andra familj. Efter en viss tid blir man inte bara fäst vid människor och tränare, och ridskolans system, utan även djuren. Jag red Baloo två dagar i veckan i 1,5 år och han har verkligen varit som ett husdjur för mig. Så där som man gullar med sin hund man har haft sen den var en valp, gullar jag med Baloo. He's one of a kind. Jag tar med kameran till stallet så det kanske kommer upp bilder lite senare. Får se.
Innan jag tar mig till stallet ska jag börja packa lite här hemma. Packa ner livet i lådor återigen. Usch och fy och blä. Jag vill egentligen inte flytta till Stockholm nu. Jag vill inte. Jag ställde in mig på att läsa statsvetenskap med Petra och nu blir Tobbe antagligen kvar i Lund och ja, då blir man så klyven. Jag hatar att vara det. Men det här året är ändå på sätt och vis ett sysselsättningsår, tills jag kommer in på Biskops-Arnö. Så jag ska söka in på en elithästskötarutbildning i Tenhult (typ Jönköping) med. Så vi får se vart jag tar vägen. Fördelen är att jag fortfarande kan jobba med foto, eller snarare hästfoto och få mycket kontakter. Jag kan också jobba med hästar vilket jag alltid gjort och velat göra på ett professionellt sätt. Och jag kan utbilda hästar, samt att utbildningen ger mig ledarskap vilket är en jättebra merit i framtiden. Men nu får man kanske ta sig an och hitta lådor och packa.. Det kommer inte ta så lång tid dock, mitt rum är lätt!

i'm back. typ.

Nu är jag hemma från Halmstad, så nu ska det börja bloggas igen. I fredagsnatt sov jag ute i skogen hos Tobbes far där internet inte räcker ut till husvagnen, så vi fick klara oss utan internet. Det gör faktiskt ingenting, det är väldigt skönt ibland att inte ha möjlighet till att kunna bli tillgänglig. Precis som med min mobil, som laddade ur och jag inte orkade ladda. Den laddas inte förrän nu.
Det har varit en mysig helg som samtidigt varit lite upp och ner. Fredagen var jättebra men i lördags var vi på fest hos Jocke, som har fyllt 20, vilket som vanligt ledde till en ångestattack eller liknande. Jag hatar att få det, och det beror inte på alkohol utan det är oftast bara miljön och sådant. Jag kan dra jättemånga psykoanalyser över varför jag får ångestattacker men jag orkar inte just nu. Det är ju mitt i natten! Men i alla fall, det blev inte bättre av att svepa mintu. Så nu tror jag att jag har bestämt mig för att typ inte gå ut förrän jag har överkommit mina ångestattacker. De styr mitt liv ganska mycket. Inte på så vis att jag låter bli att göra saker, utan snarare att jag måste åka hem för att jag mår dåligt och det är inte heller så jävla roligt. Det blir värre också om jag "går emot" ångesten, den blir bara värre då. Jag är väl helt enkelt hemmakär. Jag vet inte om jag behöver Freud för att lista ut vad det här beror på, jag tror jag har svaret själv, men jag måste snart be om hjälp för att komma över ångesten. Men jag har världens bästa pojkvän som alltid ställer upp. He's the best.
Nu ska jag nog fortsätta med en katalog jag håller på med. Imorgon kanske jag följer med syrran till Partille en stund, vi får se. Annars tar jag nog en sväng till GFRK på kvällen. Är sjukt sugen på tacos/fajitaskväll. Någon mer?
Göteborg Horse Show 2010, svenska Gymkhanalaget.

Nätter.

Jag vet att jag borde sova, men det är sommar och då är jag på högenergi på natten och kan inte somna. Det är faktiskt jättejobbigt. Jag har haft det så i minst fem år. Fast de fem senaste åren har jag verkligen haft sömnproblem, oförmågan att somna alls. Dumt nog bröt jag också en lighstick, så nu har jag konstant ljus. Kan göra det som ett experiment; kommer den hålla i tolv timmar?

Det luktar regn. Det är mörkt och ingen annan verkar vara vaken förutom jag. Det är jag och mörkret, gatuljuset och nattregnet. Jag älskar det, det har jag alltid gjort. Jag hade gärna öppnat fönstret mer, tänt en cigarett och lutat mig utåt och blivit blöt i håret. Men jag kan inte. Mamma ligger i vardagsrummet, snarkandes, och hon kommer känna lukten. Och jag vill heller inte riskera att röken åker in och når brandlarmet i alla fall. På dagarna är jag konstant trött, men det beror inte på att jag har vänt på dygnet utan snarare att jag mår dåligt, fysiskt som psykiskt. Men nätterna har alltid varit mina, därav namnet New york never sleeps. I am New York.
Från det att jag var femton och fram tills för några år sedan satt jag på msn vid den här tiden. Jag skrev och skrev och skrev, diskuterade, konversionerade. Och om jag inte gjorde det pratade jag i telefon vilket drog min mamma till vansinne. Jag tycktes behöva det där för att överleva. I först hand att överleva det ena och sedan, det andra, gick det till att överleva det som hade gjort att jag överlevt det första. Många säger att man inte vet mycket om livet när man är femton år. Jo, det vet man. Man vet lika mycket som de flesta femtonåringar. Man vet hur ett femtonårigt liv ser ut, vilket trettioåringarna och fyrtioåringarna, och till och med ibland vi nittonåringar, ibland glömmer bort. Man kan se tillbaka på sig själv och säga att man var dum, eller att man inte visste något annat, eller så kan man se tillbaka och minnas varför allting var som det var och inse att visst, vissa saker hade man kunnat göra något åt, och vissa andra saker inte. Ibland saknar jag att vara femton och allt vad det innerbär. Men jag vll inte träffa den som hjälpte mig överleva min vardag för jag har spenderat flera år till att försöka överleva honom. Och nu försöker jag bara leva.
Jag saknar förra sommarens sommarnätter. Jag saknar lukten av Axe och herrparfym. Jag saknar regnet mot fönsterrutan. Jag längtar till imorgon.
förresten har jag nu gjort ett galleri till mina Kristian Anttila bilder.
För att se dessa måste ni ha ett logg-in. Be mig om ett om ni vill se.

old recipes

Sitter just nu o väntar på mina nattmackor som jag hade tänkt göra för flera timmar sedan. De ligger i ugnen o ska ligga där 5-10 minuter till :) Har ingen bild på dem men känner man för det så kommer "receptet" här;
Bröd: Pågens "Längtan".
Bre på ketchup, dela sedan köttbullar o lägg ovanpå. Därefter river man ost på och kryddar med cayennepeppar och oregano! Mums!
Jag är sådan som lär mig att äta vissa saker av folk jag blir kär i typ. Av min första pojkvän: makaroner med grillkrydda (äter inte längre, men det är godare än vad det låter), Pågens limpa med ostbitar ovanpå som man smälter i mikron (äter heller inte längre, är för fett!), det här receptet och av Tobbe har jag lärt mig äta mängder av Holiday-dipp till typ allt, och smält choklad på vaniljglass.
Har du tagit över någon annans matvanor?

Trött på att vara trött.

På något vis mår jag fortfarande inte helt bra. Jag pendlar verkligen mellan att vara glad, arg och ledsen. Eller så är jag glad och arg med en slags ledsen ton över det hela, för det är en ledsen stämning runt mina ögon. Det är inte pms. Det är det där med att blodsband absolut inte betyder själsfränder.
Jag hade tänkt åka till GFRK imorgon, ta med ridkläder i fall det är någon som inte ska rida och sedan därefter ta 22:42-tåget från Göteborg till Halmstad. Men med tanke på att jag inte kan gå pga ett pyttelitet sår på min lilltå (alla skor trycker o gör ont så jag haltar) så måste jag stå över det. Det gör mig lite ledsen men det gör Tobbe glad eftersom det innebär att jag åker ner dit snabbare. Vi ska bo hos hans pappa, vilket ska bli ganska mysigt eftersom vi tar husvagnen för oss själva! Hoppas faktiskt lite på regn, för det kan vara så mysigt.
jag hade gärna haft ett diskussionsinlägg just nu, men jag är verkligen trött. Jag vet inte om jag är sjuk, eller typ kroniskt trött. Är det någon som känner till någon sjukdom som kan orsaka kronisk trötthet? Jag börjar bli trött på att vara trött..
Här är bilderna på en fin bukett jag fick på studenten som inte kom upp igår:

Kort inlägg.

Idag är jag inte lika ledsen som igår, men jag är trött och orkar inte skriva om min dag så mycket. Idag har jag bara varit en tur hos tandläkaren och en tur i skolan med Petra. Sen har jag sovit, och redigerat lite bilder från Siesta. Tänkte lägga upp bilder på en fin bukett jag fick av Mariann och Maria på studenten, men det funkar inte.  Jag är så trött på blogg.se.. det ska alltid krångla :( Och jag kunde lägga upp bilden nedan men inte de andra, så blogg.se lägger bara upp bilderna som de själva vill! DÅLIGT! Nu ska jag umgås med mina bästa kompisar; Criminal Minds

 

Matthew Gray Gubler (känd som Dr Spencer Reed) är väldigt söt!

God natt!

mpknollsjua

kommer sakna mina fulla klasskamrater...
och kommer aldrig glömma den här reklamfilen!

men.

Idag är en konstig dag, liksom hela den här veckan (som inte är så långt gången). Jag får vissa saker gjort och vissa saker ogjort. Jag gick till arbetsförmedlingen, men jag har inte börjat redigera de tusen bilder jag måste kolla igenom åtminstone. Jag har gråtit och vill bara gråta mer. Jag hatar folk som ger negativa antydningar gentemot ens val och jag älskar min oerhört stöttande pojkvän. Sen förvirringen över vilken stad jag ska vara i, och vad jag ska plugga, började har jag haft ett ganska dåligt humör som gått ut över Tobbe. Eller i alla fall idag, i typ fem sekunder, men ändå. Sedan började jag bara gråta helt plötsligt när jag började tänka på ridningen. Jag saknar att vara i ett stall, jag saknar att rida, jag saknar att arbeta, jag saknar att umgås med alla hästar, jag saknar Take Off och Baloo, jag saknar alla goa GFRKare, jag saknar verkligen att andas in lukten av häst och hö ensilage. Jag tror att ett liv runt det på sätt och vis hade fått mig att koppla bort allt det som fått mig att må dåligt i vår. För jag är inte helt okej än. Jag måste gå till vårdcentralen och kolla så att jag inte är sjuk, för jag har varit konstant trött i minst ett halvår. Egentligen typ två år. Men det stör mig på sätt och vis att jag helt plötsligt vill byta kurs, för jag har kommit så långt inom media. Jag har så bra kontakter, jag har så mycket vilja och så mycket drivkraft. Men samtidigt har jag alltid velat rehabilitera hästar samt att utbilda och utveckla dem. Att rida fem-sexåringar har dessutom fått mig att bli desto mer intresserad att utveckla dem till bra tävlingshästar. Men att jobba som beridare skulle också göra att jag skulle träffa flertalet olika hästar och lära mig hantera dem och utveckla dem. En svårriden häst skulle kunna bli drömhästen.
Men ärligt.
jag hatar det här.

Beslutsångest

Jag vet att jag publicerar många inlägg på kort tid; och att jag alltid gör det på natten (men jag sover typ aldrig). Jag har olika ämnen att skriva om helt enkelt. Nu är det som så att jag och mamma hade planerat en flytt till Stockholm. Tanken var att jag skulle plugga på Biskops-Arnö (Nordens fotoskola) men jag kom inte in. Mamma ville flytta och sökte lägenhet och vi har skrivit kontrakt att hyra en etta i andrahand. Nu vill mamma inte flytta och jag har enbart sökt in på kurser på Stockholms Universitet. De sökte jag för att jag inte kunde lita på att komma in på fotoskolan och för att ha något att göra. De kurser jag sökte var; medie-och kommunikationsvetenskap, journalistikvetenskap och islamologi. Nu har valet länge stått mellan om jag ska plugga i Göteborg eller om jag ska plugga i Stockholm. men nu har Tobbe fått erbjudande om att jobba kvar på P7 (utanför Lund) och kommer kanske skippa Skövde. Och nu vet jag inte var jag ska vara eller vad jag ska läsa längre.
Alternativ ett: STOCKHOLM
Där har jag sökt in på kurserna;
1. Medie- och kommunikationsvetenskap
2. Journalistikvetenskap
3. Islamologi
Alternativ två: Kungsbacka (Göteborg)
Följande kurser finner jag intressanta:
- Japanska (jag gick ju aldrig klart min kurs i steg 1)
- Kriminologi (självklart intressant)
- Medie- och kommunikationsvetenskap inriktningarna; Massmediekunskap (7.5 hp), Medie- och kommunikationsvetenskapens grunder (30 hp), PR, journalistik och strategier för opinionsbildning (15 hp)
- Finns även kurser i Mellanösternstudier (mycket bra för journalister)
- Statsvetenskap; Demokrati i teori och praktik (15 hp), kan dock inte välja den tror jag!
Statsvetenskapens grunder (30 hp), institutioner och aktörer i demokratin (15 hp), sen finns det en kurs på avancerad nivå som jag självklart inte kan läsa. "Citizens, politicans and the media: evaluating democratic processes" (15 hp). Sjukt intressant. FAN.
Aja
Alternativ tre: LUND
Intressanta kurser som finns på LU:
- Företagsekonomi (tråkigt men kan vara bra)
- Islamologi!!!
- Medie- och kommunikationsvetenskap
- Praktisk filosofi (har alltid velat läsa filosofi som de gör i filmer i usa ;) )
- Statsvetenskap
Tycker det här är jobbigt nu... Bo med pojkvännen, bo hemma eller flytta hemifrån helt själv?

Bästaste tobias!

Vill först tillägga ett litet inlägg till min pojkvän.
När jag säger att du är bäst så menar jag verkligen det, och jag ångrar inte att jag säger det jämt och i princip varje kväll. För det är sant. Du har alltid funnits för mig och jag vet att du kommer fortsätta göra det. Du stöttar mig bakom varje beslut jag tar och stöttar mig när jag tvekar. Du hjälper mig att välja det som faktiskt känns rätt. När vi träffades gick allting så oerhört fort men det var underbart och jag har aldrig haft en bättre sommar. Det finns inget bättre än att åka bil i ingenstans och lyssna på Imperiet med dig. Och det var inte så farligt att se så mycket fotboll den sommaren. Jag saknar att ligga i den lilla mörka stugan hos din far och mysa med dig. Jag saknar till och med att stuka foten då du var så snäll mot mig, som du alltid har varit. Du har ett enormt tålamod med mig, särskilt har du haft det i vår. Så småningom jämnar det ut sig, men ändå. Jag tror inte någon annan hade stått ut.
Jag älskar när vi lägger tid på att laga mat och gör det extra speciellt med tända ljus och min vin-cider-blandning. Jag älskar när du kommer hem och jag får känna lukten från dina grönkläder, för otroligt nog saknar man den ibland eftersom det är du. Mest av allt tror jag att jag bara älskar att ligga bredvid dig, känna din lukt och pussa på din hud. Och när vi ligger ner och vilar, eller ska sova, försöker jag andas i samma takt som du, så att vi säkert andas ihop.
Tack för studentpresenten, it's gonna be awesome :)

ni är bäst!

Snodde bilden från Dayna o gjorde om lite, haha!

tobleroneskandalen

Mellan mina avsnitt av Criminal minds hamnade jag i politiktankar och insåg att jag måste läsa på några av de många skandaler som hänt under socialdemokraternas styre. Då jag har tillgång till ett enormt mediaarkiv sökte jag upp info om Tobleroneskandalen och Mona Sahlin i allmänhet, hittade då detta.

Efter avslöjandet att Mona Sahlin jagats av kronofogden för att obetalda
räkningar än en gång hopats i hennes byrålåda, lär dock hennes dragningskraft
aldrig mer trollbinda som den en gång gjort. Och förtroendekapitalet inom
partiet har dalat, samtidigt som hon gjort många besvikna. Inte nog med att hon
systematiskt parkerat fel 98 gånger och nonchalerat regler som de flesta av
hennes väljare uppfostrats att följa. Dessutom har hon fått kronofogden på sig
så där 30 gånger, eftersom hon låtit bli att betala p-böterna.
När hon får frågor om sitt beteende låter hon både förnärmad och förorättad och
meddelar att det är hennes privatsak vad hon använder sina häftigt beskattade
pengar till.
Mona Sahlin verkade aldrig förstå vad Toblerone-affären egentligen handlade om
på djupet. Hon har visat att hon inte heller begripit vad 98 obetalade p-böter
handlar om för en minister, en minister som dessutom har
Toblerone i bagaget.
För visst gäller det förtroendet för henne och för politiker i allmänhet. Med
vilken auktoritet kan
Mona Sahlin kräva av andra att hålla sig till lagar och
regler som initieras av henne och hennes departement?
Väljarna förlät
Mona Sahlin en gång. Men människor gillar inte att en Sahlin som
gör anspråk på att vara
Mona med dem uppträder med samma arrogans som den
politiska elit hon säger sig vilja bekämpa.

Källa: Göteborgs-Posten  -  1999-11-30  -  Sida: 27  
Författare: Silberstein Margit
Nu har Sahlin sagt att hon inte tycker om Toblerone... men det är väl klart att Mona Sahlin vill ha höjda skatter så att hon kan köpa annat? Eller? Det där kortet från riksdagen/regeringen måste ju innehålla massa pengar...
tycker DU att Sahlin är en trovärdig statsminister?

RIDSPORT ÄR EN SPORT. punkt.


politics

Jag inser att det här är fett tråkigt inlägg, för jag borde prata om studenten och om att lämna klassen o allt det där som alla ni andra gör... men i med att det är val i höst märker jag av en del politiska debatter. Jag har många kompisar som förespråkar vänsterpolitik och jag har velat göra ett inlägg där jag sätter moderaterna och socialdemokraterna emot varandra, men jag har inte riktigt haft tid med det och ska därför bara göra ett kortare inlägg om mina nuvarande tankar. Vad jag sedan röstar på ska bli väldigt intressant att se.
Många har märkt av att jag på senare tid har ställt mig oerhört mycket på moderaternas sida, vilket jag själv inte skulle kunna tro för ens ett år sedan. Men saken är den att jag ser positiva och negativa saker med allt (därav att jag har stor beslutsångest) och valde därför att hålla ett större öga på moderaterna. Anledningen är att det är så oerhört lätt att säga att man är sosse. För alla vill ha jämställdhet, alla ska ha rätt till vård, mat, boende, jobb... och allt det där ni vet. Man vill att alla ska ha möjlighet till att ha det bra i samhället. Men våra partier är väldigt lika på den punkten i Sverige, i alla fall när det gäller män och kvinnor och det är bara Kristdemokraterna som har en större "hbt-anti" politik. Det jag menar är att sossarnas politik låter väldigt bra utåt, och de har styrt landet så länge så det är av en ren bekvämlighet som man röstar på dem. Men när jag såg den första debatten mellan Sahlin och Reinfeldt insåg jag att jag måste försöka se bortom min bild av borgare och moderater och se vad dem står för. Sahlin ger inte ett lika bra intryck som Reinfeldt gör. Vissa säger att Reinfeldt vinner på sina "hundvalpsögon" men i så fall är jag nog ensam om att faktiskt inte märka av dem. Sahlin däremot är en ganska dålig och jobbig talare, hon är liksom jobbig att lyssna på och ibland så säger hon emot sig själv. Jag litar desto mer på Reinfeldt och tror att han leder detta landet desto bättre än Sahlin. Dessutom brukar Sahlins enda argument emot Reinfeldts arbetspolitik vara att det inte har getts några arbeten under de här åren, utan att ta hänsyn till den finanskris som faktiskt har varit.
När jag såg den första debatten mellan Reinfeldt och Sahlin tyckte jag att Sahlin tog upp en punkt som man inte tror att Sossarna ska stå för. Jag minns inte exakt vad det handlade om men det var debatter om pension ska skattas som lön osv osv. Därav att det gick vidare till jobbpolitik. I alla fall så sa Sahlin att att alla kan jobba oavsett om det bara är en eller två timmar i veckan, medan Reinfeldt menade det att det finns dem som inte kan jobba någonsin och att man därför ska anpassa politiken utifrån det. Jag förstod inte hur Sahlin tänkte för det finns faktiskt dem som inte kan arbeta. Min mamma är skadad sen 25 år tillbaka och kan inte jobba heltid. Det finns de som är helt förlamade och vissa av dem kan säkert prata i telefon, men det finns ju dem som inte kan prata och därför inte jobba. Där förstår jag inte hur Sahlin tänkte. Visst, det är inte många som står för den procenten men ändå. Vi avlivar dem ju inte, o dem kan inte jobba. Dessutom finns det dem som mår mycket psykiskt dåligt och inte är kapabla till att bli friska av att tvingas ut o jobba, istället för att rehabiliteras.
I alla fall. Jag förstår att vissa röstar på Socialdemokraterna. Det låter liksom bra. Men jag ska dra upp några av de punkter jag ser positiva med moderaterna. Om det står +/- innebär det att jag ser både en fördel och nackdel med det.

 

 

ARBETSMARKNAD

 

+Konsumitionsutrymme håller igång ekonomin. (Moderaterna uppmuntrade alla under finanskrisen att konsumera. Det drar in pengar och stannar inte upp ekonomin, vilket har gjort att vi håller på att gå ut ur finanskrisen)

+Sedan 2006 har antalet sjuka och förtidspensionerade minskat med 100 000 personer.

 • Satsar på jobb- och utvecklingsgaranti med individuellt utformade åtgärder. Utbildningsplatser ökat.
 • Gjort det enklare att starta och driva företag genom en minskad adminstrativ regelbörda, sänkt bolagsskatt och nedsatta egenavgifter. (Ger fler jobb)
 • Moderaterna vill att det ska vara skillnad på att jobba och inte göra det. Ekonomisk drivkraft till arbete. Har minskat skattetrycket mest för dem som tjänar minst vilket gör att steget mellan bidrag och arbete blir större.
 • Moderaterna vill minska arbetslösheten, göra fler jobb och göra det lättare att komma tillbaka till arbetsmarknaden.

 

SKOLA

 • satsar 900 miljoner kr på elever i åk 1-3 (1000 kr/elev/läsår)
 • satsar 3,6 miljarder på lärarlyfter. Bra lärare lyfter elever till nya nivåer.
 • 40 miljoner fram till 2010 för att bekämpa mobbning
 • ungdomar ska få möjlighet att bekanta sig med kulturformer som teater, dans, konst och museierksamhet. högstadieelever.
 • betyg från åk 6 med fler steg.
 • nationella prov i svenska och matte i åk 3 och 6, fler nationella prov i åk 9.

 

GYMNASIET

+/- vill införa ny gymnasieskola som är uppdelat i två huvudinriktningar; yrkesprogram (leder till examen i praktiska yrken) och en som leder till lärningexamen.

 • =ger mindre teoretiska ämnen men desto fler yrkesämnen med hög kvalitet. att läsa in en högskolebehörighet har elever möjlighet till.
 • krav på fler godkända betyg för att komma in i gymnasiet. minst 8 ämnen för att bli behörig till yrkesprogram och i minst 12 för att bli behörig till studieförberedanden.

 

HBT

 • vill att registrerade partnerskap och samkönade äktneskap ska erkännas i hela EU.
 • Vill att lesbiska par ska kunna insemineras vid allmäna sjukhus och att homosxuella par ska kunna prövas som adoptivföräldrar.
 • Viktigt att lärare har utbildning för att undervisa om homo-, bi och transpersoner. (Modern sexualundervisning)

 

BROTTSBEKÄMPNING

 • skärpa straffen för allvarliga våldsbrott
 • Effektivisera kriminalvården med ett meningsfullt innehåll med studier, arbete och behandling vilket ska leda till ett liv utan kriminalitet.
 • Möta ungas brottslighet med tidiga och tydliga insatser. Ej straffa utan markera. Sociala insatser. Ökar möjligheter till skadestånd.

 

ENERGI

 • bygga nya kärnkraftsreaktorer (vilket jag dock är emot)
 • se en ökad framväxt av förnybara energikällor

+/- göra Sverige till exportör av ren el.

 

EU OCH VÄRLDEN

 

+/- vill ha medlemsskap i NATO. Finns ej stöd i riksdagen.

 • Verka för mer frihandel och ekonomiskt samarbete
 • Utveckla samverkan med andra länder för att främa internationell fred och säkerhet

 

FÖRSVARET

 

 • Öka insatsförsvarets operativa förmåga.
 • Fördjupa det nordiska samarbetet, stärka Sveriges roll i EU:s krishanteringsförmåga och på sikt se en svensk Nato-anslutning.
 • Utveckla personalförsörjningen till Försvarsmakten.
 • Öka handlingsfriheten i materielförsörjningen.

 

HÖGRE UTBILDNING

 • införa treterminessystem för den högre utbildningen
 • avskaffa fribeloppet

 

SJUKVÅRD

 • Att hälso- och sjukvården ska vara tillgänglig, säker, rättvis och jämlik.
 • Att medarbetarna ska få större inflytande över sin vardag och bättre arbetsvillkor.
 • Stärka patienternas valfrihet och möjlighet till inflytande
Dock är den största debatten om skatterna. Jag har dock en teori om varför det är bra med sänkta skatter, särskilt för företag. Om företag slipper de höga skatterna har de råd med fler anställda eller ge ut mer lön, vilket minskar arbetslösheten. Företagen kan dessutom öka kvalitén på sina produkter, och får möjlighet att utvecklas genom att kunna köpa fler saker som hjälper företaget att driva framåt. Om man dessutom sänker skatten för alla medborgare får alla friheten att själv prioritera vad man ska lägga sina pengar på. Det handlar inte bara om att det ger mer pengar i plånboken för de som tjänar mer utan det lönar sig faktiskt för alla. Man kan inte säga att moderaternas politik INTE gynnar unga och invandrare och andra lättare utsatta grupper. Man kan ju tjäna desto mer, vilket ger desto mer än att mina pengar går till system som inte fungerar. Socialdemokraterna låter bra, men jag tror inte på deras politik. Det känns som om de ljuger och som om de inte gör något.
Se den första debatten här

Studenten (del 1) Toppbetyg och lite annat...

Så, nu har jag ca 36 minuter på mig att skriva lite om studenten men skriver nog inte allt idag. Kommer det inte upp en del 2 så vet ni om att jag redan har berättat allt, haha! Men det jag kan berätta nu är att studenten var underbart rolig. Jag fick gå upp halv fem för att ta tåget till Dayna timman därefter. Det blev dock inte tåget eftersom Andreas mamma skjutsade mig, så jag kom dit snabbare. Snällt! Drack inte så mycket på champagnefrukosten, eftersom jag inte äter frukost hade det gått rakt upp i huvudet på mig... vilket jag faktiskt inte ville. Vid åtta var det dags att bege sig till skolan där det blev fotografering och sedan samling i "Storan". Där fick vi våra betyg, äta lite frukost, lyssna på lite tal och se och höra lärarnas framträdande. Anna, som jag hade i svenska (a och b) och psykologi sjöng Shoreline (broder daniel nivet) vilket gjorde att tårarna kom fram lite. Det kändes oschysst, men det var mycket vackert. Sedan peppades vi med Should I stay or should I go och jag blev lite glad över att deras låtar tilltalade mig för en gångs skull! Jag höll även ett tal framför alla, som ni vet, o som ni också vet blev jag inte klar med talet. Grejen är att jag inte höll mig till manuset i alla fall. Jag talade utifrån det i början men i slutet kastade jag det bara åt sidan. Det var meningslöst att försöka uttrycka sig. Jag behövde bara få säga det jag behövde säga helt enkelt. Många tyckte om det, vilket gjorde mig glad. Emelie blev tårögd, vilket gjorde mig ännu lite gladare (för då var det ju bra).
O självklart så skrevs det i mössor. I min mössa skrevs det:
Du är bäst :) (Petra)
Problemlösaren ;) (Rebecka)
Hej (Kim)
Du. Jag. Becca. Soffan <3 Nu? :D (mike som var på besök!)
Hästmalin I love it! (Vikky)
Filip "Drängen" Johnson" (ja.. filip)
Lycka till i Stockholm nu! :) (chris)
Lycka till i livet!!! <3 (Johanna)
Lycka till i livet, du når eliten (Emelie)
Emo tillbaka (Carru)
Alexander "Knowin" Johansson (alex)
Ett fint fruntimmer (Simon)
Tack för musicstream, alla konserter och tack för dig (dayna)
Go fitta (anonym, haha)
Är lite ledsen över att jag inte bar fler lärare skriva i, hade varit kul. Jag sa heller inte hej då till så många av dem. Men jag höll ett stort tacktal, jag hoppas att det var tillräckligt. I mitt tal sa jag "om det inte vore för Nicklas hade alla haft ig i historia" o Petra sa det att det hade kunnat tolkats fel, som att Nicklas sätter g på alla. Men poängen var att Nicklas gjorde allt så oerhört jävla roligt. Jag kommer sakna hans historialektioner.
Betyg fick vi också. Ser ut så här:
ARL (projekt o företagande): VG
Datorkunskap: VG
Engelska A: VG B: VG C: VG
Estetisk verksamhet: VG
Expo A: MVG
Foto a: G B: VG C: MVG
Historia a: MVG
Idrott o hälsa a: G haha
Matte A: G B: G
mediekommunikation a: MVG
Mediekunskap: VG
Medieproduktion: VG
Multimedia a: VG
Naturkunskap: G
Psykologi a: VG
Religion a: MVG
Samhäll a: MVG B: MVG
Svenska A: VG B: VG C: MVG
Textkommunikation a: MVG
Projektarbete: VG
Jag har haft en poängplan på 2600 poäng. Om jag hade fortsatt med japanskan hade den varit på 2700, ångrar lite att jag inte fortsatte med den. Kunde hela hiragana!
Jag är astråkig som knappt har haft några bilder nu. Men Emelie Ohlsson var här och fotograferade, så bilder kommer senare. Här är dock en bild som Elin tog! Del två får nog innehålla bilderna från studenten! För nu avslöjar jag allt, haha
Jag hade en jätterolig student. Inget snack om saken. Finns inget värre än att lämna så underbara människor, därav att alla söp sig fulla för att slippa känna det där. Elouise (från bklassen) o jag fick stipendium, kan det bli bättre?

cash @ san quentin

(skriver ikväll om studenten)

bye bye kiss kiss bitches... hehe!

nu ska jag dra iväg på champagnefrukost
sedan tar jag studenten
seee yaaa
(mitt tal blev dock aldrig helt klart inatt :( )

Världens sötaste

Vill tillägga detta inlägg min käraste hund, Chilli som i år är hela sju år. Det kan man inte tro va!?
Chilli är verkligen världens sötaste! Hon är bäst. Jag älskar henne som mitt barn.
Nu ska jag skriva ett tal eftersom JAG TAR STUDENTEN IMORGON
ska upp halv fem. usch!!!

hemkommen!

Nu har mitt antal läsare sjunkit i dagarna. FÖRLÅT JAG SKA BLI BÄTTRE O ROLIGARE. har nyss kommit hem från studentmiddagen, var sjukt kul. skriver om det imorgon... är trött o ska se på sex and the city innan jag somnar. Jag fryser som man i kroppen och mina axlar gör ont eftersom jag har bränt dem. I tisdags kom min syster och nu när hon är hemma är jag asirriterad exakt hela tiden, så det blir en månad full med arga inlägg. Min syster gör mig bara arg, med allt och när hon kommer hem och betér sig som en nazist blir min mamma också det. alltid dem emot mig, jag emot dem. Men jag är fanimej arg på dem nu. O när Emma kommer hem är det alltid utifrån hennes regler. Hatar hatar hatar det. Nu kunde jag inte komma hem heller. Jävla fitta..
De vill att jag ska gå upp nio imorgon o hjälpa till. jag tänker sova till elva. fuck them.

Slottskogen

Kom för inte så jättelänge hem från solen i Slottskogen där vi har varit alla treor. Eftersom jag inte hade rakat mina ben svettades jag som fan i mina (syrrans) cheap mondays. Men nu när jag kom hem, efter att ha bränt mina axlar röda, har jag rakat benen så att jag kan visa upp dem på brännbollen imorgon! Fast vi får se om jag åker på det... Vet inte om jag känner för en tur till  Tjolöholm ändå... Aja.. Sitter nu här och äter Ben & Jerry's (Phish food) o ska nog koppla av en stund till ett SATC-avsnitt. Därefter är det bara dags att ta itu med att städa igen. Usch! Hatar det! Ikväll kommer syrran så det blir att dra till landvetter med! Ska räkna hur lång tid det tar innan vi slår ihjäl varann...
Jag i Stockholm för nästan precis två år sedan. Tuperad o rödhårig.
O alldeles för mycket tofsar på handen.

RSS 2.0