Jag ska flytta

I morse sa jag att jag måste börja spara pengar, och att ni får veta varför under eftermiddagen. Ja, nu är det kväll så nu får ni väl veta.

Jag har en underbart söt kompis (Rebecka) som grävde fram en kontakt i Stockholmsområdet som vill bli av med sin lägenhet - och hon tipsade om mig. Och nu verkar det som om jag faktiskt ska flytta nu i månadsskiftet. Med andra ord måste jag köpa mängder av saker och spara pengar till själva flytten och hyra och liknande med! Jag måste köpa glas, fler tallrikar, muggar, bestick, köksbord, ett skrivbord, lakan, grytor och stekpannor och ja - helt enkelt allt man behöver. Svaret heter då självklart IKEA. Jag har under några veckor suttit och kikat runt på vad jag vill ha. Om jag kommer kunna köpa alla möbler vet jag inte, men allt ni ser till vänster kommer jag köpa.


Jag har alltid velat flytta hemifrån. Att bo själv. Jag är kanske lite av en ensamvarg på så vis men jag älskar också inredning och jag har alltid haft en bild av hur jag vill bo. Stort, ljust, stilrena möbler och särskilt stilrena, rakla drickglas. Dessutom finns det inget bättre jag kan tänka mig just nu. Att komma hem till MIN fristad. Där jag får lyssna på Ebba Grön och Sex Pistols hur högt jag vill, där jag kan vara vaken hur länge jag vill utan att någon påminner mig om att det är sent, där jag kan sitta uppe hela natten och skriva, där jag kan göra mina hemliga små saker, där jag kan läsa högt för mig själv, eller spela lika dåligt på gitarren som vanligt och sjuka Hurt lika falskt som jag brukar när jag är ensam. Jag har ända sedan jag var liten velat ha en helt egen fristad där jag kan skapa, skriva, berätta. Vara poet.


Jag hoppas det blir sant.
Har du flyttat hemifrån?
Har du några tips på vad man måste ha när man flyttar?
bloglovin
Shout it!
Tyckt av: JUNIGRABB

SVAR: Ohyes! Jag går ingen inriktning för tillfället. Håller på att prova på alla medieämnena (dvs Foto, graf, rörlig bild och ljud) men jag kommer att välja foto och rörlig bild sen om det var det du menade :). Sen så läser jag inte bara media utan mediasamhäll, då man läser lite extra kurser inom engelska, svenska, matte, naturkunskap, samhällskunskap och annat språk :)

2010-10-21 @ 22:19:28
URL: http://junigrabb.blogg.se/
Tyckt av: JOSEFIN GARD

jorrå det är bara bra med mig .)asså hon sjunger bra om det är hons röst men asså hennes låtar en del är bra men jag gillar hennes stil lite men inte köttdräckten ;D

2010-10-21 @ 22:26:46
URL: http://joooi.blogg.se/
Tyckt av: JUNIGRABB

SVAR: Ja, det får jag :)! Men alltså, jag har inte börjat samhällmedia än för de kan man välja till i 2an. I 1an är det grundläggande och alla gör samma sak. Men jag får se hur jag gör... hihi :)

2010-10-21 @ 22:50:20
URL: http://junigrabb.blogg.se/
Tyckt av: JUNIGRABB

SVAR: Vad bra att det blev bra för dig :)!

2010-10-21 @ 22:57:03
URL: http://junigrabb.blogg.se/
Tyckt av: Amanda Rieem

det är sån tur att alla har olika smak! :Dnu är dagens blogg utsedd kika in! :D

2010-10-21 @ 22:57:48
URL: http://rieem.com
Tyckt av: Tove

Hehe, om jag har flyttat.. :P tror den om två veckor blir 10e på 5 år..

Om du har tid för den där fikan så kanske du kan få några tips :)

Men vad skönt att du fått tag på nåt. Fast det där med musik hur högt du vill får du möjligen ta å tänka om på. Det finns nåt som heter Grannar :P

Vart är det nånstans?

2010-10-21 @ 23:11:31
URL: http://www.themptander.se
Tyckt av: JOSEFIN GARD

jaa man vet ju inte om hennes röst är bra asså när hon sjunger eller om hon bara mimar eller nått sånt men asså det hon sjunger nu är ju bra :) men hennes klädstil är cool inte direkt fin men cool och köttdräckten hur kan man ha en sån på sig ??? :P :)

2010-10-21 @ 23:27:07
URL: http://joooi.blogg.se/
Tyckt av: Temesgen

Fin blogg! kika gärna in på min och säg vad du tycker !:)

2010-10-22 @ 00:01:02
URL: http://temeesgen.blogg.se/
Tyckt av: Temesgen

Svar:den är sjukt rolig !:)

2010-10-22 @ 00:04:05
URL: http://temeesgen.blogg.se/
Tyckt av: Amanda Rieem

jag kommer från DALARNA men bor i GÄVLE

2010-10-22 @ 00:12:20
URL: http://rieem.com
Tyckt av: Felicia (fotoblogg)

sv: Åh tack! :D

inte ens hälften så fina som dina bilder, haha ;)

hoppas du får en fin helg!

2010-10-22 @ 07:21:21
URL: http://feliiciaohlsson.blogg.se/
Tyckt av: elin

ett tips om du lever på endast studiemedel är att köpa second hand. och att höra med syskon och sånt om de har nmöbler de inte behöver. jag själv har mammas gamla säng, syrrans vardagsrumsbord, brorsans hylla. soffa, skrivbord och nattduksbord från second hand (asfina möbler). och tvbordet köpte jag för en hundring av killen som bodde i lägenheten här innan. har till och med köpt kastrull på loppis haha. och fått besticken av min bror. och dammsugare, micro, brödrost har jag fått i presenter och julklappar och studentpresenter året innan jag flyttade. det jag vill komma fram till är att trots allt detta så blev det himla himla himla dyrt i början när jag flyttade. så det kan vara bra att inte tro att man kan köpa allt på ikea direkt (om man är student utan sparpengar).

2010-10-22 @ 10:44:41
Tyckt av: Reiyu

Åh - jag ska också flytta :) dock blir det först i januari. Du får börja logga in på msn oftare! Jag har ju inte facebook igen förrän i november (en månads break..) ha det bäst & jobba inte för mycket!

2010-10-25 @ 23:20:44
URL: http://reiyu.blogg.se/

Shout it!

Namn:
Kom ihåg

E-post:

URL/Blogg:

Åsikt:

Trackback
RSS 2.0