oncontextmenu="return false"

Sum 41

Jag hade väntat i åtta år. Åtta år. Det är nästan en livstid. Nästan.
Jag brukade skriva ner deras låtar i kollegieblock, jag brukar somna med deras låtar i öronen, jag brukade lyssna på dem när jag städade, när jag var arg eller ledsen, och jag brukade lyssna på dem när jag ville vara själv. Jag lyssnade på dem jämt. Jämt jämt jämt. Jag lyssnade på dem så mycket att jag fortfarande kan deras låtar. Jag lyssnade så mycket att jag fortfarande kopplar vardagen till deras musik.
Och nu var det äntligen dags. I fredags fick jag äntligen se dem. Och inte trodde jag att när jag äntligen skulle få se dem, skulle jag även fota dem. Det var grymt.

Gbg-resan

And I'm back. I stockholm. Jag vet att jag ännu en gång varit usel på att blogga men det har inte riktigt funnits tid till det. Kortfattat har mitt Göteborgs-besök sett ut så här:


Torsdag
mitt tåg mot Göteborg var två timmar sent.
Jag har aldrig haft problem med SJ förut. och nu hatar jag dem.
Men i alla fall, jag kom ju ändå fram till Göteborg. Och jag gjorde inte så mycket
mer än att fixa lite mat med Rebecka och rida en lektion på GFRK.

Fredag
Jag åkte in till Göteborg för att besöka Göteborgsposten. Det gick inte så bra för
av någon anledning var det inte någon på bildredaktionen och därför kunde ingen komma
och öppna för mig. Det kändes lite surt men istället gick jag till "CD-Centralen" och hängde ett tag.
Det slutade med att jag hade fem nya vinyler och en ny vän på facebook.
Senare kom min sötaste sötnos Tobbe. Och när han köp shoppade han lite,
och därefter åkte vi hem till Rebecka och åt tacos. Därefter var det dags för
Sum 41. Jag ska skriva ett helt inlägg om det senare -med bilder.

Lördag
Efter att ha sovit ut någorlunda länge tog jag, Tobbe och Rebecka bilen
till IKEA vilket resulterade i lunch och shopping. Vad jag shoppade får ni se senare!
På kvällen åkte jag och Tobbe till Göteborg och träffade Sanna och Markus.
Bortsett från att Tobbe fick vara nykter drack jag några cider och vi åt på NFC.

Söndag
Igår bestämde jag och Tobbe hos för att vi skulle åka hem till Skövde.
Tanken var att jag skulle åka redan igår hem till Stockholm men ta tåget från Skövde,
men alla tågen var uppbokade eller svindyra. Så istället hade vi det trevligt
och händelserikt
i Skövde.
Först lämnade vi all vår packning hemma hos Tobbe.  Vi fick vada i snö och det tog bortåt
en halvtimma att få in allt.. Efter att ha landat lite hemma, kollat lite tv, bestämde vi oss för att
åka och hälsa på Tobbes kollega. Vilket resulterade i att vi hade några barn att ta hand om (jättesöta!).
Och efter det besöket åkte vi och handlade och letade upp en pizzeria vilket resulterade i middag för
nästan 300 kr.. Det jobbiga var att på hemvägen var det inte lika bra skottat som när vi hade kört
in till Skövde. Vi körde fast och var tvungen att skotta oss loss - vilket självklart tog ett tag.
Och allt skottande resulterade i att Tobbe nästan förfrös sina fötter och hans hosta blev värre,
vilket också så småningom resulterade ett besök på sjukhuset i natt.

ja, det var mycket snö när vi kom till Skövde...

mums!


Och idag vaknade jag vid åtta och tog tåget mot Stockholm runt 10:00.
Jag var i Sthlm 12:20 och betalade en taxi för att komma hem så fort som möjligt. Sedan
var det bara att skynda sig till skolan...
Och ja, jag har haft en stressig dag..

Idag...

japp. jag har en ful mössa på mig inomhus! men det är okej.
vet ni vad? idag ska jag både se, höra och plåta Sum 41. Jag har drömt om den här dagen i åtta år.
Fattar ni hur coolt det är?
Bilder kommer senare!
Förresten ska jag se om jag orkar och hinner ta mig ner till Kungsbacka och besöka min gamla
skola, och sedan kanske ta mig an ett besök på GP! See ya later!

boys don't cry

Åh sitter i soffan just nu och väntar på att min mat i ugnen ska bli klar. Det började med att jag bara var sugen på mat, och insåg att jag inte hade ätit så mycket idag. Sen så började magen verkligen skrika att den är hungrig så ja, nu är det bara att vänta.

Eftersom jag ska gå upp runt sju imorgon för att ta tåget till Göteborg vid nio, tänkte jag gå och lägga mig redan 22. Det vill säga - för en halvtimme sedan. Men det blir inte alltid som man har tänkt sig. Så jag ska ta med datorn in i sovrummet och lägga mig och kolla på Ung och Bortskämd. Därefter blir det sömn!


Imorgon på tåget ska jag nog ta och kolla på Boys don't cry. Det är evigheter sedan jag såg den filmen -tre år- och nu känner jag att det är dags.. Något måste jag ju göra under tågresan! Och om jag inte ser filmen.. då ska jag fixa med min hemsida. I love work, sometimes.

today.

Självklart har inte dagen varit helt fri från bröstsmärtorna ändå. Jag tror inte på läkarens "träningsvärks-teori". Jag tror det är stress, eller julångest, eller både och. Jag lever ett stressigt liv och jag är en Grinch. Men så får det vara ibland, det blir väl bättre. Någon gång.


Idag tog jag mig, trots bröstsmärtorna, till skolan eftersom det var föreläsning där. När jag kom dit såg jag hur lite folk det faktiskt var där, och när jag kom in på föreläsningen visade det sig att det var en allmän föreläsning som jag inte behövde vara på. Och en föreläsning som är efter kan jag likväl gå på på måndag. Så jag begav mig hem, med ett litet stopp på banken och ett litet besök på Lagerhaus emellan. Och så gick jag inom H&M och köpte mössan på bilden. Inte för att jag själv egentligen har tänkt gå i den mössan. Det är en fuskpälsmössa o jag tycker varken om riktig eller falsk päls. Men det är så himla snyggt på fotograferingar, så den blir användbar på något vis.


Nu har jag en hel del att göra. Jag har nyss ätit men ska:
Diska
Skriva massvis med mejl
Leta efter min bankdosa..
Packa!
Blogga..?
Plugga?
Och ja, sen var det nog något mer jag skulle göra..

Ottilia

Igår gick jag och Ottilia upp tidigt och åkte in till stan innan hon skulle iväg till en egen fotografering. Så vi gick runt lite vid slussen och lite vid Gamla Stan. Bilderna nedan är från när vi var just vid slussen. Jag tycker det är så fint när man ser Stockholm bakom henne!

min (akuta) dag

Jag är centralstationen. Jag har nyss sagt hej då till Ottilia och jag står nu på övervåningen och ska till SJ och se över om jag ska byta min tågbiljett till två. Det hugger och sticker snabbt till i bröstet, men jag ignorerar det och tar en kölapp. Det gör det ytterliggare en gång till. Ignorerar. Det är min tur att komma fram till kassan och få hjälp. Får hjälp, får reda på att det kostar mig 800 spänn mer att först åka till Skövde och sedan till Göteborg, så jag väljer att gå därifrån. Det hugger till igen. Jag ringer Tobbe för att säga om biljetterna och att jag oroar mig för att det hugger i bröstet. Han hinner inte prata så jag ringer mamma, och hon tycker jag ska åka till vårdcentralen. Så jag ber henne ringa dem för en tid och jag tar mig ner mot tunnelbanan - och åker inte till skolan för den tre timmarslånga föreläsningen - utan åker hem till mamma. Vårdcentralen kunde inte ta emot mg, särskilt inte för bröstsmärtor eftersom det har med hjärtat att göra. Så dem rekommenderar ambulans eller taxi till akuten. Vi väljer att ta taxi till akuten. Väl framme får jag vänta i ca 20 minuter att komma in för att ta blodtryck, blodprov (vilket jag hatar) och EKG. Det gör ont i hela mig att tänka på det för jag hatar undersökningar. Efter alla prover fick jag vänta i ca 1,5 h på att komma vidare. Men där fick jag vänta ytterliggare 1, nästan 1,5 h för att ens få träffa läkaren. Och läkaren säger att det inte är någon fara. Precis efter besöket gör det ont igen, och det gör fortfarande ont. Tydligen ser alla mina prover bra ut, men hela kroppen känns konstig.

Det var inte alls meningen att min dag skulle se ut så. Jag känner mig ledsen men jag känner mig också ändå svag i kroppen fastän jag är helt frisk.


Med tanke på att jag har en stressig livsstil och har haft bröstsmärtor förut, när jag var yngre, valde jag att kolla upp det. Självklart är jag glad över att vara frisk men det är verkligen kusligt med de här väldigt snabba rycken som bara griper tag i en och får en att inte vilja röra sig, och heller inte andas. Jag hatar det. Om det hade varit något hade jag åtminstone kunnat få medicin för det..Idag får jag besök

Idag får jag besök. Av vem då tänker ni? Av Ottilia säger jag.

Ottilia är sedan ganska många år tillbaka nu en fd klasskamrat till min bästa kompis, som jämt berättade hur roligt dem hade ihop. Hon är också en nystartad fotograf (fotograf med nystartat företag) och hon skulle ha vägarna förbi här i Stockholm för att fotografera. Så jag erbjöd mig en sovplats. Och med tanke på att båda gillar Saw-filmerna och Holiday-dipp kommer vi nog trivas ganska bra ihop!


(klicka på bilden för att komma till Ottilias blogg)

Spionerande grannar?

Det känns lite som om jag har blivit en tråkig bloggerska, för nu när jag har flyttat hemifrån riskerar jag att enbart prata om hemmafru-göra fastän jag faktiskt inte är en hemmafru. Jag är ju student, fotograf, företagare, arbetare, frilansande fotograf, bildredaktör, flickvän och kompis, bloggerska, datanörd och ja allt sånt där. Inte är jag en hemmafru och inte vill ni läsa om hur många gånger jag diskar om dagen, min konstanta hunger som inte slutar, om hur jag städar och när jag städar, hur mycket jag pluggar och hur mycket jag åker hem till min mamma, att min tv äntligen funkar och vad för mat jag lagar och allt vad det heter. Nej, det är helt ointressant och finner man det intressant så lever man i en bubbla. Och jag vill inte leva i en bubbla.


Men jag måste faktiskt berätta en sak. Ni kanske förstår att om man nyss har flyttat hemifrån så shoppar man enormt mycket på IKEA. Eller ja, i alla fall jag har gjort det. Och om man gör det så blir det självklart flera kassar fulla av plast och småkartonger, och självklart stora kartonger. Jag menar, jag har fått slita isär kartongen som soffan var i och de bitarna är ändå fortfarande enorma! I alla fall. När jag blev visad lägenheten och tvättstugan och dylikt av dem som hyr ut lägenheten till mig, frågade jag om det fanns ett soprum. Och som svar fick jag att det fortfarande var sopinkast i husen och fick inte riktigt något svar på var jag kan t.ex källsortera och ja, slänga kartonger. Så häromdagen när jag städade lite tänkte jag att det kan ju inte skada att slänga ner några IKEA-påsar i sopinkastet. Jag menar, de borde ju gå igenom. Så jag tog mina fyra-fem papperskassar o ställde mig i trappuppgången o började slänga. Men vid min första kasse märkte jag att de inte gick ner, så jag tog ut kassen igen och tog ut lite (små)kartonger o slängde ner, o jag hörde hur dem åkte ner rakt igenom. Och så la jag i kassen till slut där det bara var lite plast i. Men ni kan ju ändå tänka er att detta väsnades en hel del där ute, och när det verkade som att det kunde börja fastna där inne bestämde jag mig för att sluta och jag tog in resterande papperskassar. Efter några timmar gick jag ut för att slänga hushållssoporna (som väldigt lätt gick ner i sopinkastet!) och såg då den här lappen:


jag är bokstavligt talat rädd för mina spionerande grannar!

tv!

Igår kväll installerade jag äntligen kanalerna på min tv, så nu ser jag äntligen på tv! Vet ni hur länge sedan det var jag faktiskt kollade på tv3? Jag minns knappt själv.

Just nu sitter jag här i soffan och väntar på att maten ska bli klar. När jag har gjort maten ska jag duscha och sedan blir det att plugga ännu mer PR. Jag har en del att läsa som sagt. Inte jättemycket men jag har en del!

Nu på förmiddagen har jag varit hos mamma och skrivit ut mina visitkort, och skickat till min moster. Jag hoppas bara dem hinner fram tills imorgon när allt ska säljas!


fixar och donar.

Vid 19-tiden stack jag till mamma mest för att hämta min fjärrkontroll, men också för att passa på att skriva ut allt jag hade tänkt skicka till min moster. Egentligen hade jag tänkt påbörja det imorgon men jag inser nu att det var bra att jag började nu.
Min dator står varm och skrivaren gör massa jobbiga ljud ifrån sig. Bara tretton ark kvar, och därefter några visitkort. Jag kommer vara hemma sent. Då ska jag installera alla kanaler på min tv - om jag orkar. Så får vi se när jag återigen svarar på kommentarer..

pluggar!

Idag skulle jag varit på föreläsning vid 10-tiden, men min kropp skrek efter sömn och från sängen såg jag inte ut genom fönstret. Det var så tjock dimma att jag inte kunde se alla höghus jag normalt ser på morgonen! Så jag lät faktiskt mitt sömnbehov ta över, och istället har jag varit duktig och börjat läsa LE'tang.
Jag är inne på min tredje delkurs nu, som handlar om PR, information, reklam och Propaganda. Ärligt talat så är det några av mina favoritämnen, jag älskar att diskutera propaganda och jag tror att jag hade varit asgrym om jag jobbade med reklam. Den här delkursen är på så vis väldigt intressant och rolig, men vår lärare gör det också roligt och jag behöver sådana lärare. Så det känns verkligen bra.  Så idag bestämde jag mig för att även vara duktig och börja läsa i tid den här gången. Men när jag vaknade vid 12 var jag först tvungen att ta mig till centrum och handla. Först ville jag bara ha lite plugg-gott; billig cola och en billig sockerkaka förståss! Men det slutade med att det blev lite mer saker; tvättmedel, sköljmedel, färgpatron, papper...

Men just nu håller jag faktiskt på att vänta på att ugnen ska bli varm. För då kan jag göra mat!


det blir aldrig som man vill

Jag har varit en usel bloggerska på senaste tid, och inte det bara för att jag har flyttat utan för när jag väl har internet så har jag faktiskt inte orkat. Och idag har jag inte alls mycket till energi, och jag hade tänkt plugga men det har inte gått så bra. Men nu ska jag försöka vara en lite bättre bloggerska i alla fall..

Idag hade jag tänkt att min dag skulle se ut så här:
- gå upp mellan kl 10 - 11
- åka till mamma med Chilli (min hund, som stannade hos mig över natten för att hon haltar och har ont)
- handla, leta efter en tillfällig fjärrkontroll, en pall och sedan hem och plugga (i några timmar).
- laga mat.
- blogga.


dagen såg istället ut så här:
- sov till minst kl 12 för jag var så slut efter att ha varit uppe så länge för att framkalla mina bilder.
- gick upp, åt och bestämde mig för att åka till mamma med hunden. åkte från centrum 13:13.
- lämnade hunden, men mamma skulle låna min dator så jag gick och handlade lite mat så länge. dessutom postade jag lite brev.
- kom hem till mamma igen, packade ihop ännu fler saker jag har kvar där och tog viktiga papper som har kommit till mig. fikade och åkte hem 14:42.
- kom till centrum, började kika runt efter fjärrkontrollen (som ändå inte funkar), letade efter lakan och allt möjligt.
- var hemma runt 15. var helt slut så satte mig vid datorn och kollade på Simpsons - tre avsnitt. Lagade mat.
- somnade och sov till 19. gick upp, städade och diskade.
- adressändrat.
och ja nu är ju klockan 22:23... ser ni "plugga" någonstans? doh..


Vad gjorde ni idag?

nollett fyrtiofem

Något som jag trodde bara skulle ta några få timmar tog mig ända till 01:45 att få klart. Var ju tvungen att se till att det inte skulle bli för många bilder (varför lägga ut mer än man säljer när man inte vet hur mycket man säljer?) och nu är jag pigg istället. Jag orkar faktiskt ändå inte svara på några kommentarer så gör det imorgon. Pallar inte vara så aktiv med bloggen just nu, även om jag ska få den på fötter igen.
Imorgon ska jag fixa mig en fjärrkontroll så jag kan installera kanaler på min tv, och sedan bara vara hemma och plugga. Jag måste nog betala en del räkningar med. Och ringa lite samtal. Annars blir det en hemmadag.
Nu ska jag nota och se på något och därefter blir det faktiskt sömn. Imorgon ska jag nog besvara en del mejl också.

videoblogg

orkade inte skriva, så you better watch this

internet-awesomeness

Jag har internet! Awesome! Fast enda anledningen till varför jag har det nu är att jag faktiskt gick och köpte ett mobilt Comviq på pressbyrån. Vilket självklart innebär att jag ska försöka blogga en del och det är så skönt att kunna ha internet! Även om det här bara kommer räcka i åtta dagar och förhoppningsvis behöver jag inte ha det mer sen - för jag vill ha ett fast.
Men i alla fall, efter en dags jobb och lite diskande i köket sitter jag hemma i min faktiskt ganska kalla lägenhet. Det är Min lägenhet. Och jag ska säga att jag tycker att det är så jävla skönt att få vara själv. Helt själv på en stor yta (ca 36 kvadratmeter). Det är skönt att bara ha sig själv att skylla om man snubblar på saker, det är skönt att gå och duscha när man vill och det är skönt att inte höra tjatet om att man borde sova. Det är skönt att bestämma själv när man ska röja undan och lite. Ja, det är så jävla skönt att bo själv.
Men åter till vardagen. Jag har faktiskt väldigt mycket att stå i. Jag ska göra klart lite produkter som ska skickas till jönköping innan fredag och jag måste skynda på det. Snart ska jag gå och duscha för jag fryser, och sedan ska jag svara både på en del mejl och börja fixa med produkterna. Och självklart ska jag svara på kommentarer som bara ligger där och väntar på svar!
Jag har som sagt en del att stå i.

Presenterar mitt hem!

Hej på er! Förlåt för världens sämsta update. jag har ännu inget internet men ska försöka fixa ett så fort jag får tid över. Just nu befinner jag mig hos min mamma som hjälper mig med min momsdeklaration.

Jag tänkte visa lite bilder från lägenheten, har dessvärre ingen bild på mitt sovrum!Här har vi min utsikt, som dessvärre är ett bygge. Men jag lider inte.Mitt något stökiga kök... sa jag att jag har handlat på IKEA? haha


och här har vi mitt mysiga vardagsrum. Ligger i soffan hela dagarna. Älskar det!


A note.

Hej på er! Förlåt att jag varken bloggar eller svarar på kommentarer! Jag har ju flyttat till Min lägenhet nu, det är underbart! Jag satte ihop alls möbler igår och nu blir det att plugga inför omtenta! Dessvärre har jag inget internet och jag hittar inte fjärrkontrollen till min tv.. Jag ska försöka videoblogga senare idag, hoppas jag får upp det här då! Då ska ni få se lägenheten! Ps! Glöm inte att min utlottning av porträtt är slut på söndag!

Veckans to-do

Eftersom jag flyttar imorgon kommer jag kanske inte ha så lätt att blogga. Det innebär att det kommer bli en hel del videobloggande eftersom jag kan göra det via mobilen (videofy). Jag hoppas ni uppskattar det. Jag ska försöka fixa internet så fort jag kan. I veckan ska jag dessutom:
Och nu ska jag fortsätta packa..

Filmkväll!

Hej på er! Jag är hemma från jobbet och ska ta en lugn kväll. Och med att ta det lugnt menar jag att jag ska sitta hemma och se på film - filmen 23. Jag har sett lite av den förut, men av någon anledning har jag inte sett hela. Så nu ska jag äntligen se hela!

Äntligen flytta

Oj, ja, idag har jag inte bloggat alls. Jag har faktiskt jobbat typ hela dagen, och därefter kom jag hem mitt i Idol som min mamma självklart såg på. Jag satte igång och gjorde tsatsiki med polarbröd (som man lägger i ugn så det stelnar), o gav mig själv lite julmust. Sen hamnade jag framför datorn utan att riktigt göra något.
Eller just ja, jag bokade faktiskt en lastbil. Jag flyttar i veckan. Äntligen! och då ska det shoppas...!
Men fram tills på torsdagen har jag faktiskt en del att plugga. Jag är inte trött än, så jag börjar nog nu.

Hötorget

Gick runt lite på Hötorget idag.

The studio

Har ni förresten sett The Studios nya reklamfilm? Den är ju hur snygg som helst!

Lottar ur poträttfotograferingar

Eftersom det var en del av er som störde er på att ni inte har en pojk- eller flickvän så lottar jag ut tre (enskilda) porträttfotograferingar. Detta innebär att jag slår ihop den egentligen med den gamla utlottningen, för antingen är man ensam eller så är man ett par. Men jag kommer att prioritera par i utlottningen.

Alla som är intresserade och mejlar iväg en intresseanmälan kommer få mer information. Jag tar enbart emot via mejl och ni måste göra som det står.Ställ en fråga!

Hej på er! Ni vet ju hur mycket jag pluggade igår... det var lite värdelöst att plugga så länge, stressa så länge för jag försov mig idag och har inte gått på tentan. Efter att jag hade känt att jag hade pluggat klart, satte jag mig med lite kommentarer och ett avsnitt L-word. Sen kunde jag inte somna. Det tog evigheter innan jag somnade. Klockan hann bli två, tre... och sen hörde jag inte när klockan ringde klockan sju. Om den ens ringde? Jag vet inte. Och sen när jag vaknade var det för sent att springa iväg mot tentan. Så nu väntar jobb istället.


Idag jobbar jag ett halvpass på studion, efter klockan 16 någon gång. Innan det ska jag äta i stan. Så vi ses ikväll. Under tiden tycker jag att ni kan ställa lite frågor!en flaska cola senare.

A bottle of coke and I succeeded. Det kan jag verkligen säga nu. Jag slutade plugga 23:55 - då började jag skriva ut mina anteckningar (som fortfarande skrivs ut). Det är nu kroppen slappnar av och ögonen känns helt plötsligt jättetrötta och armarna helt döda. Jag kommer vara ett ras efter hela den här veckan. Jag insåg att jag ska jobba fredag, lördag och söndag med. Och nästa vecka är det omtenta så det blir samma sak igen då. Fast det är inte lika mycket jag ska plugga på faktiskt.
Men i alla fall, jag kanske lärde mig något nu. Jag får hoppas på det. Jag kan nog åtminstone mer nu än vad jag kunde förut.


Det låter verkligen som om jag är jättedålig i skolan. Jag menar, jag ska göra en omtenta och jag började två dagar innan den här tentan att plugga.. Och ja, visst är jag lite dålig! Men jag har också gjort mycket framsteg i skolan i mina dagar! Jag har nämligen egentligen ganska lätt för att tycka att skolan är tråkig...Pluggar!

Som ni alla kanske förstår är jag lite mindre tillgänglig just nu. Det beror på att jag har en tenta imorgon, som börjar kl 9 och jag sitter nu i sista minuten och försöker förstå allt. Men det är faktiskt inte så farligt, för jag förstår hur mycket mer jag än läser. Förutom att jag hade stora problem med att förstå Jürgen Habermas "Borgerlig offentlighet". Han har skrivit en hel bok om det men jag förstod ändå inte grejen. Kan inte människor bara vara raka på sak och förklara begreppet? I alla fall, jag förstår ändå ju mer jag läser - men jag undrar om jag kommer orka med att plugga in allt. Fast jag har mer än 12 timmar på mig!

Imorgon så är det tentan, sedan jobb. Så jag blir lite otillgänglig men jag ska försöka svara på era kommentarer senare ikväll. Så länge bjuder jag på lite bilder. Hoppas ni förstår!Jag lottar ut kärleksporträtt


söker kärlekspar

Hej på er! Jag tänkte bara snabbt berätta några saker:


1. Jag har bokat tågbiljett till Göteborg. Jag anländer den 25e november ca 12:20
2. Nu ska jag börja plugga. Så det blir dåligt med bloggandet.


Och för det tredje.
Jag söker kärlekspar i Stockholm. Hetero som gay.
Kommentera om ni är intresserade, med er e-mail, så får ni mer info.


Caroline Kamensky


Jag har suttit ett tag och kollat över mina ridsports-bilder, kopierat, fört in i nya mappar osv. Sådant jag behöver för lite produktskapande. Det sista jag gjorde var en snabb överblick över bilderna från Stockholm Equestrian Games, särskilt lördagsbilderna då regnet öste ner. Jag hittade den här bilden på Caroline Kamensky och Tiesto.


Jag fotade Caroline Kamensky 2009 på Scandinavium som det sista jag gjorde för Göteborgsposten. Jag hade en dålig söndagsmorgon och jag tyckte inte att någon bild blev bra alls - och det samma verkade ryttarna tycka. Bommar föll, hästarna vägrade osv. Ingen ryttare var helt felfri. Så kom Caroline Kamensky in som sista ryttare och lyckades rida den enda felfria rundan. Och jag lyckades ta jättebra bilder på henne. Vilken tur jag hade! Och vilken tur Hon hade!


I alla fall. När jag såg henne och Tiesto i somras var det riktigt roligt att följa henne. För när man har tagit en bild på någon får man en särskilt anknytning till den personen, även om man aldrig har pratat med den. Och Caroline Kamensky är riktigt duktig. Så det var verkligen kul att se henne.Svar på tal

Jag fick en fråga av en anonym sändare igår. Jag tänkte att säkert alla vill ha svar på den!

Var kan man läsa intervjun? / se dina bilder från Göteborg + Stockholm Horse Show? =)


Svar:
Intervjun med Alexander Zetterman gjordes för en tidning jag gjorde under min journalist-profil
under gymnasiet. Den här tidningen skulle tryckas och komma upp på nätet, men dessvärre slarvade
min lärare bort filerna. Men som tur är går det faktiskt att läsa den ändå! Den finns upplagd på min hemsida!

Direktlänk


Bilderna jag har tagit i både Göteborg och Stockholm kan också synas på min hemsida.
Direktlänk

Jag har varit där av lite olika anledningar och allt har inte blivit publicerat tyvärr!
Men mycket kan även synas här på bloggen!


För övrigt ställer jag ut i Jönköping om några veckor och då kommer man kunna se mina bilder!


Mina tankar om TV4.

Jag brukar säga att Tv4 är Sveriges nya skitkanal. Tv4 har blivit det Tv3 en gång var, och Tv4:s skit uppmärksammas mer så man bryr sig inte lika mycket om Tv3 längre.


Jag har länge tyckt att Tv4 är den nya skitkanalen. Det började jag tycka redan efter första säsongen av idol då även Let's dance kom, och de till slut började med ännu fler säsonger av idol, Stjärnor på is, Talang. Man märkte tydligt att, fastän Tv4 är en av Sveriges sk "gratiskanaler", skulle svenska folket helt plötsligt betala för sin underhållning. Helt plötsligt skulle varje program vara som Melodifestivalen, en liten gala, lite glamour, underhållning, glädjetårar och sist men inte minst skulle det ju dra in pengar.


Dessutom kan Tv4 inte bara ge folk chansen att visas i tv, att visa upp sina talanger, ge dem chansen att göra det de alltid har drömt om. Det räcker inte för dem. För självklart ska dem som tror att dem är något, kan något, också skämmas och få pina för sina dåliga sångröster, sin vaga utstrålning och sin fula klädstil. Förnedringen gäller ändå inte bara Idol.


Tv4 försöker samla familjerna framför tv:n igen genom att återinföra de gamla programmen som Robinson och Fångarna på fortet, och dessutom Postkodskampen. Men även förnyar de Biggest Loser och gör det till deras grej fastän programmet har gått på Kanal 5 förut, och självklart återinför dem Big Brother - Sveriges största förnedringsprogram.


Tv4 är inte längre den kanal den familjekära vill kolla på. För det handlar inte längre om Dr Phil, Oprah, Will & Grace, Ally McBeal. Allting handlar helt plötsligt enbart om att dra in pengar om det så handlar om längre lagliga, nyttjade reklampauser eller om det handlar om Idol varje fredag kl 20:00. Och så handlar det om förnedring. Och hur ska man kunna stötta det?Omöjligt?

Jag har en fråga till er. Är det omöjligt att lära sig ett helt ämne på 48 timmar? För jag orkar inte plugga nu, jag börjar imorgon. Och jag känner inte riktigt att jag har varit så närvarande i den här delkursen.


Jag erkänner att jag egentligen inte alls är universitets-barn. Jag passar nog snarare på folkhögskola, mer praktiska ämnen än med näsan nere i böcker. Fastän jag har flera böcker här hemma jag verkligen vill läsa kommer jag inte över min kurslitteratur. Och fastän jag är ganska bra på att plugga annars så kan jag inte ens börja för att jag inte känner att jag har struktur eller tillräckligt städat runt mig. Jag kan inte plugga när jag känner att det är kaos runt mig. Och just nu har jag massa flyttkartonger, disk i bokhyllan och saker på golvet.

Nej, jag är inte så där jättepigg på mina studier just nu men jag hoppar inte av. Jag ska bara se till att flytta och strukturera upp allting bättre. För jag vet att jag kan klara det.Ett halvt poäng.

Måndag. Jag har en ledig dag, jag borde plugga, men jag är helt slut. Ärligt så är jag lika trött som när jag brände ut mig. Och det känns som om jag har fått en stor smäll i huvudet och jag känner mig lite som en dålig flickvän just nu.


På torsdag har jag en tenta och jag känner mig inte alls i form för den. Nästa torsdag ska jag dessutom ha en omtenta eftersom jag fick 0,5 poäng från godkänt. Ett halvt poäng!!! Det är så typiskt mig. Antingen har jag ett halvt poäng från godkänt, eller från vg, eller från mvg. Fast nu har jag ju dock A-F-system.. Förresten så kan jag visserligen nå högsta betyg med. När jag gjorde min första hästskötarutbilning på ridskolan jag red på i Halmstad, när jag var tolv år, fick jag alla rätt men ridläraren tyckte att det var så synd om dem andra så hon sänkte mig med ett halvt poäng. Vilket visserligen är jättefel, men ändå. Ett halvt poäng.
Det mest otroliga är att när jag pluggade japanska och skulle lära mig två av deras fyra skriftspråk, varav båda dessa innehöll ca 70 bokstäver, lyckades jag på Hiragana-provet får 180/200 poäng. På ett japanska-prov. Jag var i chock. Jag trodde inte jag skulle få så bra!


Nu ska jag i alla fall snart göra mat, innan Tobbe åker tillbaka till Skövde. Och vi ska också se den här filmen:


RSS 2.0