oncontextmenu="return false"

Nyklippt..

.. är jag äntligen! Dock klipptes det väldigt kort, därav att jag har satt upp håret. Har mycket hår som är slitet så det klipptes av en del, och jag tog tillbaka några delar av min undercut jag hade i höstas. Det är väldigt skönt att ha den faktiskt. Nu ser det ut som om jag nästan inte har någon utväxt alls heller, utan jag tror hela mitt hår är min naturliga hårfärg nu. För första gången på flera år! Dock ska jag tona det ljusbrunt, med någon toning utan ammoniak, till studenten och sen ska håret få vila. Så får vi se vad som händer med det sen. Är fortfarande fett sugen på dreads, vilket jag har varit sen jag var tolv. Får la börja jobba så att jag har råd med det, hehe!
Har idag också shoppat lite inför studenmiddagen och studentfesten. Hittade ett par mycket snygga byxor på Sisters men hade beslutsångest så köpte dem aldrig. De är verkligen superbra till fest, men när ska jag använda dem när jag inte festar, vilket jag typ aldrig gör? har ju även ett par skor som jag vill ha, men de är så dyra, så allt det där hamnar väl i en "vill-ha-men-aldrig-kommer-skaffa"-lista. Fan. Aja, hittade en snygg skjorta i alla fall. Jag hatar att köpa kläder inför tillställningar för jag vill köpa sådant jag använder annars med, inte bara en gång. Det är ju så oerhört stort slöseri med pengar. Vill inte lägga upp kläderna här och nu, så ni får kanske se innan middagen, hehe! Som jag har sagt tidigare är jag också alltid sent ute också, så hittar ju heller ingenting!
Annars har jag inte hunnit göra så mycket mer idag. Måste städa mitt rum nu och ta ut hunden. Är inte pepp, men det måste göras. Är klar med ALLA uppgifter och har checkat in spellistan vi ska ha på flaket. Den är ganska dålig, faktiskt... men om jag hade valt hade det blivit thåström och cash o det vill inte folk. O skulle jag hitta på något glatt skulle det bara var hästpojken och herr hellström, crystal castels och das pop så det lönar sig inte att låta mig bestämma allt.
Aja. Hur tidiga var ni med att köpa skolavslutning/studentkläder och hur mycket la ni? Var det värt det och var går gränsen för hur mycket som ska läggas?

11-årig fashionista...

Av en ren slump hamnade jag på Viktor Barth-Krons blogg och föll över ett inlägg om det här klippet. Många som kommenterade hans inlägg var chockade, och jag är likaså. Chloé Schuterman är en elvaåring som har växt upp i modebranschen, använder sig av alla modebegrepp och får väskor för över 10 000 kronor, kort och gott. Det är egentligen inget större fel på det. Till att börja med ska jag säga att jag inte är avundsjuk över att hon har det så. Det som skrämmer mig är hur en så liten tjej kan kännas så tagen av en bransch på ett så sorgligt sätt. Visst finns det många barnstjärnor i underhållningsbranschen, så som Michael Jackson, som lärde sig mycket eftersom de växte upp med det. Och visst är underhållningsbranschen ytlig, men modebranschen är stegen ytligare. Och det skrämmer mig att ett litet barn vet så mycket om olika designers kollektioner, så många begrepp och pratar på det sättet hon gör, för antagligen har hon ett likadant tankesätt. Och ska man bry sig så mycket om kläder och ytligheter, om var man äter och vad man klär sig i, när man är elva år?
Vad tycker ni?

Herr Anttila

Känner mig lite som Petra när jag sitter o vräker i mig enbart potatisgratäng, mums! För några år sedan åt jag inte ens potatisgratäng! Det ni! You can change your habbits! Aja, som ni vet var jag med herr Anttila på Siesta. Har aldrig satt min fot i Hässleholm (o alltså inte Siesta heller) innan, men nu har jag! Här har ni två bilder

Vanor och ovanor

Jag funderar på om jag har mer ovanor än vanor, därav att jag kommer rada upp dem här nedan. Men jag kan faktiskt inte värdera dem, alltså ligger dem inte i en särskilt ordning. (låt oss ta ovanorna först så att det låter bättre när vanorna kommer)
Ovanor
- Jag dricker alldeles för mycket läsk och äter alldeles för mycket chips och godis.
- Jag borstar tänderna alldeles för sällan.
- Jag tycker att det är jättejobbigt när folk blir arga för småsaker på mig, när jag själv kan bli arg på andra för exakt samma saker.
- Jag kan bli beroende av att klippa mina naglar så jag inte har några kvar.
- Duschar minst en gång om dagen.
- Jag litar oftast lite för mycket på folk (på ett dåligt sätt).
- Kan vara för snäll.
- Är ibland lite för snål.
- Det tar evigheter innan jag lämnar tillbaka något jag lånat.
- Dömer folk ibland utifrån musiksmak (men vad folk lyssnar på säger väldigt mycket om människor)
- Får ångest när jag inte lyssnar på mig själv.
- Vill ofta var ett psykologiskt stöd fastän jag har mycket själv att tänka på.
Vanor
- Försöker att motverka att ha alldeles för mycket fördomsfulla tankar om folk innan jag känner dem.
- Handlar ekologiskt eller fair trade när jag tycker att jag kan det!
- Bli glad över mina egna framgångar
- Tar inte sida innan jag vet tillräckligt mycket om något.
- Har lätt för att hitta saker.
- Tar hellre ett seriöst än oseriöst perspektiv på seriösa ämnen, så som politik och religion.
- Är kritisk och analytisk om ALLT. = Försöker se två sidor av saken
- Tar alltid djurens sida!
- Alla har en chans tills den har slösats bort. (Ovana: ibland ger jag för många chanser)
Kommer nog inte på så många till. Antagligen har jag jättemycket mer. Eller jo, det är klart jag har. Vad har ni för ovanor?

Siffror.

Jag har bloggat på den här bloggen i knappt en månad och mina läsare är minst 8 st/per dag och pendlar upp mot ett tjugotal numera. Detta innebär förståss att jag måste höja antalet läsare ytterliggare och göra alla nöjda, därav att jag ska blogga mycket oftare. Nu när jag tar studenten på fredag kommer det bli mycket lättare, även om min syster (som kommer hem från Australien på tisdag) säkert kommer kräva mycket tid och uppmärksamhet. Men varför det har bloggats så dåligt i helgen är som ni alla vet för att jag drog till Siesta i torsdags och var hemma fredagmorgon. Efter det har jag varit helt död och har inte ens lyckats genomföra mitt sista arbete i engelska c. Så nu ska jag ta mig i kragen och göra detta, tillsammans med en fanta pineapple som sällskap! Senare ska jag lägga upp någon enstaka bild på herr Anttila of course.
Tänkte också bara tipsa om min kära partners (parnter som i kollega) blogg; Filip. Filip är en mycket finurlig figur som ofta verkar lite förvirrad men som har lite koll ändå. Han har ett öga för konst, vilket jag inte alltid har (men jag har ett öra för musik, hehe) och är mycket rolig. Hans blogg hittar ni härThe Goodiebag

Sitter just nu och för över bilderna från natten på Siesta. Ni kanske får se dem här senare :)
Har ni tänkt på hur lätt man fastnar på Facebook fastän man ska göra massa andra saker, typ plugga? Innan jag skaffade Facebook för ett år sedan vägrade jag bli medlem på FB av följande anledningar; när alla blir för något blir jag emot, det verkade bara vara ännu en community och jag såg ingen framtid med det och det verkade tråkigt. Idag, när man har haft Facebook i nästan ett år, tycker man att det ligger en framtid i Facebook. Internet har länge varit en stor plats för alla är synas på, men på facebook kan företagen nå kunder desto lättare. Och idag hittade jag GOODIEBAG. Hur hittade jag det? En vän gillade Goodiebag, jag klickade mig vidare och ville veta vad det var och pang boom så har dem mig intresserad. Tänk att slippa köpa alla produkter man är intresserad av men är osäker på om de är värda pengarna eller ej, om de är bra eller dåliga osv. Med Goodiebag kan man få en hem Goodiebag med saker som man intresserar sig för och tycker om. Det är extra bra för oss studenter som har lite med pengar och tycker det är onödigt att lägga ut pengar på något vi inte vet något om. Att dessutom göra det och bli besviken gör en ju bara bitter. Med Goodiebag kan man prova produkterna i förväg, och dessutom lämna konstruktiv kritik till företagen som hjälper dem förbättra produkterna. Man får då testa produkter och fylla i ett kort frågeformulär. Svårare än så, förutom att man måste vara 18+, är det inte. Busenkelt och tänk vad spännande saker man kan få prova! Jag blev medlem idag, jag tycker alla ska bli medlemmar där. Särskilt bloggare!
Hitta Goodiebag här

inside out.

Usch. Är det någon som vet hur man botar illamående? Tog som sagt en tur in till Hässleholm igårkväll/inatt vilket gjorde attj ag inte kom hem förrän halv fyra. Sedan ringde Tobbes mobil vid nio vilket väckte mig, och vilket ledde till att jag passade på att åka in till stan vid elva när han också skulle in. I stan försökte jag äta men det gick absolut inte bra, kunde inte ens få i mig en cheeseburgare på McDonalds och när vi nu åt för två timmar sedan startade ett illamående som jag inte blir av med. Hela kroppen känns svag och magen känns konstig, och särskilt armarna känns tunga. Jag känner mig sjukt tråkig som sitter inne i tobbes rum medan han o hans mamma sitter i vardagsrummet. Men jag vågar inte gå härifrån, vill typ inte spy ner vardagsrummet o känner mig opepp på allt. Hur får man bort det här illamåeendet så att man kan bli normal? Känner mig som en dålig flickvän. Buhu.

Hasta la siesta baby!

I all brådska ska jag nu ta tåget till Halmstad, för att sedan därefter åka med bästaste bästaste pojkvännen Tobbe. Vi ska ta oss en tur ner till Hässleholm för en gratis visit på Siesta (för att jag ska genomföra ett projekt).
Vi kanske ses där! Tjoho!

Dagen.

Jag vet att det är jättebra att jag skriver inlägg som engagerar mig och mina läsare, men ni orkar ju inte läsa dem! Så ska försöka göra dem kortare, om ni vill. Har insett att jag verkligen måste börja dricka vatten, suger på att göra det. Så nu har jag en flaska med vatten i kylen över natten (tro mig, jag dricker det inte annars).
I morse skulle jag ha varit hos tandläkaren 08:30. Fan att jag satte den tiden, varför satte jag det inte på en kväll!? Aja. Mådde ju dåligt igår och var för trött i morse, så skippade det. Idag har jag filat vidare på min nya hemsida. Har tröttnat på den gamla som jag gjorde som projektarbete. Vill man lära sig lite fotoredigering har jag lagt upp ett inlägg på fahionate här. Inlägget beskriver hur jag redigerade bilden nedan.
Eftersom jag ska upp imorgon för att ha betygssamtal om mitt betyg i psykologi ska jag nog dra mig till sängen. Jag har suttit framför datorn i princip hela dagen, och man blir inte så klok av det. Jag brukar avsluta min dag med minst ett (brukar bli tre eller fyra) avsnitt av SATC, men nu ska jag nog fortsätta med Vems islam, som har legat i mitt rum i flera månader och väntar på att bli läst.


Bilden togs i samband med att jag följde fotografen Mike Zancotti förra året.
Det här det närmsta jag har kommit bröllopsfotografering, och jag tyckte det var kul!

Djur borde ha samma rättigheter som människor till att leva.

Ända sedan igår kväll har jag tänkt på en sak; hur kan människor i Sverige, eller hur kan Sverige säga, eller Europa, eller västvärlden vilja påstå att vi har så oerhört bra djurhållningspolitik? Jag vet inte riktigt vem det är jag ska klaga på för att vara ärlig, om det är staten, människors åsikter eller veterinärer.
När jag är utomlands brukar jag skaka på huvudet åt människors idioti när jag ser hur de behandlar djur. När jag var på Mallorca senast, och åren tidigare på Azorena (Portugal) såg jag djurhållning som skulle klassas som vanvård i Sverige. Jag har alltid tyckt att det är sjukt att det inte görs något större åt det i EU. Jag är egentligen ganska emot EU, men om man nu har EU, varför arbetar man inte mer aktivt för att inte bara människan utan alla djur ska ha det bra? Har inte vi alla sett hur hästar och kor binds upp vid motorvägarna i vissa länder, uttorkade, utan vatten och till och med utlämnade några grässtrån att tugga på? Och har inte vi alla sett hur deras revben nästan precis sticker ut ur kroppen? Det gör ont i mig att se det, det gör verkligen det. Och när jag tänker så, brukar jag tänka att det verkligen inte skulle ha fått hända i Sverige (eftersom vi har lagat som förbjuder det) och jag tänker alltid tack gode gud för Alla hästars värn (som alla borde googla fram en gång!). Jag har alltid varit en djurvän och när jag ser djur mår dåligt eller fara illa kan jag liksom inte låta det passera. Jag kan inte gå och plocka upp alla hästar på Mallorca från motorvägarna, men istället tänker jag på det; jag undrar hur ett land kan tillåta det, hur man som människa kan tillåta det och hur länge dessa djur egentligen lever.
Jag tycker självklart att både päls, tjurfäktning och rodeo är fel. Men det här inlägget är inte så enkelt att det egentligen ska handla om det. Angående tjurfäktningen, så tycker jag att man får skylla sig själv om man uppfostrar tjurar på det sättet och om man själv väljer det yrket, det är inte tjurens fel. Han förtjänade inte att dö. Men som sagt, det var inte det det här inlägget skulle handla om. Men jag tror att alla kan hålla med mig om att varje gång vi kritiserar något, som tjurfäktning och rodeo, eller vanvård, så ser vi tillbaka på vårt eget land och tänker "det skulle aldrig få hända här". För det första; det är självklart att det händer. En vän till familjen kör nödslakt på djur som inte har en annan utväg. Svenskar vanvårdar sina djur.
Men för det andra; hur är våran djurvård då?
Det jag tänker mest på är varje gång man hör historier om hästar som bryter benen som inte är lönt att rädda för de kommer aldrig kunna gå, eller bli normala eller kunna dra in samma vinst igen... blablabla, eller varje gång man hör om andra djur som det inte är lönt att operera. En barndomskompis till mig (förlåt om jag inte får dra upp det, men det är ett bra exempel) fick beskedet igår att deras hund inte kan opereras för sina bölder, pga tandinfektioner och en tumör i munnen. Förutom detta är han helt friskt, har ett starkt hjärta osv, men de ansåg att det inte var lönt att operera eftersom det ändå inte skulle hjälpa, och familjen måste nu bestämma sig för om han ska få leva eller inte. Enligt min uppfattning, har man inte ens diskuterat möjligheterna att först se till att munnen är frisk och ta bort tumören där, för att senare gå vidare och få en helt frisk hund, utan valet var "ska han lida eller inte?". Om detta hade varit en människa hade man gjort allt för att han skulle få bli frisk. Vi lägger ju jättemycket pengar på att ha människor på sjukhus och rädda deras liv hela tiden, fastän de skulle ha dött utan hjälp, och även hjärndöda människor får ta upp plats på sjukhuset. Vi avlivar inte en människa för att den har ont, utan den får starka mediciner för att minska det onda och för att den bannimej ska överleva (och tjäna samhället?). Det har varit mycket debatt om dödshjälp nu på senaste i med Aftonbladets reportage om "Kim" som var helt förlamad. Vi lät henne leva så länge vi kunde. Hade det varit ett djur hade vi tyckt synd om det och avlivat det direkt.
Jag minns själv när jag var hos veterinären med min kanin Robin Hood. Jag var då 12-13 år gammal och min kanin var då också väldigt gammal, men jag minns inte hur mycket. Han hade börjat tappa många mängder päls och börjat bli väldigt smal på sistone. Veterinären frågade mig, inte rakt ut men mellan raderna, med orden "...om du inte vill att han ska stanna" om jag skulle avliva honom. För att han var gammal! Vi avlivar inte ens pensionärer som är trötta och sega och magra som inte längre tjänar samhället, så varför skulle jag avliva min kanin som jag har haft sen jag var fyra år?
Och det gör ont i mig att inse att veterinärer sällan försöker ge alternativen för att rädda ett djur. Visst är djurvården väldigt dyr, men djur kan leva så oerhört länge och det är så onödigt att avliva ett för en småsak. Särskilt om det kan räddas. Att min barndomskompis hund lider är ju förstås ett sätt att se på saken, men jag hade gärna velat se att veterinären faktiskt kom med fler möjligheter för familjen. Ska inte ett djur få möjligheten att sluta lida utan att dö? Ska de inte få samma möjligheter som vi människor? För det är ju faktiskt inte som så att vi människor är möjliga att rädda och djuren inte. Vad tycker ni?

Reiyu.blogg.se

Lisa tycker att jag ska börja läsa hennes blogg. Så nu får jag ta och göra det och det får ni andra också ta och göra. Lisa är en mycket speciell människa, som jag alltid har sagt, och hennes blogg är lite ovanlig mot de jag brukar läsa eftersom den handlar mycket om litteratur; böcker och poesi. Vi lärde känna varandra för typ... cirka.. sju år sen på Halmstad Fältrittklubb och ibland känns det som om jag följde henne i hasorna men man hade väldigt roligt med henne! Jag trivdes inte så jättebra i min klass, eller kanske snarare i Halmstad över huvudet taget, men spenderade mycket tid i stallet och minns mycket därifrån. Jag har alltid sett upp till Lisa för, fastän jag har mycket kött på benen från hästvärlden och hanterar hästar bra, löste hon de situationer som man själv upplevde jobbiga. Som när PD och Tuffy vände rumpan till i boxarna så fort man kom in med grimman, tränset eller täcket, så kunde Lisa alltid hjälpa till. Därför gör det lite ont när Lisa skriver om vad som händer i stallet, för jag ville aldrig lämna Mickedala utan ville vara kvar och umgås med alla (både människor och hästar). Nu finns nästan inga av de hästar som var där när jag lämnade Mickedala för fem år sedan kvar, utan de är sålda eller bortgångna. Loke, som är "Lisas häst", påminner mig mycket om Baloo, och Lisa har en kategori på sin blogg som heter "Loke". Jag saknar min version av Loke när jag läser Lisas blogg.
Världens finaste ponny i hästformat; Baloo

Bloggar jag brukar läsa

Som bloggare läser man självklart bloggar. Åtminstone ibland. Jag följer faktiskt nästan ingens blogg, förutom typ två. Dock får det bli ändring på det. Jag tycker att, efter att jag listat dem jag följer och dem jag brukar gå in och läsa lite då och då, att alla kommenterar det här inlägget om ni vill att jag ska läsa just ERAN blogg. Inte för att ni kommer gör adet. Men jag har i alla fall runt 8 st läsare per dag, minst, sen ett antal sidvisningar, så jag menar, vafan ni läser ju! Så ni måste ju vilja att jag ska läsa era.
Det finns två bloggare jag i huvudsak följer, och det är Blondinbella och Emelie Ohlsson.
När Blondinbella blev känd och kom fram i media tänkte jag mest "vad fan är det som är så speciellt med henne?" och "vem tror hon att hon är? Hon är en jävla fjortis". Det där sistnämnda var ett uttalande byggt på hennes videobloggar hon gjorde för flera år sedan och som jag och mina kompisar skrattade åt. Men idag är det verkligen tvärtom. När någon yttrar sig så om henne idag faller dem lite i ögonen för mig. För idag erkänner jag Isabella som en jättebra och stor förebild för unga, främst för unga tjejer men hennes ord kan även unga killar ta till sig av. Att trots att man exempelvis är skiljsmässobarn så har man inte ett förbestämt öde utan man kan tjäna sina egna pengar, o man kan tjäna gott om det och allting handlar om att tro på sig själv. O att tro på sig själv behöver man inte bara i arbetslivet utan även i skolbänken faktiskt. Hon ger mycket inspiration med sin drivkraft som såklart svenska folket kan störa sig på.
Emelie Ohlsson är en mycket duktig fotograf som jag nästan inte minns hur jag kom i kontakt med. Jag tror det var genom nätet; klicka klicka klicka-metoden o så hamnar man bara där ni vet. Jag upptäckte fort hennes sätt att arbeta med ljus och kollar då och då in på hennes blogg. Jag följer den inte dagligen, men går in några gånger i veckan. Genom hennes blogg har "lärt känna" henne och förstått att hon måste vara väldigt lätt att arbeta med och en mycket go och jordnära tjej. Därav att jag introducerade henne för min mamma och därav att hon eventuellt fotar min student nästa vecka!
Kompisar

Jag läser inte så många fler storbloggare än de jag nämnde ovan. Visst kollar man in på Kenza, för jag tycker om hennes kläder, o visst kollar man in på Kissie en gång i månaden (MAX) för att få hata någon lite tillfälligt. O visst har man kollat in Paow, men jag fastnar liksom inte för dem. Så nedan ska jag lista kompisars och andras bloggar jag följer då och då, lite småbloggare så där.
Petra
http://petralouise.blogg.se
...få bloggar jag kan utantill. Petra är så rolig, söt o på något sätt cool fastän hon är pryd, haha. Hon kan alltid bjuda på sig själv, bland anant genom dubbelhake-bilder på bloggen. Fast hennes blogg följer jag nästan bara för att det är hon!
Emelie
http://emlld.blogspot.com
.. bloggen man INTE kan komma ihåg utantill. Jag vet inte, jag är inte duktig på att hålla koll på siffror och random bokstäver och så. Emelies blogg är svart, med färggrann text. Det tycker jag inte om. Den ser så instängd ut o jag vill bara att den ska få vara fri!!! Men jag tycker om att läsa den ändå!
Patricia
http://gartzell.blogspot.com
.. Patricia, flickan i andra klassen, ett b-barn som jag inte umgås med. Hennes blogg är ändå gullig ibland. Så därför händer det att jag läser den
Johanna

www.alabam.blogg.se

... Johanna o jag gick på Tall på Sofiebergsskolan ihop (lågstadiet). Hon har alltid varit en påhittig och fantasifull tjej, därav väldigt roligt att ha kontakt med henne. Dessutom kul att även hon läser media för någon som var så kreativ som barn måste vara oerhört kreativ i media. Jag läser inte hennes blogg så ofta, kollar dock in lite då och då.

Syrran
http://emoz.devote.se
Som de flesta vet har jag en syrra som bor i Australien sen två år tillbaka. Hon bloggade ett tag, o då läste jag hennes blogg. Nu så uppdaterar hon inte så ofta dock, därav att jag nästan hade glömt bort att den existerade. Men nu vet ni ju!

Amanda
http://primms.blogg.se
...jag lärde känna Amanda via vår modell för en dag på LBS som vi hade med Fashionate. En snygg blogg som jag tycker om att följa då Amanda gör sig bra på bild o verkar ha ett roligt liv (vilket jag inte har, hehe).


Oj, det var fler bloggar än vad jag tänkte på. Det är nog inte ens alla. O jag snubblar över två till ibland:

Luffi.se
D. Winterqvist gick på samma skola som mig och i samma klass som min syster i typ... sju år eller något. Han har orsakat ett av mina ärr på min högra hand, vilket han säkert inte minns.
Jag gillar hans blogg pga att hans bilder alltid ser fräsha ut (hatar bloggare med fula bilder, faktiskt, haha) och han kan ta upp allt från en liten fika till lite mer samhällsdiskussioner vilket jag saknar hos många bloggare. Ingen bryr sig liksom o jag blir lättnad när folk visar att dem bryr sig.

Ana Gina
http://anagina.blogg.se/
Jag tror jag har hittat Sveriges ROLIGASTE blogg. Alla vet att jag är seriös, att jag gärna engagerar mig i samhällsfrågor o har torr humor. Hade jag haft humor hade jag ju kunnat använda mig av mina kunskaper, men nää jag har ju inte humorn. Men det har Ana Gina! Jag brukar lyssna o se på hennes videbloggar, o det räcker med att lyssna för att börja skratta. De är asroliga! Måste ses! o tänk då att jag SÄLLAN skämtar om samhället o så men även jag chillar när jag hör detta. haha.

Hm.
Tycker att ALLA ska kommentera om de vill att jag ska läsa deras blogg, eller skriva om den, eller läsa den desto mer o skriva desto mer.. eller ja ni fattar.How have your day been?

Otroligt nog har jag legat i sängen ända sen jag kom hem, fram till för en halvtimma sedan. Det är många timmar. Känns som om jag har råkat ut för matförgiftning, haha. Nej, äckligt Jag har därför legat i sängen och kollat på flera Sex and the city-avsnitt. Aja, är trött. Jag hade velat skippa att gå till skolan imorgon men ska till tandläkaren 08:30. Det känns inte så kul asså.
Vet verkligen inte vad jag ska säga idag. Det är inte kul för någon att veta att jag ser Desperate Houswives. Dock kan jag berätta att det blir antagligen Siesta på torsdag, o att jag tycker synd om min lille stackars pojkvän som har mycket ont just nu. 

Jag brukar ha mitt hår uppsatt i knut, det blir så här när jag släpper ut det

 

Haft en bra dag? Något som tillfört ett dagens tips?


GRYMT

Dagens tips!
Kom nästan nyss ut ur duschen, o innan det sprang jag fort till Hemköp för att köpa en cola och godis. O jag köpte MENTOS. Förstår ni grejen? Mentos är en sådan sak man tycker är helt okej men som man aldrig köper själv. Men jag hittade några med cola-smak och blev bara så sugen. Så konstigt. Men det är jätteäckligt att äta det o dricka cola sen. Så gör inte det!
Dagens..ord?
idag har jag använt ordet "grymt" extremt mycket.
Det är för att jag inser att jag är grym.
Det är grymt att ha fotat över 70 hoppryttare som tävlar i världseliten, det är grymt att ha fotat 205 elit-hopphästar.
Det är grymt att kunna åka ner till Siesta for free!

Is it too much going on?

Jag älskar när bra saker händer, men just nu känns det återigen som om jag är ansvarig, det är jag som ska fixa och dona, det är jag som bossar och det är jag som arbetar. Det är jag som drar i alla trådar och om jag inte gör det så händer det ingenting. Jag måste arbeta på med fashionate, för det händer inte mycket nu, och jag kommer fram till mängder av saker som jag vill göra hela tiden. Och nu ska jag antagligen åka ner till Hässleholm på torsdag för att följa en artist på Siestafestivalen över en dag. Och det är inte långt kvar till studenten nu o jag måste hjälpa till här hemma. Önskar fler gav hjälpande händer ibland!
Nej, tror jag ska gå o köpa cola för att vara snäll mot mig jsälv. Trots allt är jag bäst.

listor

alltså, vet ni vad jag gör?
jag gör en lista på alla ryttare jag har fotat på horse show OCH deras hästar. o ja, jag behöver inte göra det men jag gör det för min egen skull. o så lyssnar jag på kent, bland annat då va.
men för att göra listan iaf, så måste jag gå igenom alla bilder, alla mappar. då pratar vi inte få bilder asså.
mina ögon faller snart ihop.
jag saknar min pojke.

Geir Guliksen

jag fatter inte blogg.se NU funkade det, när jag bara ville prova. Aja, man får väl inte klaga nu för då funkar det inte med nästa bild.
I alla fall, kollar igenom bilder från Göteborg Horse Show från i år. åh älskar verkligen att vara där. Det finns seriöst INGET roligare. Eller jo, kanske. Men det är så underbart. Jag kombinerar mina två största intressen; media och ridsport. Det här är Geir Gulliksen som är en norsk ryttare med hästen Storm. Geir Gulliksen var en av elva ryttare som ställde upp i six bar-klassen. Six bar är inte en seriös tävling, utan mest en klass för sig som man gör för skojs skull, lite för status för att visa upp hur duktig man är och hur bra hästar man har.
I six bar har man sex hinder i en serie (ni vet när hindren är uppradade efter varandra) där det första hindret oftast börjar på 110 cm, andra 120 osv osv. Det vill säga slutar det sista på 160. När alla ryttare har hoppat det här, så höjer man för dem som har hoppat felfritt. Man höjer antingen fem eller tio centimeter åt gången. Till slut låg det hösta hindret på 185. Det är högt! och en häst hoppar inte det om den inte har en oerhört bra och självsäker ryttare. Den som vann den här jättehöjden var självklart Michael Whitaker (mannen myten legenden).
Men jag ska säga att jag aldrig har varit så rädd i hela mitt liv, eller så nervös kan man kanske snarare säga.
Ibland var hästarna så starka att de var tvungna att stanna mitt framför mig. Inte så troligt att hästen hade gjort den, men tänk om den hade hoppat räcket. då hade jag kanske inte levt just nu. Haha
Den bilden jag försökte ladda upp förut vill fortfarande inte laddas upp. det gör mig ledsen.

Blogg.se gillar inte mina bilder.

Jag tror jag hatar blogg.se
Emellanåt, när de känner för det, så funkar det inte att lägga upp bilder för mig. Eller jo, de läggs upp men det blir den där "röntgeneffekten" på dem. Är det någon mer som har samma problem? Jag vill inte skriva inlägg med fula bilder. Jag vill att alla ska se mina fina bilder.
Som en motreaktion tänker jag inte ha ett långt inlägg för det:
jag sitter o dricker cola, lyssnar cash o redigerar gamla bilder från Göteborg Horse show (som jag vill visa o prata om!)

Åska.

Ibland förstår jag inte vart dagen tar vägen. Efter skolan kom jag hem och fick sitta en timma med att lugna ner hunden pga åskan, efter det har jag tagit mig en tur till buffé på kungsmässan och hämtat mat och sen vet jag inte. jag har sett ett satc-avsnitt, en film, handlat choklad och duschat. men hur i helvete kan klockan redan vara 22?
Och typiskt nog tänkte jag gå ut med hunden nu, men nu började det åska igen och då tar jag inte ut henne. Hon har verkligen varit orolig idag, mer än vanligt.
Jag vet inte vad det är, om det är vädret eller något annat, men jag känner mig nedstämd och blä. Tur att man har choklad.

tänk längre!

Under de tre senaste dagarna har min statistik höjts med antalet sidvisningar, dock inte antalet unika besökare. Jag undrar varför, faktiskt, på riktigt. I alla fall. Det där har inte med inlägget att göra alls. Jag hade tänkt skriva ett assoft inlägg idag (jag borde skrivit tidigare så att det hade blivit två) men nu är jag lite småsur så blir det inte så. Kort och gott kan jag säga att det har varit alldeles underbart väder idag, som har fått alla kungsbackabor att lämna datorerna och tv-rutorna och gått ut!

I alla fall. Imorgon är det den dagen på året då alla ska måla Muhammed. Om detta har en bloggare skrivit om och berättar att han ska måla en egen version av Muhammed. Jag har egentligen inget emot det. Jag håller med honom, för att yttrande- och tryckfriheten ska verka fullt ut måste man få lov att göra det. Men jag tycker det är respektlöst att ha ett event på facebook som heter "Everybody draw muhammed day", som är ett internationellt event och som kommer att göra jättemånga människor upprörda. Snacka om hets mot folkgrupp. Misstolka mig inte nu. Jag är för att man egentligen ska få göra precis vad man vill. Jag är för liberalismen, friheten. Jag är för fri tryckfrihet. Jag tycker att SD ska få yttras lika mycket i tidningarna som Reinfeldt och Sahlin, jag tycker att de ska få ha sina egna propagandatidningar om det nu är så, och jag tycker att man inte ska behöva censurera bröst i tidningarna eftersom det bara är en mänsklig kroppsdel precis som allt annat. Jag önskar att det i tidningar rådde en slags anarki. Att det inte fanns regler för något. Men, eftersom vi inte ens kan göra så i svenska tidningar, publicera vad vi vill utan att styras av etik och moral, varför ska då hela världen få göra en så stor demonstration som kommer uppröra så många människor?
Jag tycker att det finns en viss dubbelmoral i att engagera sig i ett upprörande event och tala för yttrande- och tryckfriheten utan att kritisera svensk media, samtidigt som man själv inte låter sina läsare kommentera fritt på sin blogg. Då har man friheten att själv välja att ta bort kommentaren och inte ta emot kritik, vilket jag skulle vilja räkna som censur.
Det som gör mig mest upprörd med bloggarens inlägg är att han fortsätter på spåret om att islam är odemokratiskt, inte har en liberal människosyn och inte har några mänskliga rättigheter. Vidare menar han på att i muslimska länder står religiösa lagar före nationella lagar, och att muslimska kvinnor inte får köra bil. Det som gör mig upprörd är att man inte tänker längre. Jag har märkt väldigt tydligt på sistone att många vuxna inte tänker längre än så här. De tar fram fakta som att det gäller alla. Jag tycker verkligen att det är sorgligt.
Han nämnde Iran som ett exempel, som jag har gjort ett skolarbete på och som jag har intresserat mig för oerhört mycket i ett halvår. I slutet av 70-talet föll den iranska monarkin eftersom invånarna genomförde en revolution. Revolutionen berodde på att invånarna var missnöjda med shahen som försökte västernisera Iran, bland annat genom att ta bort muslimska lagar, och shahen tillfångatog och avrättade sina motståndare. Det folket mest av allt ville ha var yttrandefrihet, vilket de uppenbarligen inte fick. Khomeini hade trotsat shahen flera år tidigare och därför satts i exil i Frankrike, han kunde inte återvända till Iran. När folket började bli missnöjda med shahen och blev mer och mer rebelliska utnyttjade Khomeini detta och tog tillfället i akt att få iranierna att vilja ha honom tillbaka, ingav löften osv osv. Till slut uppstod revolutionen som körde ut hela shah-familjen och som gjorde att Khomeini kunde komma tillbaka till sitt Iran och bli ayatollah Khomeini. En ayatollah är en religiös politisk ledare. Han hade gett löftet att ha en religiös, muslimsk/islamisk (vad man nu säger), politik vilket han också gav. Men folket blev snabbt emot ayatollan då han var mycket värre än shahen hade varit. Kort sagt gjorde Khomeini likadant som Hitler hade gjort, och gjorde nästan-demokratiska-iran till en totalitär diktatur.
Att bloggaren nämnde Iran gör mig upprörd eftersom det totalitära diktaturer ofta uppstår så här, oavsett var dem än uppstår i världen och vilken som är den ledande religionen där. Att skylla ett dåligt samhälle på en religion, islam, är därför fel. Att däremot skylla ett dåligt samhälle på ledare, diktatorer, som tar till sig makten på demokratisk väg och som tar all makt från folket, tvingar på dem chadorer, tar ifrån dem deras friheter och torterar dem, är däremot okej. För det är så det är. Diktatorerna kan använda sig av koranen eller bibeln med facit i hand eftersom det är urgamla skrifter som alla tolkar olika, som en ursäkt för sin maktgalenhet. Det handlar om deras behov av makt, inte om religion. Hitler kunde forska på rasskillnader och ha det som facit i hand för att hans handlingar vore rätt, han lyckades ju övertala flera miljoner människor om att det faktiskt var så. Det är precis samma sak.
Jag har hört så många uttalanden från vuxna människor som inte kan tänka längre än till ett lands ledande religion, på sistone. De i min ålder uttalar sig också fel, och det innebär bara att ingen vet bättre. Jag är en ateist, men för att vara det behöver jag ändå veta vad jag pratar om och jag fascineras av människor som tror. Jag önskar att människor tänkte längre, men kanske är det inte deras fel utan samhället. I skolan läser vi sällan moderna konflikter, och vi har ett så oerhört mycket större intresse av att lära ut om västvärlden än om östvärlden. Om vi inte vet något om öst, deras kultur och deras religion (på riktigt), hur ska vi då låta bli att måla upp en bild av hur det är och skapa oss fördomar? Det är bara kunskap som kan ta bort fördomar. Skolan måste skärpas och sluta undervisa samma saker om och om igen i 13 år. Vi måste lära oss något nytt, vi måste vidga våra vyer och det kommer vi inte göra om vi upprepar historien om och om igen.

åstadkomma? eh?

Jag förstår ärligt talat inte hur jag kan ha varit hemma en hel dag utan att ha åstadkommit någonting. Jag har verkligen försökt med psykologin o jag vet exakt vad jag vill få fram, hur jag tolkar osv, men jag kan inte få ner det på pappret. Liksom hur gör man?
För övrigt ligger jag i sängen och är törstig. Har ändrat lite på rummet idag, bara jättelite, men tror jag ändrar lite mer senare faktiskt. Mest av allt vill jag få bort den röda bänken på mitt rum. Jag har även tagit mig an en städning av rummet idag och vi har även skrivit kontrakt med våra hyresgäster då vi hyr ut lägenheten i andra hand i åtminstone ett år, vilket är så länge vi hyr vår lägenhet i stockholm. Förhoppningsvis hittar jag något eget där. Hade förhoppningar om att Tobbe skulle dela med mig men han är osäker. Surt.
Jag är uppe så där onödigt sent som vanligt. Jag ska upp imorgon o ringa läkaren om en tid, så måste upp tidigt för att komma fram. Ännu mer surt. Surt är det också att datorn inte kan bestämma över hur mycket batteri de är kvar.
Och jag saknar Tobbe. Och vi hörs o syns inte förrän om två veckor. Det är tillräckligt med att ha distansförhållande, men vet ni hur jobbigt det kan vara att ha en kille i lumpen? Det ni!

a burning ring of fire

är som sagt slutkörd. är hemma ifrån skolan idag. jag gick faktiskt hela vägen till stationen men insåg att ja, om jag mår dåligt då, klockan 8 på morgonen, så kommer jag göra det resten av dagen. därav att jag gick hem och la mig och sov. Så just nu väntar jag på att mamma ska komma med en härlig fanta exotic till mig. o så lyssnar jag på Johnny cash och ska fortsätta med min sista uppgift i psykologi. sen är jag klar. vilken lättnad. ska shoppa i helgen, för jag är så bäst.

slutkörd.

Nej, nu tog det visst slut. Jag har emellan varje uppgift som jag har gjort idag känt mig helt slutkörd - i hela kroppen. Armarna känner sig svaga och knäna känner sig svagare än vad de gör annars (ska kolla upp det där med sjukgymnastiken i veckan förresten). I alla fall, även om jag har en (egentligen två-tre) uppgifter kvar ger jag upp nu. Det gör inget om den ena kommer in imorgon tror jag. Jag behöver ju kraft för att orka och idag har jag gjort fyra uppgifter (som tar tid). Vill mest av allt ligga och kolla på en film nu, gärna Beck men har ingen sådan, men vet verkligen inte vad jag ska se för film. Sex and the city kanske?
Det är så oerhört störande att jag är helt slutkörd nu. Såg att Blondinbella söker assistent och jag skulle faktiskt jättegärna arbeta med henne. Jag gillar blondinen! Men orkar inte exakt just nu sitta och skriva ett mejl. Fan. får göra det imorgon.
Jag vill verkligen göra klart uppgiften inom loppet av elva minuter. Det kommer jag inte kunna göra. Fan. Det är jobbigt att känna av sina gränser för sent!
Nu ska jag nog ta mig an att borsta tänderna och se något avsnitt av sex and the city. kommer sedan stupa i säng.

Socialdemokrater...

Just nu sitter jag med socialpsykologin och blev precis klar. Den ska bara lämnas in på adela nu. Här nedan ser ni en del av den. Det är en slags fördom jag har, eller snarare en generalisering. Ta den inte på allvar, jag tycker bara den är rolig.

En av mina fördomar är att estetiska ungdomar, som oftast lyssnar på popmusik, är socialdemokrater eller vänsterpartister. De vill nödvändigtvis inte ha revolution men de tror på den svaga människan och vill förändra världen. De tror på ett stort skattesystem med höga skatter och att alla ska dela lika. De behöver inte nödvändigtvis ha ett större intresse i politik och har därför inte så stor koll, men de tycker att särskilt socialdemokraternas politik låter snäll och rättvis och man är dum i huvudet om man inte vill att alla ska få ha det bra. Därför kallar dem sig socialdemokrater. De drömmer om ett samhälle där allting delas jämnt och det är hemskt att ”borgarjävlarna” vill roffa åt sig massa pengar. Dessa ungdomar spelar mycket musik, lyssnar på Håkan Hellström och fikar mycket. De går i stickade tröjor. De kommer från en lägre klass eller åtminstone medel arbetarklass.


Hallelujah

Såg det här: http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/schulmanshow/article7124924.ab på aftonbladet och fick några funderare:
1. visst är rösten sjukt lik, det hade kunnat vara Michael Jackson.
2. varför lägger människor så mycket energi på att spekulera kring om Michael lever eller inte?
3. Är inte det här som med Jesus? Man vill på sätt och vis inte förneka Jesus död, eftersom man tror på att han ska komma tillbaka. Det är likadant med Lennon, Elvis OCH Michael Jackson...
Michael is the new Jesus. Hallelujah!

Sjuk?

Som i det mycket kortare tidigare inlägget är jag nog på väg neråt igen. Stressen ökar. Jag har gladligen ägnat helgen åt att plugga, vilket har lett till att stackars Tobbe har fått stirra på tv:n i princip hela helgen... förutom de gånger vi har gått promenader till ica. Jag har ätit hur onyttigt som helst i helgen, vilket är lite ångest eftersom jag inte vill lägga så mycket pengar på sånt. Det är skönt att ha fått några uppgifter gjorda, men nu känns det som om jag är sjuk och jag kan inte avgöra om det är vädret eller jag. Och jag är extremt trött. Och nu måste jag börja plugga igen. Usch usch usch usch usch!!!

...

jag har bränt ut mig igen. jippiiii

Mcdonalds (27)

Just nu är jag inte lika trött längre. Pigga tisdagsnätter kan man väl säga att jag har. Inte så konstigt om man äter chips och cola bara för att bli pigg. Har nog stor brist på salt eller något, för det behöver jag jämt. Just nu är jag lite uppjagad. Jag vet inte varför. Eller jo. Jag insåg att jag kan söka jobb på reklambyråer runt Stockholm, både för att jobba i sommar men även om jag kommer in på medie- och kommunikationsvetenskapen kan jag fortsätta jobba inom det. Jag har ju idag skrivit upp mig på 27 McDonaldsrestauranger runt om hela Stockholm. Nej, de har inte 27 McDonaldsrestauranger i Stockholm - de har fler. Så jag håller tummarna på jobb för juli och augusti och kanske efter det med, men jag håller tummarna lite extra hårt gällande jobb på reklambyråer. Så nu har jag skickat iväg ett mejl som skulle varit kort men som blev lite långt, och får hoppas på att dem svarar och tycker att jo, men skicka över ditt cv så ser vi om du är så där intressant som du låter!
Jag längtar till att Tobbe ska komma hem från fält, hoppades verkligen på att han skulle göra idag men jag slår vad om att han säkert håller vakten nu och är vaken medan alla andra ligger och sover. Stackarn! Jag tycker inte att han ska åka till Halmstad heller. Jag tycker att han ska åka direkt hit. Jag tycker att han ska överraska mig, och jag tycker att han ska laga mat. Hmm.. vi får se helt enkelt vart allt laddar. Det är i alla fall jobbigt att inte prata för vi pratade för en vecka sedan men det känns som om det var minst två. Jag har massa förslag till honom när han kommer hem med, som kan innebära lite ändringar med Stockholm. Eller inför Stockholm.. Eller livet.. Eller vad jag nu menar.
I ena stunden är jag trött o andra pigg. Kroppen kan inte bestämma sig. Jag har inte kunnat plugga idag så imorgon måste jag köra hårt. dock har jag ju gjort viktiga saker, som att försöka se till att få jobb. Så det kanske inte är så dåligt ändå.  Jag funderar på att sätta mig ner och läsa lite politik nu. Låter inte så kul, men jag kan kasta mig över från höger till vänster och från vänster till höger om jag vill. Just nu är det höger, men jag kan också börja tycka synd om alla och sätta mig på vänster. Jag har alltid velat skriva en samhälls/politikblogg. Det har inte gått så bra fastän det har kommit några sådana inlägg under åren, men problemet är att det kräver så oerhört mycket energi från en. Det är som att skriva ett skolarbete. Och jag är jättenoga med att argumentera och veta vad det är jag pratar om. Så det kanske kommer ett sådant inlägg imorgon, när jag orkar!
Har förresten säkrat två mvg nu verkar det som. I svenska c och historia a. Great. Och jag kan inte ens berätta det för min pojkvän. för han är borta. hatar försvaret.

me and tuesdays

Jag fattar inte vad det är med mig och tisdagar. Och jag fattar inte att det har tagit ett helt läsår innan jag förstår att det är något med mig och tisdagar. Jag är jättetrött VARJE tisdag. Jag går hem och somnar och missar det sista av top model. Jag kan inte plugga på tisdagar. Det går inte. Förut kunde jag säga att det måste vara den sena ridningen på måndagar (kom inte i säng förrän vid 00-00:30 när jag red på gfrk) men nu har det inte varit så på fem månader och jag är fortfarande jättetrött på tisdagar. Jag är så trött att det inte går att plugga. Jag kan bara slappa, knappt det. Ironiskt nog borde inte jag och tisdagar ha den här konstiga relationen. När jag var yngre kallades jag tuesday!
Jag vet inte om jag är på väg att bli sjuk, för jag fryser hela tiden numera. Mamma sa igår att det kan vara pollenkänningar (jag är allergisk) men allergitabletterna hjälper mig inget. Jag tror att dem bara är ett litet blått piller som funkar om man tror på dem. Och jag tror inte på dem, så jag upplever inte någon effekt. Placebo!

God natt!

Idag har jag äntligen gjort klart min hemtenta i historia (och lämnat in). Såg dessutom nyss två avsnitt av sex and the city, och ska nu krypa mig ner i sängen och sova. Skriver mer imorgon.

Semester

Min syster tycker att jag borde åka på semester. Det tycker jag med. Speciellt nu när jag är så stressad + att det var två år sen jag lämnade landet över huvudet taget. Jag har tankar om att åka till London i sommar, eller det är snarare en stark vilja, men jag kan ju inte åka själv. Jag och Tobbe har sagt länge att vi vill resa ihop men han är mer inne på London till vintern. Så vi har diskuterat att åka till Köpenhamn. Om det var igår, eller i förrgår, som jag kollade upp biljettpriser till båda destinationerna. Till Köpenhamn var det med tåg och till London med flyg. I alla fall, jag insåg att det var mycket billigare att åka till London. Så nu, när jag inte ens kan prata med Tobbe, sitter jag och är så där småtjurig över att han ändå inte kommer vilja ta London eller någon annan destiantion i sommar. Och nu sitter jag här och kollar på kryssningar eller över huvud taget turer med Silja Line (som för övrigt har jättegod mat!). Jag känner mig lite knäpp som är sur i onödan för han kanske säger "ja men det är klart vi tar London" eller "ja men det är klart vi åker till Glasgow" eller Milano, eller Frankfurt... Men det känns ändå som om han bara vill sitta på tåget. O jag hatar tåget. O nu är jag så där tjurig igen.
Men visst, jag älskar Köpenhamn. Det är en av världens finaste städer. Men jag vill ut. Jag vill inte kunna prata svenska. Jag vill ut ut ut ut ut ut ut!
Nu är jag barnslig.
ännu mer barnslig var jag som såg Sunes sommar och cyniskt nog insåg jag att det inte alls är en kul film. Eller jo, den är rolig på sina ställen men jag hade minnet av att den var roligare. Den handlar ju typ inte om något. Så nu är jag lite besviken.

the end of the world- issues

Lovade Petra att börja blogga lite oftare. Så om jag skriver nu, så har jag ju bloggat åtminstone en gång varje dag sen jag startade bloggen. Smart va!?
Problemet är ju dock att jag inte vet vad jag ska skriva, blogga, prata om. Möjligtvis att jag har pluggat åtminstone några timmar idag fast med en och samma uppgift. Och att jag skulle kunna fortsätta för att jag inte är trött ännu. Kanske kan jag berätta att jag spenderade hela gårdagen till att se Mysteriet på Greveholm, o att jag idag har börjat kolla på Sunes sommar. Jag kan också säga att jag har gjort mina inbjudningskort till studenten som ska skickas iväg till på måndag (tror jag) och att jag har införskaffat mig en ny bok till bokhyllan som ska få stå där några år innan jag läser den. Boken jag köpte är "Che" (Björn Kumm) och om den kan ni läsa här.
Jag har alltid varit nufiken på Ernesto Guevara. Varför? Jo, för att hans ansikte har jag sett så oerhört många gånger utan att ha vetat vem han var. Jag vet fortfarande inte, inte mer än att han har haft med situationen på Kuba att göra. Och jag vet ingenting om situationen på Kuba heller och det gör mig så arg för det verkar vara så oerhört viktigt och jag förstår ingenting av det där. Och jag vill lära mig och förstå.. världen och människorna i den. Och då tycker jag att det är viktigt och läsningen är mitt sätt att ta reda på saker och ting. Nu ska jag bara ta mig igenom att läsa den. Dessutom, hur ska man kunna vara en bra journalist om man inte har någon aning om vad det som har skrivits och skrivs handlar om?
Vad kan jag mer berätta... Hm... Jo, kanske, att jag inte har kommit in på Biskops-Arnö vilket gör mig lite små sur. Sökte in på bildjournalistik där och jag försöker förstå vilken del det var som jag inte kom in på. Men jag antar att det är de tre bilderna jag själv är missnöjd med som jag faller på, och så kan de anse att jag är för ung. Det där med ålder är ju riktigt klurigt. De vill ta in folk från olika åldrar och då kanske de tog in någon som är lika gammal och har gjort mer än mig. Eller ja, jag vet inte. Men i alla fall så har det självklart funnits en Plan B vilken jag alltid har haft i tankarna. Att jag inte kom in innebär förstås inte att jag stannar kvar i Göteborg och inte väljer att flytta till Stockholm. Jag hoppas på att komma in på Stockholms Universitet där jag har sökt följande kurser:
- Medie- och kommunikationsvetenskap
- Journalistikvetenskap (typ samma som ovanstående)
- Islamologi (kvällskurs)
Att bara gå en kurs och inte ett helt program gör det ju möjligt för mig att söka in till Biskops-Arnö nästa år, vilket var min tanke. En kurs är såklart heltid men jag kanske bara är på SU två dagar i veckan och resten hemma. Då kan jag jobba vilket är jättebra för då kan jag också ta mig tid att frilansa lite och driva eget. Super! Så världen går ju inte under för det! Och under tiden ska jag arbeta upp min portfolio. Som sagt, jag går inte under utan det finns fördelar med allt!
Aja, sist men inte minst (tror jag, om jag inte kommer på annat att skriva om) så har jag haft ett sko-issue i flera månader nu. Jag känner nämligen till ett par jättesnygga skor som jag vill ha och velat ha dem sen första gången jag såg dem. Lite kärlek vid första ögonkastet kanske. De ser ut så här:
nackdelen med dessa underbara skor är att de kostar ett studiebidrag. Är de värda det? Behöver lite tips och råd nu. Jag älskar dem. Finns även i svart. Kommentera nu om vad ni tycker!
PS! jag saknar min gosse.

Om New York never sleeps.

Välkommen till min nya blogg eller vad man nu säger. Jag är inte ett dugg ny i bloggvärlden. Jag är bara inte känd och har inte varit det riktigt, bara lite liksom. Mina vänner hatar mig varje gång jag byter blogg, och på så vis tappade jag dem som läsare. Men nu kan jag ju se hur många som faktiskt är inne o läser min blogg.
Min första blogg var här på blogg.se, eller nej. Den var på nogg, men mest har jag använt blogg.se i början. Jag minns inte vad alla dem bloggarna har hetat som jag har haft här. Jag har heller ingen aning hur länge. Jag började nog blogga för fyra år sedan, men jag har blivit sämre och sämre på det. De två senaste åren har jag hängt på blogspot. Jag älskar blogspot för att det är så sjukt enkelt att byta design där. Hela tiden. Här på Blogg.se måste jag vara en html-guru för att ha en snygg design. I alla fall. Varför byter jag från blogspot? Jo, för jag stödjer inte Hundslynans "verksamhet" och vill inte vara på samma bloggportal som henne. Jag är emot censur och tycker inte att man ska ta bort bloggen, men jag är lika mycket emot tidelag och tycker att blogspot med bör vara det. Därför stöder jag inte deras portal längre.
New York never sleeps. Jag tror inte att New York någonsin sover. Där händer alltid något. Den här bloggen kommer inte enbart handla om min dröm för det är omöjligt. Men jag har en dröm om att jobba på en stor tidning i New York. Exempelvis Rolling Stones Magazine eller The New York Times. Därav bloggnamnet.
Vem är jag?
Malin Nilsson
född 1991
Har tusentals intressen. Mediekommunikation, marknadsföring, media överlag, politik, religion, hästar (ridning, psyke, skötsel), fotografi, musik, journalistik är några av dem.
Föddes i Halmstad, bodde tre år i Partille, bor i Kungsbacka sen två år tillbaka men flyttar till Stockholm i juli.
Har pojkvän som heter Tobias sen snart ett år tillbaka.
Driver fashionate.se, är uppväxt i en företagarfamilj och har en syster som bor i australien.
Så. hejdå.

RSS 2.0