Därför tror inte jag på socialdemokraterna.

Jag skapade nyss kategorin VALET 2010 här på bloggen. Eftersom jag för många politiska diskussioner, eller försöker i alla fall, med folk samt intresserar mig mycket för politik tänkte jag samla min egna åsikter och tankar kring politiken; framför allt politikerna och partierna. Jag har inte skrivit något om Almedalen här i bloggen, men jag har följt det en del via tv, men har verkligen inte haft tid att blogga om det. Att blogga om politik tar mycket tid eftersom jag inte vill yttra en åsikt och lämna det där. Jag vill argumentera för det, och ibland behöver man helt enkelt lugn och ro.
Var jag själv står inför valet är nog just nu på högerblocket. För bara något år sedan såg jag mig själv mest som socialdemokrat, men jag har aldrig uttalat mig tillhöra ett speciellt parti. Det finns bra och dåliga saker med nästan alla partier och ideologier och jag tycker att det är viktigt att åtminstone var fjärde år, långt innan valrörelsen, ta och fundera över hur man upplever Sverige nu; vad kan bli bättre, vad har blivit bättre och vad har blivit sämre? Man bör också fundera över sin livssituation, vad man vill förändra och vilken politik det är som kan hjälpa en, särskilt ställa sig frågan; Hur kan det här partiet hjälpa mig att uppnå mitt mål? För i slutändan handlar allt om var man själv står, vilken livssituation man lever i, om man har barn eller djur, är gift eller singel, arbetslös, studerande eller arbetande. Allt sådant spelar roll. Och ens livssituation ändras ständigt så om man inte byter politisk uppfattning tycker jag faktiskt det är sorgligt. Mona Sahlin sa själv något om "mig själv som ung SSU:are" och då tänkte jag; ändrar man aldrig uppfattning? Blir man så fanatisk? Är det där politik blir religion? (Eller åtminstone lika fanatisk och farlig som religion ibland kan vara).
Jag förstår att många svenskar vill kalla sig socialdemokrater. Vårt land är i stort sett uppbyggd på socialism och det har påverkat hur vi ser på människan. Jag är tacksam över det, särskilt tacksam över att vi var socialister under andra världskriget för jag tror att vi skulle dragits in i kriget ännu mer då (jag anser att vi inte hade en neutral roll). - Lustigt nog var det socialdemokraterna som hade som motion att införa det rasbiologiska institutet -
Att vi har haft så mycket socialism i Sverige som vi har haft har gjort att vi har mängder av system för att "rädda" den lilla människan. Alla ska kunna överleva, alla ska ha rätten till att leva. Jag är tacksam för systemen. Men som jag känner idag vill jag inte kalla mig socialdemokrat.
Som socialdemokratin ser ut idag i Sverige känner jag att den inte är tillförlitlig. För mig känns det som om vi har mängder av system som ser jävligt bra ut på papper, men som i själva verket inte fungerar. Jag har själv varit med om det, i själva verket har socialen inte velat hjälpa mig och min familj på tio år. Dessutom varierar socialens hjälp oerhört mycket från fall till fall, från stad till stad. Det finns dem som inte jobbar alls, som inte anstränger sig alls men som är fullt friska som enkelt utnyttjar systemen och gång på gång får pengar av socialen. Jag har faktiskt ett exempel själv; Mammas väninnas barn, som är några år under tio, fick busskort nu för sommaren -vilket jag inte fick förra sommaren. Hennes barn har inte ens börjat åka buss ännu, till skillnad från mig som var i behov av ett busskort på riktigt.
För mig känns det inte rätt att ha höjda skatter för att människor i behov ska få ta del av dem, om pengarna ändå inte når fram - om pengarna inte används till rätt saker och rätt människor. Det är jättebra att systemen finns, det är inget fel på socialismen, men varför vill jag bidra till ett system som inte fungerar, som det är mängder av brister i?
För mig känns det heller inte som om socialdemokraterna kommer att kunna röja upp det här. För mig känns det inte som om dem är rätt för att laga hålen i systemen, utan jag tror snarare på Moderaterna. Kanske innebär moderaternas politik att det först blir strängt och svårt att få hjälp, men hellre att det blir det i början och att dem gör större utredningar på dem som behöver hjälp av socialen, och att pengarna hittar rätt. För då kan den behövande familjen få desto mer pengar, eftersom den som inte alls behöver bidragen inte får något.
Jag får hellre över mer pengar i månaden och ser till att dem hamnar hos människor som behöver det.
Nu när vi har gått över till Moderaterna ska jag förklara varför jag tror på deras lägre-skatter-politik. Kortfattat.
Min förståelse för sänkta skatter ligger hos företagen, särskilt för små företag. Om ett företag får över mer pengar kan de göra desto mer för dessa pengar. Vad de kan göra är;
1. Anställa mer personal..
2. ..eller skänka en viss summa till välgörenhet..
3. ... satsa mer på marknadsföring vilket höjer försäljningssiffror för företaget. När företaget säljer mer skattar de också mer. Då går det i slutändan runt.
4. .. förstärka kvalitén på sina produkter eller material. De kan på så vis leverera bättre varor med högre kvalitét, göra större projekt mm som i slutändan drar fler kunder och in mer pengar. Återigen - de skattar ännu mer.
Jag tycker det är lustigt när människor klagar på företag. Egentligen gör de jättemycket för Sverige. Vad hade Sverige varit utan  Volvo?
bloglovin
Shout it!

Shout it!

Namn:
Kom ihåg

E-post:

URL/Blogg:

Åsikt:

Trackback
RSS 2.0